dilluns, 10 de juny de 2013

Bacallà confitat amb alls, bledes i tomàquet, i coronat amb kikos


Després d'un cap de setmana intens, gastronòmicament parlant, avui tornem als plats petitons, d'aquells que s'empassen amb només una mossegada. I no per això són menys gustosos o complexes en gustos. Aquesta d'avui és una porció de bacallà que podeu menjar sols o acompanyats, que podeu compartir o bé emportar-vos a la carmanyola. En tot cas, un plat que no us decebrà. El motiu d'aquest plat me'l van donar les bledes, que vam collir de l'hort amb els nens que fan un taller d'hort amb mi, i que tant feliços ens van fer. Amb aquestes bledes, collides el mateix dia, havíem de fer-ne un plat que bé meresqués la pena, oi?

Ingredients: 
Bacallà dessalat
Oli d'oliva verge extra
Grans d'all amb pell
Bledes fresques
Tomàquet per fer salsa
Kikos (pels vallesans, xurruques)


Rentem, trossegem i posem les bledes a ofegar en un pot, amb molt poca aigua i amb una mica de sal.


Triturem el tomàquet i el posem a confitar, a foc baix, amb una mica d'oli, sal i sucre.


També posem a confitar el bacallà, cobert d'oli i a una temperatura màxima de 80 ºC. Hi afegim els alls durant la cocció. Ho deixem coure 3 minuts. Després, apaguem el foc i deixem que s'acabi de confitar. 


I, finalment, muntem el plat. A la base, el tomàquet; a sobre, les bledes ben escorregudes, al capdamunt, el llom de bacallà i, per arrodonir el plat i afegir-hi un punt cruixent, ho ruixem amb kikos esmicolats. 











24 comentaris:

  1. ya sabes que el bacalao me encanta y este tuyo esta diciéndome cómeme ya has hecho una combinación muy buena y al final coronando estos xurruques le da el toque crujiente y salado
    Peto

    ResponElimina
  2. Te una pinta espectacular i unes fotografies molt apetitoses... llàstima que jo no sóc gaire de bacallà. Petons!

    ResponElimina
  3. Quina pinta aquest bacallà. Ha de ser bonissim. Et copiaré la recepta ......segur!!
    Petons

    ResponElimina
  4. molt original i segur que honissim aquest bacalla marina!!! el contrast de gustos i textures ha de ser espectacular!! i si es amb productes fresquissims encara mes!!

    ResponElimina
  5. Aixó fa molt bona pinta, Marina. T'ha quedat espectacular, vaja de restaurant fi... Quina bona combinació de sabors i textures, a de ser boníssim... M'ho apunto.

    ResponElimina
  6. M'encanta el bacallà!!!! Te una pintassa fantastica!!!! Aquesta recepta la farè segur...!!!!!!!!!

    ResponElimina
  7. Boníssim aquest bacallà... He repescat de fa poc les bledes, que durant anys no m'agradaven gaire. Bona opció per afegir-les al plat!

    ResponElimina
  8. Super apetitòs, aquest plat i amb un colorit espectacular....molt bò !!!!!!!

    ResponElimina
  9. Mira que fa bona pinta aquest bacallà, i rematat amb els kikos per sobre, t'ha quedat de luxe Marina!

    Petons!

    ResponElimina
  10. Qué delicia! Me encanta este plato tan colorido y delicado.

    Marina desconecto por un par de meses del blog, apenas pueda estaré por aquí!

    Besos!!


    http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. uueeaaa genial els kikos i quina presentación!! l'altre dia vaig menjar bledes amb cigrons i bacallà isalsa de tomàquet!! que bo i sa que era....petons

    ResponElimina
  12. Quina recepta més original, quan tingui les primeres bledes de l'hort, pensaré en tu!

    ResponElimina
  13. Aprofitant que també tenim bledes a l'hort, segur que faig zquesta recepta. Ha de ser deliciosa!

    ResponElimina
  14. El Miquel ha posat bacallà i tu també, i ara et dic a tu que he de comprar mes perquè ja no em queda, i m´agrada variar les receptes que porten bacallà. Petonets

    ResponElimina
  15. La corona de kikos són la bomba!!! Molt bona combinació d´ingredients. El bacallà no pot faltar mai a la meva taula. És tan versàtil, oi?

    ResponElimina
  16. Aquest bacallà ha de ser boníssim i tant ben presentat.

    ResponElimina
  17. Aquest bacallà ha d'estar boníssim, Marina!. Me l'apunto per fer-lo un dia d'aquests.

    ResponElimina
  18. Que bo! I que original la coronació amb kikos! petons

    ResponElimina
  19. Quines bledes tan tendres, segur que tenen molt sabor.
    M'agrada el cruixent dels kikos.
    Petons.

    ResponElimina
  20. I us ha quedat un plat a l'alçada d'aquestes bledes tan especials. M'encanta el bacallà i amb la coroneta de kikos uhmmm... m'encanta!!!
    Petonets :-)

    ResponElimina
  21. Espectacular una delicia de receta Marina, me encanta el bacalao, es uno de mis pescados favoritos!
    Un beso y feliz semana!

    ResponElimina
  22. AAmb les xurruqes (je je je...) per sobre, ha de quedar un puntet salat molt bo!
    I quina sort tenir bledes acabades de collir de l'hort!

    ResponElimina
  23. Aquesta coronació de kikos em sembla brutal! Una cirereta fantàstica per un plat genial!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...