Ha arribat el dia en què blocaires d'arreu fem sentir la nostra veu per ajudar a difusió de la iniciativa del Banc dels Aliments. El Gran Recapte d'Aliments s'ha organitzat per divendres 25 i dissabte 26. Recolzant aquesta campanya, uns 80 blocaires publiquem receptes fetes amb els aliments bàsics que demana el Banc: arròs, llegum sec, tomàquet en conserva, tonyina en conserva, llet i oli. Ens hi hem afegit amb l'eslògan Blocs contra la fam. Esperem que la difusió de la campanya ajudi a recollir les 800 tones que es preveurebre. Aquest és el meu granet de sorra.
Llet merengada
Ingredients:
Tetrabrick de llet d’1 litre
250 g de sucre
1 pell de llimona
1 cullereta de canyella en pols
2 clares d’ou
Preparació:
El primer que farem serà posar la llet a bullir, amb la pell de llimona, el sucre i la canyella en pols. Quan hagi bullit 10 minuts, la retirarem del foc, la colarem i la deixarem a temperatura ambient. Després, la posarem a la nevera durant una hora.
Mentrestant, batrem 2 clares d’ou a punt de neu. Quan hagi passat l’hora de nevera, agafarem la llet i hi incorporarem les clares d’ou a punt de neu. Ho posarem altra vegada a la nevera, una hora més. I ja es podrà servir.
Ingredients que necessitem (+sucre opcional)
Un dels aliments que demana el Banc dels Aliments és la llet:
Què bona i nutritiva!!!
ResponEliminaUn got preciós ple de glops nutritius. M'encanta la llet merengada!
ResponEliminasaps que no he tastat mai la llet merengada ni sabia com es feia? veus, amb aquesta campanya a més de recollir aliments s'aconseguirà que aprenguem algunes coses noves :-)
ResponEliminaNo l'has tastat mai...? L'has de provar, és molt aromàtica!... A mi m'encanta, vaja, sobretot a l'estiu. Entre orxata i llet merengada estic... per combinar-les!
ResponEliminaQue bona, la llet merengada!!! Marina, t'ha quedat perfecta!
ResponEliminaJo sóc d'alternar orxata i llet merengada. A Extremadura la vaig coneixer en una orxateria portada per valencians i a 40 graus és una bomba de plaer :)
ResponEliminame pasa como el Manel tengo que probarla y otra receta a pendientes
ResponEliminapeto
Senzill, sa, nutritiu i deliciós. Un aportació fantàstica!
ResponEliminaM'encanta la llet merengada!
ResponEliminaLa faig mes en estiu pero la faría l'any senser.
Un petonet
Ay que vaca tan salada, tolon, tolon....fa temps que no he tasta't la llet merengada, faré la teva recepte. Salve Marina! I endavant amb el recapte dels aliments, demà toca ser generós i rascar-nos la butxaca, així dona gust gastar-se els diners.
ResponEliminaCalla, calla... porto tot el matí amb la cançoneta aquesta al cap! Això em passa per fer la leche merengada de recepta... que sí que m'agrada, per cert! Petons
ResponEliminaJo la llet merengada només he tastat la de la IBENSE.
ResponEliminaAra amb aquesta recepta ja no hauré d'anar-la a buscar!
PTNTS
Dolça
Molt bona proposta Marina!!!
ResponEliminaSóc fan de la llet merengada ben gelada amb un polsim de canyella i mai n'havia fet a casa! Ho haurem de provar!
Ptns!
Nuni
Doncs prova-ho Nuni! De veritat que a casa queda boníssima... potser perquè és feta per nos! Petonet
ResponElimina85 receptes contra la fam!!! Visca!!! Hem triomfat! Diumenge encara estarem més contents, quan sapiguem el resultat del recapte. Gràcies per la part que ens toca!!!
ResponEliminaUn postre fantàstic!
ResponEliminaNo coneixia la recepta i no l'he tastat mai.
ResponEliminaIdeal per a la iniciativa. Llàstima que fins avui no me n'he assabentat, porto dies desconnectada. Ja he vist que ha tingut una gran participació, felicitats!
Hola, Marina,
ResponEliminaVares liderar la convocatòria?
Vaig arribar tard.
Havies de ser a facebook per partcipar?
salutacions.
Hola Fina! 7 blocaies en total vam liderar la convocatòria. No havies de ser al facebook, però si un cop havies penjat la recepta al blog i la penjaves al facebook, nosaltres la recollíem i la penjavam en un blog creat contra la fam. Encara hi és, aquest bloc. Per si ho vols mirar!!! El més important era fer un donatiu als mercats en forma d'aliment, és clar!! A veure si s'aconsegueixen records!!! Petonet
ResponEliminaMoltes gràcies, Marina.
ResponEliminaPer l'explicació i el comentari
Ara vaig a la feina t'escric després.
Vaig fer la donació al súper i a la feina.
un bon dia¡¡ M'agrada el teu entusiasme, :))
;-) Gràcies!!!! Petonets i fins aviat, doncs! (no puc saber quin blog tens, Fina... me'l dius? )
ResponEliminaAy, Marina¡¡
ResponEliminaFa molt poquet...¡¡¡ i falten coses...
Et vaig veure un dia i em va agradar el teu optimisme.
Mira, Marina, si et fixes una mica fa temps que faig comentaris. Et vaig veure un dia a "cuina per llaminers" i em va agradar
El motiu; va ser un primer contacte... uns ànims, una proposta, una blocaire que escriu un llibre i em diu que vol posar un comnetari meu en un llibre, un altre blocaire de Madrid, que veu unes fotos i m'anima...
i penso: si des de els 16 anys... estic recollint propostes i receptes per que no em decideixo?
Ja tinc el meu Bloc,(quina il·lusió) està a punt de sortir. Volia que tingués una mica de contingut i continuitat. Saber com funciona per dins.
Ho tinc tot més o menys organitzat.
Em calia temps.
Fa 1 hora que acabo d'arribar..., estic: cansada.
Em sembla que t'agradarà el meu blog, em sembla....
Deixa'm uns dies i crec que si tot va bé abans de Nadal tu dic.
T'agraeixo molt, els teus comentaris i paraules
Petonets i que tinguis bona nit, seguim.
A veure, et diré que al Blog de cuina per llaminers de la Mercè Dalmau, va penjar dos receptes meves. t'envio l'enllaç: d'una recepta de la mare i allà trobaràs un altre enllaç què et portarà a un altre recepta de casa,http://www.cuinaperllaminers.com/2010/03/rosquilles-de-lantonia.html
Me n'alegro d'haver contactat i seguim,
Petonets i que tinguis bona nit, seguim.