dissabte, 26 de novembre de 2011

Pastes de filo amb cabell d'àngel fet a casa i panses

Amb només tres ingredients podem fer meravelles, segons com. Aquesta recepta només porta pasta filo, cabell d'àngel i panses. Però ha resultat ser un caramelet que ha agradat a tothom. Que com l'he fet? Us ho resumeixo.

Primer, he disposat una carbassa de cabell d'àngel al forn uns 10 minuts a 200 ºC, just perquè després em fos més fàcil pelar-la.

Després, l'he pelat, he tret les llavors (això costa una mica, però amb paciència...). I a continuació l'he trossejat, l'he pesat (1 kg) i l'he posat en una olla. Aleshores he pesat el sucre. Normalment, la proporció per una melmelada és de 70 - 100 g. Així que ho he fet aproximadament. Així que hi he posat uns 600 g, perquè a mi no m'agrada molt dolça. Un cop ha passat ben bé 1 hora i 1/2 ha quedat així:

L'últim pas ha estat tallar en rectangles la pasta filo (per cert, és molt delicada i s'asseca de seguida) i l'he farcit amb un caneló de cabell d'àngel. Quatre panses al damunt i llestos. Bé, he barnissat la pasta amb rovell d'ou perquè em quedés més cruixent i brillant.


12 comentaris:

  1. El cabell d'àngel fet a casa és molt mes bo!
    Jo escalibo la carbassa al forn, després pelar-la i treure les llavors és molt més fàcil ;)
    M'encanta la pasta fil·lo tan cruixent, així que la combinaió la trobo deliciosa.

    ResponElimina
  2. Mai m'havia entusiasmat el cabell d'àngel, però últimament m'hi estic aficonant... segur que aquestes pastetes han de ser molt bones, i més si és casolà!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta em recorda a les pastetes àrabs aquelles tan bones fetes amb filo! Segur que t'han quedat boníssimes, Marina!

    ResponElimina
  4. Uiiii! Què bo i que bé que l'hagis fet, ja saps que vaig comprar la carbassa. Ja t'explicaré quan la faci

    ResponElimina
  5. Doncs sí, Núria! Recordo que en vas comprar una. De fet, em vas temptar a fer-ho però la que quedava era massa grossa. I ahir vaig anar a les pageses i mira! Ja la vaig trobar! Petonet

    ResponElimina
  6. tens raó, amb tres ingredients unes postres de primera.
    el cabell d'àngel és una d'aquelles coses que no he fet mai a casa, i segur que és molt més bo que el de compra.
    per cert, entenc que la pasta filo la poses al forn amb el farcit ja incorporat, oi?

    ResponElimina
  7. Sí, Manel. Amb el farcit incorporat i tot al forn.

    ResponElimina
  8. A casa els meus pares havia menjat cabell d'àngel casolà, però ara al mercat no hi veig mai aquestes carabasses, només trobo les de color carabassa...

    Una recepta molt dolça!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  9. Qué rico tiene que estar. Hace mucho que no como cabello de Angel, así que esta receta la probaré. Besos

    ResponElimina
  10. ¡Qué bo! soc una forofa del cabell d'angel o probaré ....segur.Gracies per la idea.

    ResponElimina
  11. Doncs ja ho saps, mamilu! Prova-ho que no és massa difícil. Només cal una mica de paciència i no parar de remenar!!!

    ResponElimina
  12. Amb poquetes coses moltes vegades podem fer meravelles!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...