Demà tenim un esmorzar que posa el punt i final al curs de conserves que s'ha dut a terme a la UES de Sabadell. Com a monitora del curs, m'ha tocat encarregar-me de tot allò que no són conserves. Ves, quina cosa. La idea és que els alumnes portin alguna de les melmelades que han après i han fet a casa. La meva feina és preparar xocolata desfeta i alguna cosa mengívola que l'acompanyi. M'he decidit per fer unes rosquilles amb coco, que no de coco. En tenia ganes, feia molt temps que no m'hi posava. I no són difícils de fer, no, la cosa va depressa. Per primer cop, les he fet amb farina integral i, la veritat, és que tenen un sabor més intens que les de farina blanca.
Ingredients:
350 g de farina integral
2 ous
6 c. de sucre roig
1 sobre de llevat Royal
1 xarrup d'anís
coco per arrebossar
Preparació:
Primer, en un bol, es posen els dos ous, l'oli, l'anís, la farina i un sobre de llevat Royal. Ho remenem bé, fins que la massa agafi consistència i s'homogeneïtzi. Imaginem-nos que ha de tenir consistència de plastilina. Després, la continuem amassant sobre el marbre de la cuina, espolsant-hi prèviament una mica de farina perquè no s'enganxi. Seguidament, la deixem reposar uns 15 minuts. A continuació, agafem petites porcions i en fem xurros. Enganxem un extrem amb un altre formant un cercle. En una paella amb oli bullent, però a foc mitjà, hi anem tirant els petits "donuts" que hem fet. No poso el foc gaire fort perquè sinó em queden massa torrades. Quan la les tenim cuites, les retirem i les col·loquem damunt un paper absorvent. Abans que es refredin del tot, les arrebossem amb coco ratllat. Si esperessim que fossin fredes, el coco no se'ns hi enganxaria prou bé. I així han quedat!
Bona recepta per una cloenda de curs.
ResponEliminaPetons
Marina, amb aquestes rosquilles et sortiran amics per totes bandes!! (la publicitat,que va impregnant els nostres pobres cervells hehehe)
ResponEliminaL'altre dia els meus fill reclamaven rosquilles, quan eren més jovenets en feia sovint... me n'has fet venir ganes en veure aquestes tan xules i segur que boníssimes!
ResponEliminaDolors, ja et diré si els agraden!
ResponEliminaÒscar, això vol dir que ara ja seràs amic meu? ;-)
Teresa, que vagin bé les teves rosquilles!!!
Petons
Mai he preparat rosquilles però m'agraaaaaaden i molt. Amb coco han de ser delicioses, molt bona proposta, segur que a l'esmorzar de demà tothom et mirarà amb ullets dolços jeje
ResponEliminaGuapes, guapes, guapes!
ResponEliminasiempre son buenas y con el coco quedan mas bonitas y sabrosas,que pases una buen dia mañana
ResponEliminapeto
Super formoses...Segur que no quedarà cap engruna. Per cert, t´he contestat en el meu bloc a la teva pregunta sobre el sucre invertit.
ResponEliminam'agrada el canvi d'imatge del bloc, es nota que hi treballes ;-)
ResponEliminai m'encanten les rosquilles, és clar, fins i tot abans de llegir com estan fetes m'imagino com m'agradaria tastar-les
Gràcies Cristina! Ara m'ho miro.
ResponEliminaGràcies Manel! Fem el que podem. A poc a poc i bona lletra... com a mínim ara ja no només són tapes ;-)
Petons
Marina, Gadgets cuina és una botiga d´estris de cuina de Barcelona...c/Aragó...si no ho trobes ja miraré de portar-t´ho. Treballo a Sabadell,je, je, je...
ResponEliminaSegur que els participants del curs quedaran encantats amb aquestes rosquilles. A veure si al proper curs m'hi puc apuntar! ;)
ResponEliminaHola Marina,
ResponEliminagràcies per passar pel meu blog i posar-lo aquí a l'esquerre! em fa molta il.lusió!
Et vindré a visitar per veure quins plats tant bons ens ensenyes, com aquestes rosquilles, que no he fet mai, peo que fan molt bona pinta!
Uffffff!!!aquestes rosquilles s'an de provar,quina combinació mes bona, aquet diumenge tocan, segur.
ResponEliminaUna abrassada, ens seguim!!!