Ingredients:
Llom de bacallà dessalat
50 g de sobrassada
3 c. de mel de romaní
1 manat d'alls tendres amb tota la fulla
4 c. d'oli d'oliva verge extra 1
200 ml. oli d'oliva verge extra suau per coure
Aquest plat va aparèixer gairebé per casualitat. Em va arribar a les mans una sobrassada de Mallorca, gràcies als meus veïns, que n'han tornat fa pocs dies. Tenia un llom de bacallà esperant-se a la nevera i vaig decidir coure'l, confitant-lo amb oli durant uns 15 minuts a 80 ºC. A continuació, vaig saltejar a la paella una mica de sobrassada. I, alhora, vaig batre amb el tourmix unes cebes tendres, oli i un xic de sal.
L'últim pas va ser muntar el plat. Primer, estenent la salsa verda d'all tendre al fons. A sobre, el llom de bacallà, banyat amb la sobrassada. A continuació, hi vaig estirar unes línies de mel, fins a esgotar les tres cullerades repartides una mica anàrquicament per sobre els altres ingredients. Finalment, vaig trinxar una mica de tiges dels alls tendres que m'havia sobrat, per a decorar. El resultat, un plat molt sucós i amb una combinació dolç - salat prou bona!
Nena!!! quina delicia, prenc bona nota que m'agrada moltissim!
ResponEliminaPetons
ep! això són paraules majors, m'agrada molt el color d'aquest plat, i la combinació del peix i la sobrassada ja sé que és bona, i de la mel amb l'embotit, també, per tant, ha de ser una combinació molt bona.
ResponEliminael que em costa d'imaginar és el gust de la salsa de ceba tendra crua, l'hauré de provar.
muy original esta receta,la sobrasada con el bacalao combina muy bien mas la miel tambien y el toque crudo fresco de la cebolla le debe de ir muy bien.Desde luego un buen gusto salado- dulce
ResponEliminapeto
Prova-ho Dolors, ja veuràs que bo. La mel lliga molt amb la sobrassada. I els alls i la mel, encara més amb el bacallà! Per cert, havia posat ceba tendra però són alls tendres!! ai!
ResponEliminaDoncs sí Manel, alls crus triturats amb la batedora, amb oli i sal. Com si fos una salsa d'herbes, molt aromàtica.
Gràcies Miquel. Tens racó, que la sobrassada i el bacallà combinen molt bé. I tot i que no són cebes, sinó alls. Que em vaig equivocar, queden molt bones! Com si al bacallà hi fessis una musselina d'all però en cru i al fons de plat! Petons
Ostres marina.quin bacallà més bò. A casa els hi encanta el bacallà així que de ben segur quel probaré de fer com aquest.
ResponEliminaPetons
Ondia Marina!, però com no he conegut el teu bloc fins avui????.... M'he quedat enganxada a la fotografía d'aquest plat...quin color, quin sabor i quina combinació!. Un bloc per tenir en compte, i tant!, ara mateix t'enllaço. Moltes gràcies pel comentari al meu bloc. A reveure!
ResponEliminaJo m'aixeco. O sigui, no ho dic retòricament. Es que m'aixeco de la cadira devant d'aquest plat!! :OOO
ResponEliminaAquest plat es fantàstic, amb el que m’agrada el bacallà, amb la mel i els alls, te d’estar boníssim però mer mi sense la sobrassada que no m’agrada gens, també pot esta molt bo. M’emporto la recepta, perquè al Miquel si que li faré complert.
ResponEliminaMolts petons
M'encanta el teu èxtasi, Òscar. Si hi hagués més gent així el món aniria d'una altra manera... he he he.
ResponEliminaLlàstima que no t'agradi la sobrassada, Sión, perquè si que li dóna un toc especial... petonet
Ooh! A casa el bacallà amb mel és tot un clàssic, però ho haurem de provar amb la sobrassada i aquesta salseta d'alls tendres!
ResponEliminaTé una pinta espectacular!
ResponEliminaEra molt bo, sí!! A veure si us animeu i dius com us ha anar! Petons
ResponElimina