Aprofito la invitació, un any més, al concurs que proposa la revista CUINA per a blocaires en el marc de la celebració del DIA CUINA, que tindrà lloc el proper 27 de setembre a Manlleu, paral·lelament a la Festa del Porc i la Cervesa.
Enguany, m'he decidit a fer aquestes croquetes amb pernil cuit i ceps. Els bolets són frescos, aquest cop, ja que aquesta setmana hem sortit a collir bolets i hem tingut sort de trobar-ne. Uns quants ceps i uns quants rovellons, a més d'unes cames de perdiu i uns camagrocs, cap al cistell!
Ja feia dies que tenia clar que, amb el pernil cuit, volia fer croquetes, i vaig decidir esperar-me uns dies, desitjant l'acompanyant del pernil. Ho vaig tenir clar quan vaig tenir a les mans aquest bé de déu de ceps. Són unes croqeutes fàcils de fer, tot i que un xic entretingudes, però queden molt bones i de segur que agradaran a tota la família.
Ingredients:
Pernil cuit - pernil dolç
Ceps
Pebre negre
sal
Per la beixamel: llet, mantega, farina i sal
Per l'arrebossat: ou, sal i panko (pa ratllat japonès)
Comencem saltejant els ceps, prèviament tallats a daus petits, a la paella, amb una mica d'oli. Després, hi afegim el pernil. Tornem a saltar, i ho salpebrem.
** Reservarem unes quantes làmines de ceps i uns daus de pernil per a la decoració final.
Quan ho tinguem dauradet, ho reservarem i ho triturarem amb la picadora. Velocitat baixa-mitja, ja que no volem que no ens quedi un purè fi.
Ara, preparem la beixamel, barrejant la farina i la mantega primer, i després incorporant la llet i un pessic de sal.
Quan la beixamel comenci a espessir, hi afegirem la barreja de bolets i pernil que havíem triturat, ho remenarem bé, i hi afegirem encara uns daus de pernil sencers que havíem reservat a banda, perquè quan ens haguem de menjar les croquetes s'hi notin.
Traiem la barreja per les croquetes del foc i la reservem. Primer, a temperatura ambient; després, a la nevera. És ideal fer les croquetes d'un dia per l'altre, però si no podeu esperar-vos, deixeu reposar la massa, igualment, dues hores com a mínim.
Ara, farem les croquestes formant una bola, passant-la per ou i, després, per pa ratllat panko.
Fregim les croquetes amb oli abundant i molt calent. Volta i volta i les deixem assecar a sobre un paper absorvent, perquè perdin l'excés d'oli.
Per emplatar-les, farem el següent: saltar unes làmines de ceps, salpebrar-lo. També preparem uns daus de pernil cuit. Agafem una planxa de pissarra i hi disposem, com si d'un bosc es tractés, les làmines de ceps i el pernil, anàrquicament. Al mig, col·loquem les croquetes.
I ja les tindrem a punt per menjar. Bon profit!
que buena combinacion, tienen que estar deliciosas, bicos
ResponEliminaQuin bé de Déu de croquetes!! Amb ceps i pernil dolç... ohhhh
ResponEliminaA veure si trobo algú per anar a buscar ceps i practico amb les croquetes, jejeje
Petons!!
Cuina d'emergencia
Han de quedar unes croquetes suaus, molt rebones ja ho crec.
ResponEliminaAquest any sembla que hi han bastants bolets, encara que jo no m'atreveixo a collir-los.
Petons.
molt bona composició i presentació Marina!
ResponEliminauna abraçada
Marina, las croquetas tienen que tener una sabor muy rico e intenso. Me gustan las recetas que incluyen jamón cocido entre sus ingredientes, es un alimento que todos tenemos en casa y para estos tiempos tan duros viene genial. Se puede comer delicioso gastando poco, ahora me falta buscar las setas...
ResponEliminaSaludos!!
Mmmmm que bones Marina, i quina sort trobar aquests ceps! Una araçada maca
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
No hi ha res millor que unes bones croquetes casolanes de pernil!
ResponEliminaquina combinacio mes gustosa ñam ñam
ResponEliminaquina bona combinació!! estic pensant en fer croquetes d'alguna cosa diferent pero em falta imaginació!! aviam...petons
ResponEliminaCon los ceps deben de ser tremendas¡¡
ResponEliminaSuerte y a Manlleu
peto
unas supercroquetas, qué ricas. Besos y mucha suerte
ResponEliminaOle ole! ja venen els bolets!!! :D
ResponEliminaQuina pinta aquestes croquetes i la presentació inmillorable!
ResponEliminaPetons!
Oh!! quines croquetes més bones, mare meva, la combinació m'encanta Marina! I quins ceps!!! Han d'estar espectaculars!!
ResponEliminaPetons!
Lo teu amb les croquetes és ja una obsessió! Per cert, s´ha accentuat ara? jejeje..Una combinació de categoria.
ResponEliminaQuina pinta mes bona, Marina!!! No me puedo creer que ya hayas cogido rovellons!!!! Qué suerte. Un beso
ResponEliminaMe gustan mucho las croquetas (sobre todo las de mi madre), esta combinacion que has preparado la encuentro riquisima.
ResponEliminaAixò d'arrebossar les croquetes amb panko no ho he provat mai...i això que m'encanta! Gran idea i gran recepta! Petons!
ResponEliminaOh! Novetat total per a mi això del panko, on es pot trobar? Té pinta de quedar molt més cruixen que el pa ratlla de sempre...
ResponEliminaSí, queda més cruixent! Ho pots trobar a botiques de productes asiàtics o bé, segurament, a grans superfícies. Jo el vaig trobar a l'Aldi.
EliminaQuines bones croquetas...amb els primers ceps...comença be la temporada...aixo i la tapa de abans...ummmm...un bon vermutet que ferem !!!!
ResponEliminaPetonets.
mmmm.... que bones!!!! Ens veiem a Manlleu!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Que delicia de croquetas!!! Tienen que estar buenísimas,.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Unes croquetes de luxes marina! Molta sort! Marta
ResponEliminaOh quin plat més maco ha quedat i quina bona pinta els 'pastissets' aquets. Jo vaig descobrir el panko l'any passat i des d'aleshores sempre que en tinc canvio molts arrebossats, queda considerablement millor!
ResponElimina