dilluns, 11 de maig del 2015

Amanida de favetes amb formatge feta



Ja us vaig explicar aquí, que un bon amic ens va regalar un bon cabaç de faves. D'entre totes elles, n'hi havia de grosses, mitjanes, petites i molt petites. Aquestes últimes són les que he fet servir per elaborar aquest plat. És una preparació que queda deliciosa; de fet, és una conserva. A mi m'agrada molt, fer conserves, ja ho sabeu, però últimament no em vaga gaire de fer-ne... Aquesta vegada, ja tenim unes favetes boníssimes que ens serviran per acompanyar més d'un plat. Per acompanyar o bé per a ser elles mateixes les protagonistes del plat, com en aquest cas! He fet una amida i, per tant, l'he pensat per a ser menjada freda, però si us agrada més calentona hi podeu fer un toc de microones i llestos.

Ingredients:
Favetes
Oli d'oliva verge extra
menta 
sal
Formatge per acompanyar

Les faves amb beina / les faves de diferents mides / les faves més petites

El que fem primer és posar oli d'oliva verge extra suau en un cassó i engeguem el foc. Hi posem les faves. A continuació, ho saslem una mica. Deixem que les faves vagin coent, a foc ben baix, perquè el que volem és que es confitin, no que es fregeixin. També hi posarem un parell de fulles de menta perquè l'oli essencial de la planta aromatitzi el llegum. 


Quan ho haguem confitat durant uns 10 minuts, a foc ben haix com he dit, ja podrem apagar el foc i guardar les faves dins un recipient, si pot ser de vidre millor, i ho tapem. Ja les tindrem llestes! Per a presentar-les amb formatge, simplement en posem una mica en un plat i hi repartim els dauets de formatge. Jo he fet servir un formatge tipus feta però hi podeu posar el que més us hi agradi, és clar!





5 comentaris:

  1. Sempre amb pernil..i, ara em vens amb la feta..no hi ha dret! doncs jo les provaré amb tots dos ingredients.

    ResponElimina
  2. doncs si, no cal res més. El feta fa de festa qualsevol plat!! i així, senzillet, és un plat genial! no cal posar-hi res més! petons

    ResponElimina
  3. La setmana passada els meus cunyats ens van regalar moltes faves del seu hort i unes quantes, les més petites, les vaig fer amb oli, una conserva com la teva per poder fer també una amanida.
    El formatge feta ha de quedar molt bé en aquesta amanida.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Que bona! Aquesta no la sabia, llàstima que a l'hort ja s'han acabat les favetes :( però queda apuntada!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Mira, una molt bona idea! Com que les faves que he plantat a Suïssa van MOLT tard, tindré l'oportunitat de provar aquesta recepta! :)
    Una abraçada Marina!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...