Després d'un cap de setmana intens, gastronòmicament parlant, avui tornem als plats petitons, d'aquells que s'empassen amb només una mossegada. I no per això són menys gustosos o complexes en gustos. Aquesta d'avui és una porció de bacallà que podeu menjar sols o acompanyats, que podeu compartir o bé emportar-vos a la carmanyola. En tot cas, un plat que no us decebrà. El motiu d'aquest plat me'l van donar les bledes, que vam collir de l'hort amb els nens que fan un taller d'hort amb mi, i que tant feliços ens van fer. Amb aquestes bledes, collides el mateix dia, havíem de fer-ne un plat que bé meresqués la pena, oi?
Ingredients:
Bacallà dessalat
Oli d'oliva verge extra
Grans d'all amb pell
Bledes fresques
Tomàquet per fer salsa
Kikos (pels vallesans, xurruques)
Rentem, trossegem i posem les bledes a ofegar en un pot, amb molt poca aigua i amb una mica de sal.
Triturem el tomàquet i el posem a confitar, a foc baix, amb una mica d'oli, sal i sucre.
També posem a confitar el bacallà, cobert d'oli i a una temperatura màxima de 80 ºC. Hi afegim els alls durant la cocció. Ho deixem coure 3 minuts. Després, apaguem el foc i deixem que s'acabi de confitar.
I, finalment, muntem el plat. A la base, el tomàquet; a sobre, les bledes ben escorregudes, al capdamunt, el llom de bacallà i, per arrodonir el plat i afegir-hi un punt cruixent, ho ruixem amb kikos esmicolats.
ya sabes que el bacalao me encanta y este tuyo esta diciéndome cómeme ya has hecho una combinación muy buena y al final coronando estos xurruques le da el toque crujiente y salado
ResponEliminaPeto
Te una pinta espectacular i unes fotografies molt apetitoses... llàstima que jo no sóc gaire de bacallà. Petons!
ResponEliminaQuina pinta aquest bacallà. Ha de ser bonissim. Et copiaré la recepta ......segur!!
ResponEliminaPetons
molt original i segur que honissim aquest bacalla marina!!! el contrast de gustos i textures ha de ser espectacular!! i si es amb productes fresquissims encara mes!!
ResponEliminaAixó fa molt bona pinta, Marina. T'ha quedat espectacular, vaja de restaurant fi... Quina bona combinació de sabors i textures, a de ser boníssim... M'ho apunto.
ResponEliminaM'encanta el bacallà!!!! Te una pintassa fantastica!!!! Aquesta recepta la farè segur...!!!!!!!!!
ResponEliminaBoníssim aquest bacallà... He repescat de fa poc les bledes, que durant anys no m'agradaven gaire. Bona opció per afegir-les al plat!
ResponEliminaSuper apetitòs, aquest plat i amb un colorit espectacular....molt bò !!!!!!!
ResponEliminaMira que fa bona pinta aquest bacallà, i rematat amb els kikos per sobre, t'ha quedat de luxe Marina!
ResponEliminaPetons!
Qué delicia! Me encanta este plato tan colorido y delicado.
ResponEliminaMarina desconecto por un par de meses del blog, apenas pueda estaré por aquí!
Besos!!
http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/
ufffff, tremendo.
ResponEliminapetons.
uueeaaa genial els kikos i quina presentación!! l'altre dia vaig menjar bledes amb cigrons i bacallà isalsa de tomàquet!! que bo i sa que era....petons
ResponEliminaQuina recepta més original, quan tingui les primeres bledes de l'hort, pensaré en tu!
ResponEliminaAprofitant que també tenim bledes a l'hort, segur que faig zquesta recepta. Ha de ser deliciosa!
ResponEliminaEl Miquel ha posat bacallà i tu també, i ara et dic a tu que he de comprar mes perquè ja no em queda, i m´agrada variar les receptes que porten bacallà. Petonets
ResponEliminaLa corona de kikos són la bomba!!! Molt bona combinació d´ingredients. El bacallà no pot faltar mai a la meva taula. És tan versàtil, oi?
ResponEliminaAquest bacallà ha de ser boníssim i tant ben presentat.
ResponEliminaAquest bacallà ha d'estar boníssim, Marina!. Me l'apunto per fer-lo un dia d'aquests.
ResponEliminaQue bo! I que original la coronació amb kikos! petons
ResponEliminaQuines bledes tan tendres, segur que tenen molt sabor.
ResponEliminaM'agrada el cruixent dels kikos.
Petons.
I us ha quedat un plat a l'alçada d'aquestes bledes tan especials. M'encanta el bacallà i amb la coroneta de kikos uhmmm... m'encanta!!!
ResponEliminaPetonets :-)
Espectacular una delicia de receta Marina, me encanta el bacalao, es uno de mis pescados favoritos!
ResponEliminaUn beso y feliz semana!
AAmb les xurruqes (je je je...) per sobre, ha de quedar un puntet salat molt bo!
ResponEliminaI quina sort tenir bledes acabades de collir de l'hort!
Aquesta coronació de kikos em sembla brutal! Una cirereta fantàstica per un plat genial!
ResponElimina