dimecres, 21 de desembre del 2011

Teules d'ametlla sense gluten

Aquesta vegada, una recepta dolceta... i lleugera alhora, perquè els dies que venen seran copiosos, i mentrestant, entretenim la gana amb algunes llepolies. Són unes galetes molt fàcils de fer, i aptes per a celíacs! Les vam provar al curs de cuina nadalenca Nadal Sostenible i van agradar molt. D'altra banda, són molt rendibles, perquè amb poca quantitat en pots fer gairebé un centenar!


Ingredients:
200 ametlla trinxada crua (si la feu torrada el resultat serà d'un gust més similar al crocant)
100 sucre
3 clares d'ou
1 culleradeta de vainilla (o canyella, si us hi agrada més)

El procediment comença preescalfant el forn, a 180 ºC, dalt i baix. Continuareu batent les clares a punt de neu. Un cop assolit aquest primer pas, ja podeu incorporar el sucre i la vainilla o canyella. Continueu batent amb les barilles, fins obtenir una massa homogènia semblant a una mousse. Finalment, incorporeu les ametlles i ho disposeu, en petites porcions esfèriques, damunt de la safata per anar al forn. I un cop passats 8-10 minuts ja les podreu treure perquè seran ben torradetes i cruixents! L'avantatge d'aquestes teules és que ens aguantaran al punt ben bé una setmana, si la guardem en una caixa adequada, on estiguin en sec.




5 comentaris:

  1. ep! aquestes em veig amb cor de fer-les, no pensava que fossin tan senzilles de fer, i a més encara tinc ametlla que va sobrar dels panellets...

    ResponElimina
  2. Jo tampoc amb pensava que fossin tan fàcils de fer, provaré de fer-les per quan vinguin els nois segur que els hi agraden
    Molt bones festes
    Petons

    ResponElimina
  3. Manel i Sión, ja em direu el què! Són facilíssimes... a mi em va explicar la recepta la botiguera on acostumo a comprar els fruits secs al mercat... no les tenia totes però són un èxit! Petons i bon Nadal!

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. Queden cruixents el primer dia, sí! S'estoven aviat, l'endemà, però... suposo que si ho guardes en un tàper ben hermètic t'aguantaran més bé. petons!

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...