Aquest és un d'aquells plats fàcils de fer i que queda boníssim. Cal una mica de temps, sí, per cuinar-lo, però queda molt ben aprofitat! Jo he fet servir un bacallà dessalat que vam comprar, salat, ja fa unes setmanes en una fira, però podeu utilitzar un bacallà que ja vingui al punt de sal, si voleu. No us recomano, en canvi, utilitzar un bacallà fresc, ja que la textura és diferent i no mantindria ni forma ni consistència, si el confiteu, com és el cas.
Ingredients:
Bacallà dessalat al punt de sal
allioli
mel
patates gurmet
grans d'all
oli de girasol o de blat de moro
sèsam de dos colors
Tallem el bacallà a daus grossos i pelem les patates. Si són petites, com les gurmet, no cal que les trossegem i les presentarem senceres, si ho volem.
Confitem el bacalllà amb oli de blat de moro, que aguanta molt bé les altes temperatures sense cremar-se. També hi posem un parell o tres grans d'all. Introduïm el bacallà fins que cobreixi. Un cop passats uns 10 minuts, traiem el bacallà del foc i el deixem escórrer sobre un paper de cuina. En el mateix oli, hi courem les patates, que agafarem també el gust de l'all.
Ara, preparem l'allioli de mel barrejant l'allioli (fet a casa o comprat) i la mel (que sigui crua, no refinada).
Ara, col·loquem els lloms de bacallà en una safata per anar al forn i els untem amb l'allioli de mel. Hi afegim unes llavors de sèsam de dos colors, que amb l'escalfor afegiran aroma al plat.
Gratinem el bacallà al forn, a 170 ºC, durant cinc minuts aproximadament, i el servirm acompanyat de les patates confitades. Bon profit!
Que bé li va la mel al bacallà! Un plat molt bo, Marina! petó
ResponEliminaUmmmmmmmmm que delicia¡¡¡ besos
ResponEliminaestava boníssim!!!
ResponEliminaEsta combinación no me la pierdo, qué plato tan delicioso. Besos
ResponEliminaboonissim el bacallà confitat Marina! bon plat de festa! petons
ResponEliminaEl bacallà confitat amb mel es bonissim
ResponEliminaEm sembla super original aquest all i oli de mel... i la mel amb bacallà, mai ho he fet,,, Me l'emporto a pendents!
ResponEliminaUna abraçada i molt bona setmana,
Palmira
Això te una pinta bestial, s'ha de tastar
ResponEliminaSalut
Manel
www.irreductibles.cat
Bufff, quina combinació tan encertada! Brutal. Petons.
ResponEliminaMolt bona recepte...dos en uno....m'agrada.
ResponEliminaPetons
Al bacallà li queden molt bé els sabors dolços com la mel, es veu boníssim Marina, una amanida i una mica de fruita i no cal res més.
ResponEliminaPetons.
Oh que maco!! el provaré. Gràcies per la recepta :)
ResponEliminaAnna
Que bo que sembla, si us plau! Quants detallets que té aquest plat, boníssim!
ResponEliminaMarta
Quin plat Marina!! Per favor!! Bo de debò!! I la presentació és fantàstica també! :)
ResponEliminaPetonets i bona setmana!!
El bacalao es uno de los pescados que mas me gustan, de todas las formas cocinado y 'esta es una de ellas, confitado!
ResponEliminaBss
Qué rico se ve!! Yo también soy una adicta al bacalao en todas sus formas. Y este se ve impresionante!! Bss.
ResponEliminaM'encanta!
ResponEliminaBon dia Marina, una recepta genial i molt adient. A casa en agrada molt el bacallà fet de qualsevol manera.
ResponEliminaUn peto
Emilia "Al caliu de la cuina"
Que lástima que en casa solo a mí me gusta el bacalao. Te ha quedado estupendo.
ResponEliminaUn beso
Delícia....delícia...delícia!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Haig de provar això de l'oli de blat de moro! Quins confits més bons!!! Petonarros!
ResponElimina