dilluns, 28 de novembre del 2011

'Un Nadal sostenible' - Curs de cuina i decoració nadalenca

Aquí teniu un xic d'informació del curs que imparteixo els propers 12 i 19 de desembre a Sabadell. Si us animeu i voleu fer-lo, les inscripcions ja són obertes!

* Dilluns 12 i 19 de desembre:
___________________________________________________________
UN NADAL SOSTENIBLE: CURS DE CUINA I DECORACIÓ NADALENCA
___________________________________________________________

El Nadal és una festa que ens recorda que els àpats familiars i el bon menjar ja truquen a la porta. Sovint, creiem que menjar bé vol dir menjar car. Però, moltes vegades, la solució barata, ecològica i sostenible és molt a prop nostre. Només cal posar-hi una mica d’imaginació i tot és possible! En aquest curs aprendrem a decorar la taula i la casa amb restes d’aliments i amb ingredients que manipularem (mòbils pels avets, centres florals, joguines divertides, etc). També explicarem com preparar aperitius originals amb productes que sovint tenim a casa. Transformarem aliments quotidians per a fer presentacions que sorprendran als comensals.
Si vols un Nadal sostenible, no t’ho perdis!

A càrrec de: MARINA ANTÚNEZ, periodista, humanista i pagesa aficionada.

- PROGRAMA DEL CURS-

* Dilluns 12 de desembre:
"LES RESTES ORGÀNIQUES, OBJECTE DE DECORACIÓ NADALENCA"


Us donarem algunes idees per aprofitar les pells de fruita, closques d’ou i de fruits secs, taps de suro, com element decoratiu. Per fer centres de taula, penjolls per l’arbre de Nadal, pel pessebre, pels comensals.... Un petit taller per muntar una taula i uns plats ben originals. Explicarem com fer l’assecat d’aliments, la conserva en alcohol, els trinxats de closques, les pintura d’aliments...

*Dilluns 19 de desembre:
"ELS APERITIUS DE FESTA, FETS A CASA"

Us explicarem algunes receptes fàcils per aprofitar els aliments que molt sovint tenim a casa o que podem trobar fàcilment als mercats. La idea és vetllar per escollir productes de temporada i locals. Farem degustació de tapes. Us donarem algunes idees per muntar les presentacions dels plats de manera ben original amb les receptes que ja haurem explicat. Demostrarem que amb aliments quotidians es poden obtenir presentacions sorprenents! Aperitius de demostració a la sessió: piruletes de formatge, pingüins d'oliva negre, patates xips fregides amb oli d'oliva i espècies, Vol-au-vent d’alvocat i pernil, Montadito de moniato i remolatxa amb sopa de roquefort, pa amb tomàquet i pernil, , Formatge amb melmelada de tomàquet i olivada (en got)

Us esperem al curs. Per aprendre a decorar, a descobrir menjars, i, sobretot, a reciclar!! Un Nadal sostenible és possible només amb una mica d’imaginació! Apunta’t ja a Secretaria.

El curs es realitzarà els dilluns 12 i 19 de desembre de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre a la sala d'actes de la UES. Cal inscriure's a la secretaria de l'entitat (c/Salut 14-16, Sabadell).
__________________________________________________________________
Secció Natura de la UES - 33 anys fent conèixer, estimant i defensant la natura
__________________________________________________________________

Més informació: Curs de Nadal a la UES.

6 comentaris:

  1. Marina quina guirnalda més maca per la porta!!! hauries de fer un curs a BCN... i les receptes segur que seran molt interessats! passa'n alguna...!

    ResponElimina
  2. I tant, Teresa! Ja en penjaré alguna. Petons

    ResponElimina
  3. Ostres, quina xulada de tallers! I pels que ens és impossible assistir-hi no ens donaràs alguna idea al bloc? :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Hola Marina,
    No et coneixia, però ja em tens de seguidora teva.
    Jó,m'agradaria molt anar als teus cursos, però Sabadell em queda una mica lluny.
    Aniré llegin-te.
    Una abraçada :)

    ResponElimina
  5. Sandra, si vols idees no t'has de preocupar. En penjaré algunes al blog! Promise...

    Hola Kui-Netes! Encantada de saludar-te, doncs. Jo també et poso a la meva llista de blogs que així ens podrem seguir més fàcilment.

    Petons

    ResponElimina
  6. Quantes activitats! Jo també espero veure'n alguna

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...