dimecres, 8 de febrer del 2012

Núvols de sucre

Tot i que jo sempre n'hi he dit esponges, el nom que més ha popularitzat aquestes llaminadures és el de núvols. Són poc dietètics, sí, però tan bons...! De vegades, com qui no vol la cosa, m'agrada fer una excepció i fer-me un regal. Aposto pelt menjar sa i segueixo la dieta variada però..., com alguns de vosaltres, tinc la meva taca negra. I aquesta taca es diu... esponges de sucre!!! La majoria de gent que conec n'hi diu núvols però a casa sempre n'hi hem dit esponges, potser per la textura esponjosa que tenen. L'altre dia vaig veure la recepta de webos fritos i amb la Clara de Quins Fogons, amb qui ara comparteixo bloc i programa de ràdio (divendres, de 14 a 15 h a Ràdio Castellar), vam decidir parlar de gominoles i provar de fer-les a casa.  I que el que no mata engreixa!! Van quedar així:


Vaig readaptar la recepta original perquè tenia més gelatina de maduixa que neutre, i també perquè així els he pogut donar a les llaminadures un nou color rotllo "Pink Panter",  més divertit.


Ingredients:
200 ml. d'aigua
300 g de sucre
3 sobres de gelatina natural Zela de maduixa (13.3 g)
100 g de gelatina en pols
Maizena o sucre glaç per arrebossar

D'entrada, posem l'aigua al foc i hi afegim el sucre i la gelatina de maduixa. Ho anem remenant, controlant que s'espesseixi i, sobretot, que no se'ns enganxi la gelatina a les parets del pot. Cinc minuts abans d'apagar el foc també incorporem la gelatina natural. Seguim remenant i després ho reservem, que es refredi una mica. Al cap de cinc minuts, aboquem el preparat de gelatina en un bol i amb unes baretes comencem a batre la barreja, com si volguessim batre un ou per fer una truita. Veurem que, al principi, encara és molt gelatinós però, a poc a poc, la barreja s'anirà transformant en una marenga. Hem d'estar ben bé 10 minuts batent, fent pauses si no volem que se'ns destrossi el braç de tan fer força.. he he. Quan el color de la gelatina s'hagi aclarit i ens costi més batre ja ho tindrem a punt per a refredar. Ho posem en una safata forrada de paper film i ho deixem acabar de refredar, a temperatura ambient, durant 1 hora.


Quan el preparat ja està ben pres, el tallem en forma de daus i l'arrebossem amb sucre glaç o maizena, només perquè no s'enganxi. I ja les tindrem a punt! Per cert, qui sigui molt i molt llaminer també pot sucar les gominoles amb xocolata de cobertura, sísí! Com aquesta... un pecat deliciós, vaja!



Nota: No cal que les conserveu a la nevera. Com que no hi ha cap ingredient que es faci malvé a temperatura ambient aguanten perfectament a fora i conserven la seva textura esponjosa...

33 comentaris:

  1. és la meva llaminadura preferida....petons

    ResponElimina
  2. Recordo que de petita aquestes si que m'agradaven però mai he sigut molt de llaminadures. Reconec que fetes així cassolanes n'agafaria un parell sense cap problema, es veuen tan esponjosetes i dolçes....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho són! Jo procuro no menjar-ne gaire... però les esponges em perden! he he

      Elimina
  3. muy buenas y mas hechas en casa
    peto

    ResponElimina
  4. Vaig a mirar això de la gelatina natural.
    La Judith l'altre dia li va fer al Lluc i eren boníssimes.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. és fàcil de trobar a les botigues de dietètica i n'hi ha de molts gustos! Ja em diràs el què... petonet!

      Elimina
  5. Fa temps que tinc la recepta per fer núvols, però encara no m'he decidit, amb el meu pastís vindrien perfectes i a mes les podria fer amb la forma que vulgués, crec que no trigaré, moltes gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Efectivament tots tenim alguna....malesa que no podem evitar... Les espopnges no són la meva, però tinc tres nenes... i a més trobo molt divertit aprendre a fer-ne ja que sempre m'agrada fer cuinetes amb nens. Gràcies per l'explicació, no trigaré a fer-ne!A reveure!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs què tal, si ho proves amb les nenes! Petonet

      Elimina
  7. Perdona, m'he oblidat preguntar-te si amb gelatina de maduixa "del super" també funcionarà bé. Es que en tinc al calaix...i no se que fer-ne, m'aniria perfecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, jo n'he fet servir amb pols perquè permet la calor del foc, i s'ha de coure amb el sucre i l'aigua. Però amb cua de peix del super (si és el que tens, hauries d'afegir la gelatina fora del foc. Ja em diràs. Mua!

      Elimina
  8. M'encanten els núvols, ja li he dit a la Clara que els he de fer!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Respostes
    1. Molt llaminera, Núria1 Però em controlo, per no acabar com un núvol jo també!!! ha ha ha. Petonet!

      Elimina
  10. Jo també en dic esponges, crec que és perquè som de Sabadell, je je je...
    I de tant en tant, una llaminadura d'aquestes no fa mal ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els de Sabadell sempre hem de donar la nota, oi? Visca els saballuts! Petonet

      Elimina
  11. Ohhhh! Si els veu la Violeta voldrà que els faci.
    Nani

    ResponElimina
  12. Les vaig fer l'estiu passat, es que a mi també m'agraden, però a casa sempre els hem dit nùvols. Guarda'm una dotzena que t'han quedat molt xules.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Quina bona pinta.
    Per cert, fas unes fotos molt xules de plats i aliments!
    Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai, gràcies pel piropo Manel! Vosaltres sí que les feu xules, també! petonet

      Elimina
  14. Uauuuu!!!quina llaminadura mès bona....veurás quan ens triem els abrics...¡quines curves trobarem!!! pels nùbuls ens posarem...ja,ja,ja.
    Petons

    ResponElimina
  15. Sempre és molt bo tornar a la infantesa amb unes “xutxes”
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Sión... les xuxes sempre seran les xuxes, oi? quin pecat més dolç... aix! Petonet

      Elimina
  16. Quan era petita m'en feia un fart! Provarè de fer-los :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Jo també n'hi dic esponges! I estrep! És que som de Sabadell! jejeje

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...