dijous, 29 de setembre del 2011

Coca dolça de tomàquet i ceba

Avui fem una coca! Però no serà una coca qualsevol... res d'això! Aprofitant que ha arribat l'època de les conserves, hem de començar a omplir el rebost de totes aquelles hortalisses que anirem consumint durant l'hivern. He de reconèixer que sóc una enamorada de les conserves casolanes i, sobretot, de les confitures, gelees i melmelades. Avui us proposo una coca molt fàcil de fer, però sorprenent al paladar. Aparentment, sembla una coca de ceba i tomàquet... però en realitat, és una coca de melmelada de ceba i melmelada de tomàquet!!! Per aconseguir aquest resultat només us caldrà una base feta de pasta de full o brisa, a més dels tomàquets i cebes, i la sal i el sucre. Jo tinc dos mètodes per fer melmelada de verdures.

El primer consisteix en coure, ja pelats, tomàquets i cebes amb sucre, en un bol. Però l'última vegada ho vaig provar de fer talment com si fos un sofregit, en una paella, amb un xic d'oli, tirant el tomàquet i afegint-hi un xic de sal per treure'n l'acidesa. I quan va començar a evaporar-se l'aigua, hi vaig afegir el sucre. I la veritat és que el gust m'agrada més! Caramelitza d'una manera sorprenent. El mateix vaig fer amb la ceba, en una paella a part.

Finalment, vaig posar la coca  al forn, punxada amb una forquilla, durant uns10 minuts. Després la vaig treure un segon, hi vaig escampar el tomàquet i, damunt, la ceba. I altre cop al forn 15 minuts més. Us ben asseguro que quan la vam provar amb els meus alumnes, tots vam quedar sorpresos... era dolça i era boníssima! Us deixo una foto de mostra, un cop feta. I unes altres de la preparació de les confitures.









3 comentaris:

  1. Que delícia poder pecar amb una coca com aquesta a qualsevol hora.

    ResponElimina
  2. El Manel de Cuinar és generós m'ha dit que fas el curs de conserves de la UES? Ostres, així no m'estranya que et quedi una ceba tan bona, je je je... ;)

    ResponElimina
  3. Gràcies! Ja ho sabeu, encara sou a temps d'apuntar-vos...! Tot i que vosaltres ja sou uns experts i potser serà millor que passem directament a l'àpat... he he. Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...