dilluns, 26 de març del 2012

Bacallà confitat amb trompetes de la mort i festucs


Després del primer cap de setmana primaveral i del canvi d'hora que, per a segons qui, altera la seva consciència, tornem a començar una nova setmana amb energies renovades. Sol, bona temperatura i un mes hores de llum. I per als qui ens agrada cuinar i, sobretot, menjar, ara comença l'època de molts i variats aliments. Sobretot, començá la temporada de fruites i verdures de les anomenades d'estiu. Abans que no arribin del tot us proposo encara un àpat que ve del fred, un àpat que encara ens recorda l'abstinència que marca el calendari religiós en el tema de la carn i els excessos i un àpat, en definitiva, sezill i molt versàtil.

Ingredients
2 lloms de bacallà dessalat
2-3 grans d'all
1 saquet de trompetes de la mort
1 grapat de festucs crus sense sal

Per a preparar aquest plat primer caldrà dessalar el bacallà. Ja ho sabeu, submergint-lo amb l'aigua i canviant-la cada dues hores. Feu el procés tres o quatre vegades, en funció del punt de sal que volgueu donar al bacallà. A continuació, per fer el bacallà confitat omplim un cassó amb oli d'oliva verge extra i hi submergim el bacallà i els grans d'all, sense pelar. Encenem el foc i deixem que l'oli s'escalfi, però a foc baix. Quan comença a fer les primeres bombolletes apaguem el foc i deixem que el bacallà es confiti una mica més deixant-lo una estona dins l'oli. Quan ja el tenim ben tou (ho podem comprovar punxant-lo amb una forquilla o ganivet), el col·loquem damunt d'un paper absorvent. En principi, ja ens haurà agafat tota l'aroma de l'all que també hem posat a l'oli.

A continuació piquem uns quants festucs amb la mà de morter i hidratem les trompetes de la mort. Agafem aquests bolets i els saltegem a la paella, afegint-hi un xic de sal, però no gaire, perquè la sal ja ens la donarà el bacallà. I, finalment, muntem el plat. Al centre, el bacallà. I al voltant, les trompetes. I damunt del bacallà, els fetucs. I... a menjar!


33 comentaris:

  1. Amb festucs no he menjat mai el bacallà i m'agrada molt la idea :)

    ResponElimina
  2. una combinación muy apetecible y puesto el plato asi en la mesa apetece mas
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. A temperatura ambient, però millor calentet, resulta molt bo! Petons

      Elimina
  3. Per mi també va ser un plaer haver-te conegur divendres, encara que després al baixar del autocar no ens vem despedir, tindrem que repetir, jejeje. Es va pasar una bona estona, oi?
    Aquest bacallà té molt bona pinta amb els festucs, fan un bon contrast de color amb les trompetes de la mort.
    Petons i bona setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, quan vam baixar tothom estava descontrolat, oi? Fins aviat Ana!! Ens anem llegint. Petons

      Elimina
  4. El bacallà és un dels meus peixos preferits, m'agrada(gairebé)de totes les maneres.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Té una pinta exquisida. La combinació de sabors sembla tan bona, l'haurem de provar!

    Avui al bloc d'Esfruita us portem una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres.

    Més informació a: www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja l'he vist perquè sóc amiga vostra al facebook. I l'Isma Prados m'encanta!!! Gràcies per la visita

      Elimina
  6. Marina, qué bacalao más rico, me gusta la combinación. Por cierto, he hecho el paté de pastanaga un éxito que debo a tí!! Nadie sabía exactamente qué llevaba. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bien Conchi que gustara el paté!!!! Queda diferent que el gust de pastanaga tal qual, oi? Petonet!

      Elimina
  7. Un àpat que m'encanta! M'afgrada molt la combinació de textures i colors que li donen els festucs i les trompetes. Te'n queda un platet?
    Petonets i bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he... em sembla que se'm va acabar tot! Sinó te l'enviava per correu express... petons!

      Elimina
  8. M´agrada tot!!! de bacallà sempre en tinc al congelador, tampoc he posat mai festucs, però la idea m´agrada molt!!petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt acolorit, Sílvia! Si tens convidats sempre farà goig. petons

      Elimina
  9. Hola MARINA !!!que també vui un platet !!!!es tan bó, ens has de convidar !!! ja,ja....queda pendent...petonets i que siguis molt felìç .

    ResponElimina
  10. Respostes
    1. Gràcies Eduard, un plaer compartir-lo amb vosaltres, encara que sigui virtualment. petons

      Elimina
  11. Que pinta tiene este lomo de bacalao!! Besitos

    ResponElimina
  12. Fascinant aquest plat!! un mar i muntanya totalment innovador per mi i segur que bonissim!!! no dubtis que fare la teva recepta aviat! petons

    ResponElimina
  13. Un plat excel·lent, Marina! El bacallà m'encanta i aquest toc de color dels festucs recorden que ja arriba el bon temps!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  14. Ja veig que li has dit a l'Alba que no te'n queda... però és que fa una fila que tan de bo el tingués ara per sopar!!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh.... no me'n queda, Sandra. però sempre se'n pot fer més! ;-) Petons

      Elimina
  15. M'encanta el bacallá ....de tota manera!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Marina, el teu nivel puja dia a dia, en tot...
    Nani

    ResponElimina
  17. Marina aquest bacallà te molt bona pinta .....ha de ser bonissim.
    petons

    ResponElimina
  18. Wuau quin bacallá més bo que has preparat, els festucs han d'estar de mort amb el bacallá

    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...