Aquesta no és una publicació de cap recepta, sinó de LES RECEPTES. No sé si això aclareix res o encara confón més però per donar-vos alguna pista us adjunto aquesta imatge:
Ah, sí! Aquesta imatge ja us ajuda a endevinar de qui parlo... o no? Però sí és un gos... però no un gos qualsevol. És un buldog i us n'explico una mica la història: El doctor Hans Schilling, un metge homeòpat de Düsseldorf, i Marketta, d'origen txecoslovac, s'havin casat passata la Segona Guerra Mundial. L'any 1956, de vacances a Espanya, recorrien les carreteres fins que van arribar a Cala Montjoi. Allà van comprar-hi un terrent. Marketta es passava tot l'any en aquesta cala, mentre el seu marit viatjava i tenia una altra dona a Alemanya, i s'estava amb els seus buldogs francesos, uns gossets rodanxons que li van fer sempre companyia, als quals Marketta anomenava "bulllis". Ella encara no ho sabia però aquest diminutiu afectuós acabaria fent la volta al món...
El Palau Robert ha inaugurat una exposició titulada 'Ferran Adrià i el Bulli. Risc, llibertat i creativitat'. Es pot visitar fins al mes de febrer de l'any que ve. Nosaltres ja hi hem estat i aquest que ve a continuació és un petit resum, però us recomano veure-la en directe. Val la pena...!
La mostra ens endinsa en l'univers creatiu de Ferran Adrià i el seu equip, una cuina avantguardista que ha marcat la gastronomia del present i del futur gràcies a unes propostes que han fascinat el món...
L'exposició es divideix en set seccions: Els orígens, A la recerca d'un estil, El moment del gran canvi, Moment 0, La consolidació d'un estil, ElBullivirus i L'esperit d'ElBulli. S'inaugura després que al gener de 2010, Ferran Adrià va anunciar que elBullirestaurant tancava a finals del juliol de 2011 i que al 2014 elBulli tornaria a obrir les portes amb un nou format. Naixia elBullifoundation, un centre de creativitat. La confusió i l'expectativa van ser els dos sentiments més importants. Les especulacions i interpretacions van ser múltiples.
Aquest fantasma que hi ha al meu costat és, de fet, l'artífex de tot, el gran Ferran Adrià!
En aquesta exposició (i ja no us en diré gaire més perquè el millor és anar-hi en persona) s'han posat a taula la imaginació, fantasia, coneixement, emocions i felicitat. Valors com l'esforç, la tenacitat, el compromís, la perseverança, una capacitat il·limitada per aprendre, el talent per posar en pràctica les coses apreses i també un projecte d'excel·lència fan de Ferran Adrià l'innovador culinari més original del nostres temps. Arrelat al nostre territori i, alhora, universal.
I ja per acabar, com caldria en un menú d'estrella, us deixo amb uns 'petits fours' made in Bulli que podreu trobar a l'exposició, llàstima que no ens els deixen degustar... !
Nosaltres vam anar-hi diumenge! Val molt la pena, totalment d'acord :)
ResponEliminaPendentíssima, tot i l'afartament que porto de sobredosi d'Adrià en els darrers mesos :-P
ResponEliminaSobredosi d'Adrià? Si totes les sobredosis són així... em tornaré adicta sense remordiments... hi hi. Petonet
EliminaQue pena no poder degustar estos platos!!! espero que lo pasaras bien un saludo
ResponEliminaVa ser una pena, sí, però després ens en vam anar a fer un menú degustació perquè no podíem més! he he. petons
EliminaSúper pendent des que la van inaugurar! Aquest divendres ho expliques al programa, això, no? ;)
ResponEliminaok! Oído cocina!
EliminaTenim moltes ganes d'anar-hi! I amb la teva entusiasta crònica encara més! :P
ResponEliminaPetons
Sandra
oido cocina,esto no me lo pierdo
ResponEliminapeto
Hola Marina!
ResponEliminaHi haig d'anaaar!!!!!
L'Ignasi (del Restaurant Ca l'Ignasi de Cantoni ;) ) ja em va dir que valia molt la pena! Ell va anar convidat a la presentació pel Ferran Adrià… aix… hi ha gent amb sort!
A veure si trobo un forat per anar-hi!
Petons!
Ay Marina: no hi faltarem. El meu marit i jo vam tenir la sort de poder menjar al Bulli i és d'aquelles coses que mai oblides.
ResponEliminaNani
No estaría gens malament una petita degustació.
ResponEliminaPetons.
Amb les bones crítiques que que sento, haurè de fer un viatget a Barcelona.
ResponEliminaUna abraçada