Amb només tres ingredients podem fer meravelles, segons com. Aquesta recepta només porta pasta filo, cabell d'àngel i panses. Però ha resultat ser un caramelet que ha agradat a tothom. Que com l'he fet? Us ho resumeixo.
Primer, he disposat una carbassa de cabell d'àngel al forn uns 10 minuts a 200 ºC, just perquè després em fos més fàcil pelar-la.
Després, l'he pelat, he tret les llavors (això costa una mica, però amb paciència...). I a continuació l'he trossejat, l'he pesat (1 kg) i l'he posat en una olla. Aleshores he pesat el sucre. Normalment, la proporció per una melmelada és de 70 - 100 g. Així que ho he fet aproximadament. Així que hi he posat uns 600 g, perquè a mi no m'agrada molt dolça. Un cop ha passat ben bé 1 hora i 1/2 ha quedat així:
L'últim pas ha estat tallar en rectangles la pasta filo (per cert, és molt delicada i s'asseca de seguida) i l'he farcit amb un caneló de cabell d'àngel. Quatre panses al damunt i llestos. Bé, he barnissat la pasta amb rovell d'ou perquè em quedés més cruixent i brillant.
El cabell d'àngel fet a casa és molt mes bo!
ResponEliminaJo escalibo la carbassa al forn, després pelar-la i treure les llavors és molt més fàcil ;)
M'encanta la pasta fil·lo tan cruixent, així que la combinaió la trobo deliciosa.
Mai m'havia entusiasmat el cabell d'àngel, però últimament m'hi estic aficonant... segur que aquestes pastetes han de ser molt bones, i més si és casolà!
ResponEliminaPetons
Sandra
Aquesta recepta em recorda a les pastetes àrabs aquelles tan bones fetes amb filo! Segur que t'han quedat boníssimes, Marina!
ResponEliminaUiiii! Què bo i que bé que l'hagis fet, ja saps que vaig comprar la carbassa. Ja t'explicaré quan la faci
ResponEliminaDoncs sí, Núria! Recordo que en vas comprar una. De fet, em vas temptar a fer-ho però la que quedava era massa grossa. I ahir vaig anar a les pageses i mira! Ja la vaig trobar! Petonet
ResponEliminatens raó, amb tres ingredients unes postres de primera.
ResponEliminael cabell d'àngel és una d'aquelles coses que no he fet mai a casa, i segur que és molt més bo que el de compra.
per cert, entenc que la pasta filo la poses al forn amb el farcit ja incorporat, oi?
Sí, Manel. Amb el farcit incorporat i tot al forn.
ResponEliminaA casa els meus pares havia menjat cabell d'àngel casolà, però ara al mercat no hi veig mai aquestes carabasses, només trobo les de color carabassa...
ResponEliminaUna recepta molt dolça!
Petonets!
Anna
Qué rico tiene que estar. Hace mucho que no como cabello de Angel, así que esta receta la probaré. Besos
ResponElimina¡Qué bo! soc una forofa del cabell d'angel o probaré ....segur.Gracies per la idea.
ResponEliminaDoncs ja ho saps, mamilu! Prova-ho que no és massa difícil. Només cal una mica de paciència i no parar de remenar!!!
ResponEliminaAmb poquetes coses moltes vegades podem fer meravelles!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça