dimarts, 11 d’octubre del 2011

Allioli de codony

Aquesta setmana em van regalar uns quants codonys. A més de fer-ne el tradicional codonyat, em vaig animar a fer un parell de pots d'allioli de codony. Un ja l'he gastat però l'altre el vaig esterilitzar al bany maria perquè acabés essent una conserva. Així... qui sap si al mes de desembre el tornarem a provar!

Per fer l'allioli, vaig rentar els codonys i una poma. Ho vaig pelar i vaig treure el cor. Ho vaig posar en un cassó, cobert d'aigua, i ho vaig deixar bullir 20 minuts. Després, ho vaig retirar i ho vaig deixar refredar. En un vas per triturar, hi vaig tirar uns alls tallats, a més del codony i la poma, i la meitat d'oli. Ho vaig triturar tot afegint l'oli a poc a poc perquè emulsionés. Finalment, ho vaig posar en pots.

Ingredients:
2 codonys madurs
1/2 poma
Dos grans d'all
Una mica de sal
1/4 d'oli d'olliva suau



17 comentaris:

  1. Oh, Marina! Aquesta ens l'apuntem ja!!! A part de fer una pinta boníssima està molt bé que no tingui ou, perquè així en poden menjar els intolerants (a l'ou, no els tancats de ment) i se'n pot fer conserva fàcilment sense riscos... Gran idea, sí senyor. Amb què el combines, a part d'amb torrades?

    ResponElimina
  2. Si ho combines amb bacalla o carn a la brasa queda estupendo, es mes lleugera i apte oer a tothom. I mlt bona!

    ResponElimina
  3. Ostres Marina moltes gràcies per sorpendre'ns amb aquest allioli, de segur tot un plaer per els sentits.

    ResponElimina
  4. només n'he tastat una vegada, i em va agradar molt, però no n'he fet mai. se m'acuden un munt d'utilitats, però coincideixo amb tu que amb bacallà ha d'estar espectacular, i amb un toc de gratinador...

    ResponElimina
  5. Doncs sí, amb un toc de gratinador encara és més bo si acompanya el bacallà! Per cert, una alumna em va explicar que al Berguedà és molt típic untar l'allioli de codony amb torrades... i cap dins!

    ResponElimina
  6. Apuntat. Que a mi també m'han regalat uns quants codonys, i aquest any no vull que es facin malbé.

    ResponElimina
  7. Doncs prova-ho que veuràs que bo que et queda! És fàcil, només és entretinguda la "pelamenta" dels codonys, però prèviament escaldats o posats al forn és més fàcil. Petons!

    ResponElimina
  8. Hola guapa tu

    i que bo, la pena es que la meva zona em costi tant de trobar-me

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Quina llàstima doncs! Sempre pots aprofitar algun cap de setmana per visitar alguna d'aquestes fires tan bones que hi ha per Catalunya i en compres...! Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Ohhhhhh que bien suena este all i oli, habrá que probarlo, besos.

    ResponElimina
  11. No ho he provat mai... I d'entrada tira una mica enrera, però confiaré en tu! :D

    PEtons!!!

    ResponElimina
  12. l' all i oli, és una perdició per a mi, m'encanta, l'any passat vaig provar el de codony i està genial.
    Gràcies per la recepta

    ResponElimina
  13. Boníssim!!! ho vaig fer una vegada amb una recepta de bacallà que vaig veure al Cuines de TV3 i ens va agradar molt!
    Petonets

    ResponElimina
  14. hola encantada de coneixer l teu blog. m'agraden molt les teves receptes pel que he pogut veure. aquest all i oli no l'he provat mai es original!! intentare provar-ho aviam si ens agrada!!

    ResponElimina
  15. Quina bona idea m´'has donat Marina!! el meu pare m'ha portat un munt i si només he de fer codonyat estaré menjant fins els segle que ve!! Ho provaré!! marta

    ResponElimina
  16. En els 7 anys que vaig viure a Barcelona no vaig tastar-lo mai, tot i que en veia a botigues. Ves a saber per què! no pensava que la recepta fos així i com que a mi també m'encanten les conserves, l'hauré de provar algun dia. Si m'agrada segur que també cau al pot!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...