La d'avui és una recepta lleugera, refrescant i de temporada. La cirera és, com us deia en aquesta entrada, el bombó de l'hort. I ara que n'és el temps hem d'aprofitar-nos-en també a la cuina. Fa uns dies ja us vaig explicar una recepta dolça de cireres: la coca cruixent de cireres. Avui us proposo combinar les cireres en un plat salat. Ja vaig explicar-vos fa més d'un any com fer una tapa de melmelada de cireres i formatge (aquí) però avui us proposo un plat calent. No farem servir unes cireres senceres, que són fràgils i de seguida es fan malvé quan es couen, sinó que us proposo una tapa de tonyina amb melmelada que, si la guardeu com cal, us pot durar tot l'any!! Som-hi:
Ingredients:
Cireres de Vila-Rodona
sucre
Tonnyina (prèviament descongelada), tallada a daus
mel de mil flors
salsa de soja
sèsam torrat
Oli d'oliva verge
sal gruixuda
El cap de setmana passat vam anar a Montferri i a Vila-Rodona (Alt Camp). Allí vam poder gaudir d'una jornada fantàstica al costat d'altres bloguers. Però tot això ja ho explicaré un altre dia. La qüestió és que un dels productes que ens vam endur va ser aquesta caixa de 2 quilos de cireres, que a dia d'avui ja quasi s'han acabat (m'agraden molt, i això passa factura a les pobretes, he he). Tenint-ne tanta quantitat vaig decidir fer-ne melmelada. I amb la melmelada va sortir la idea per a la resta del plat, l'acompanyament de tonyina.
D'entrada, comencem a preparar la melmelada. La despinyolem, com ja vaig explicar aquí, amb una carcassa de bolígraf. I les posem en un cassó amb una mica de sucre (unes dues cullerades per 1/2 quilo).
Les posem a coure, a foc baix, perquè vagin deixant anar l'aigua. Ja veureu que de seguida s'amaren de suc, o sigui que no cal afegir-hi aigua.
Quan ja faci una mitja hora que bullen, les retireu del foc, les tritureu amb la tourmix i les torneu a coure, uns 20-25 minuts més.
Un cop ja es vegi caramelitzada, retireu la melmelada de cireres del foc i la poseu en pots esteril·litzats, si voleu conservar-la més temps. Sinó, la poseu en un tupper, que no anirà a la nevera fins que s'hagi refredat.
Mentre la melmelada es feia i nosaltres vigilàvem que no s'enganxés, remenant de tan en tan, hem començat a macerar la tonyina, tallada a daus. I hem posat salsa de soja, mel, un rajolí d'oli i sèsam torrat.
La tonyina ha de macerar, com a mínim, una mitja hora, perquè agafi totes les aromes i suc.
Només la courem just quan l'haguem de menjar. La fregim en una paella roent, sense oli, ja que la tonyina ja en porta. Volta i volta pels quatre costats i fora. Si la deixem massa estona el sèsam es fa amarg.
Passat el temps curt de cocció, retirem la tonyina del foc i la laminem, amb gruix de 1/2 cm cada porció. I, finalment, la servim. Col·locarem la melmelada al centre i els daus de tonyina al voltant, de manera que poguem sucar la tonyina a la melmelada amb l'ajut d'uns palets xinesos o bé, si no ens hi veiem amb cor, amb la forquilla. Per últim, empolsem una mica de sal gruixuda a la tonyina, a la part interior..
Bon profit!!
Un plat molt bo, ple de sabors i amb la fruita de la temporada. No se li pot demanar més!
ResponEliminaMuacs
Llàstima que no les vem poder collir nosaltres mateixos!!!! Un altre dia!!
ResponEliminaAquest tataki, genial!!! Ptnts
Marina, m'ha encantat la maceració que ens has ofert de la tonyina! Ja estic pensant de fer-la, perquè fa molt bona pinta!
ResponEliminaI quin color té la melmelada, un vermell súper maco!
Petons!
vaya combinacion tan espectacular, una mezcla de sabores fantastica, me ha encantado, bicos
ResponEliminaoohh oohhhhh tataki!! m'encanta!!! i amb la mermelada dolça de cireres del temps que dir-te! un escàndol!! petons
ResponEliminaFantàstica! Cada vegada m'agrada més la tonyina en tataki, és una preparació perfecta per apreciar la seva melositat i sabor. I la combinació amb la melmelada de cireres, uau!
ResponEliminaMmmm, tataki.....genial...m'encanta!!! I la maceració un 10!!!
ResponEliminaUalaaa aquesta la provo!!
ResponEliminaque pedazo delicia
ResponEliminaOh quina combinació més bona. es veritat ara s'ha aprofitar que es temps de cireres.
ResponEliminaPetons
Quina bona idea!!! M'encanta el Tataki de tonyina i així com el fas deu ser espectacular!!! Mmmm!!! Ptons guapa
ResponEliminaQuina combinació més exòtica!! m'encanta que ens facis propostes amb productes de temporada XD
ResponEliminaQuina passada! M'encanta la idea d'unir tonyina amb cireres. I també el marinat de la tonyina.
ResponEliminaQuin plat més celestial! Cireres i tonyina...mmmmm ja em fa soroll la panxa...de gana!!! Una abraçada!
ResponEliminaEns pasa una mica el mateix, dissabte vam anar a Santa María de Cervelló (Baix Llobregat) i vam tornar amb una caixa de dos quilos de cireres i amb la intenció d'aprofitar-les per fer de tot. Trobo que la combinació amb tonyina és un encert, a veure que son capaços de fer nosaltres. Petons,
ResponEliminaPilar
Menuda combinacion¡¡¡ debe estar buenisima... besos
ResponEliminaHUMMM QUINA PINTASSA MARINA !! M'ENCANTA LA PROPOSTA ! I les cireras que bones aixi amb la combinació aquesta , aixo hi ha que probar-ho ..
ResponEliminabesades menorquines
Per fi m'he pogut escapar un dia nefast i tornar a la normalitat. Mai he provat la melmelada de cireres i ja aniria sent hora. Segur que amb la tonyina hi té que fer un bon contrast. Petons.
ResponEliminaque bueno tiene que estar este tataki,una magnifica propuesta y con la mermelada de cerezas sublime.
ResponEliminaPeto
Que bona té que quedar aquesta combinació! petons
ResponEliminaSuper fan del Tataki de tonyina!! I la presentació i elaboració són espectaculars.
ResponEliminaUn plat exquisit!!!
ResponEliminaMira que no soc gaire de la tonyina mig crua, però segur que aquesta recepta m'agrada. La melmelada de cireres es molt bona.
ResponEliminaPetons.
Quina bona combinació...i com no vas usar la melmelada de les noies??? jejeje
ResponEliminaSeriosament, m'agrada aquest contrast...i la tonyina marinada em flipa. Bona opció!
Que bo Marina!!! M'encanta la combinació de dolç i salat i la tonyina macerada així un puntet crua per dins....mmmm!! Un plat ideal!!
ResponEliminaM'encanta la tonyina, especialment marinada! I les cireres són la meva fruita preferida, o sigui que imagina't!
ResponEliminaAquest plat de segur que m'encantaria! A veure si m'animo a preparar-lo! Petons!!
Un aticle molt bonic i amb aquesta recepta...Rodó...com una cirera, la cirereta.
ResponEliminahe estat uns dies despenjada... i m'he despenjat del tot... aquesta recepta, exquisida!
ResponEliminaPtnts Dolça