dijous, 20 d’octubre de 2011

Melmelada de carbassa amb vainilla

Doncs sí! Continuem fent conserves. Aquests dies tinc excedent de verdures i fruites i ho aprofito per a preparar reserves de cara a l'hivern. Aquesta vegada, us proposo una melmelada de carbassa, aromatitzada amb un toc de vainilla. El que necessitem és bàsicament una mica de temps i tenir a mà alguns pots de vidre. Cal tenir present que per esterilitzar els pots buits cal que els bulliu 10 minuts. El drap humit que veureu a la foto serveix perquè els pots no piquin amb l'olla i es trenquin. D'altra banda, un cop tingueu la melmelada dins el pot, cal tornar a bullir la conserva uns 15-20 minuts més, amb el pot tapat. Aquí ho teniu:

Ingredients:
1 kg de carbassa (la que és de color taronja)
800 g de sucre
1 branqueta de vainilla
El suc de 1/2 llimona







12 comentaris:

  1. M'encanta la melmelada de carbassa i amb vainilla um..... que bona!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Sí que hi va quedar, Carme!!! L'altre dia la vaig provar amb mató de Montserrat i era mmmm. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Crec que em dedicaré uns dies a recollir pots de vidre, i un cap de setmana ho faré. Té un pinta boníssima. Recolliré al post sobre receptes de carabasses que estic preparant.

    ResponElimina
  4. A casa som fants de la carbassa, cada setmana ens en polim una de sencera :)
    El toc de la vainilla li ha de quedar molt bé.

    ResponElimina
  5. bien! curs online de melmelades per als que no podem assistir als cursos en viu (no hi ha color, però...)

    ResponElimina
  6. Molt bé Marga! Prova-la que està boníssima, ja m'ho sabràs dir.

    Núria, gràcies per aquest comentari tant entusiasta!

    Manel, ja saps que sempre que ho vulguis pots venir als cursos en directe. N'anirem fent!

    ResponElimina
  7. Nosaltres la vam fer amb canyella i gingebre, en canvi la vainilla la vam utilitzar per una melmelada de pera... haurem de provar la teva combinació! Quina delícia!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. De fet, em sembla que va ser la vostra de canyella la que em va inspirar! Però com que tenia les branquetes de vainilla, vaig optar per aquesta opció. I va quedar molt bona! Petons

    ResponElimina
  9. Nosaltres l'hem tastada i és moooolt bona! Marina, ja no me'n queda! :p

    ResponElimina
  10. Molt bé, noies!!!!! M'agrada que us agradi! És el millor regal, aquest I, ja ho sabeu, si no poguessiu resistir la temptació, encara me'n queden alguns pots més en conserva... Petons

    ResponElimina
  11. Hola Marina, guapa tu

    jo faig servir pa fet a casa, te aquesta forma ja que els faig amb un motllo allargat que a més te indica pels costats per si vols tallar totes les llesques iguals manualment....

    Pots aprofitar pa del dia anterior, ja que al fornejar-lo et quedará molt be i molt bo

    La mida del pa ?...la que et vingui de gust, també pots fer servir xapates, flautes, bagettes
    etc...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...