Avui presento els meus primers bunyols, que ja en tenia ganes perquè encara no m'hi havia posat mai... i perquè m'agraden molt. A casa en diem brunyols perquè a Palamós s'anomenen, com a la resta de l'Empordà, d'aquesta manera. Hi ha qui diu que són un xic diferents perquè els brunyols porten matafaluga mentre que els bunyols porten anís. Però encara avui no podria afirmar que això sigui així, ja que de tipus i colors n'hi ha per a tots els gustos. De moment, ja he vist algunes de les delicioses receptes de blogs amics, i he de dir que no m'he atrevit a fer invents, no encara, i que he començat per uns brunyols de vent. Han sortit bé i això potser m'anima a experimentar la propera vegada!
Per fer aquests bunyols he fet servir:
3 ous
30 cl de llet
150g farina
60g de mantega
60 g de sucre
1 sobre de llevat royal
1 polsim de matafaluga
Sucre per arrebossar
Oli d'oliva verge extra
Col·loquem tots els ingredients en un bol i remenem. En aquest cas, ho he pogut fer sense deixar-m'hi el braç perquè m'han regalat una súper batedora - amassadora que estic convençuda que em farà molt profit d'ara endavant.
Després d'haver deixat reposar la massa durant una hora cal abocar oli abundant en un pot i, un cop aquest oli sigui bullent, anar-hi tirant la massa, en forma de boletes que fem gràcies a una cullera. Després, ja tindrem una plat fondo preparat amb sucre perquè en treure els brunyols del foc els poguem anar tirant perquè se'ns enganxi el sucre. Penseu que amb poca quantitat de massa us sortiran molts brunyols, així que és ben bé que surt a compte!
P.D. La fulla de ceràmica també és 'made in' Marina, però no es menja eh? ;-)
Amb aquesta recepta participo a la proposta de Memòries d'una cuinera.
Dons per ser els primers t'han quedat fantàstics !!!!!
ResponEliminaI la fulla de ceràmica es preciosa, de veritat.
Petonets
Gràcies Gemma! Els bunyols encara es poden millorar, seguiré provant! Petons
EliminaT'han quedat molt bé! M'encanta aquesta época, m'en faig un fart de menjar-ne. La fulla de ceràmica és molt maca, ets una artista.
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Cris! Tu també, artistes de fogons i altres menesteres oi? Petonet!
EliminaEl sabor de la matafaluga m'agrada molt, llastima que als meus fills no lis agrada els prefereixen sense, no saben el que es perden jajaja
ResponEliminaun petonet
A mi també, Neus! Matafaluga molt més que l'anís! Jo no tinc problemes amb els fills, veus? ;-) Petonet i merci per la visita!
EliminaEls bunyols de vent són els meus preferits, i també els més fàcils de fer a casa. Farcits amb crema són boníssims.
ResponEliminaMolt xula aquesta batedora! ;)
Gràcies Gemma! Ara amb la batedora nova podré fer meravelles! Estic feliç com un anís. ;-)
EliminaNenaaa"Et faig " la ola" Es veuen fantàstics! I sí la diferència entre uns i els altres és perquè uns porten anís i els brunyols matafaluga a part que aquests últims jo els he vist amb forat al mig, tipus donetes. I la fulla de ceràmica, molt guapa! Estem fetes unes artistes.
ResponEliminaGràcies Cristina! Ja he perdut la por! Sí, amb el forat al mig també són boníssims, però no vaig saber com fer-ho amb una massa no prou consistent...
EliminaMMmm quina pintorra!!! jo això no en puc fer sino els regalo, me'ls cruspiria tots i cada un d'ells!! bonisssimmmss!! petons
ResponEliminaPer això els vaig portar per esmorzar, Roser... jo també me'ls hagués cruspit! ;-)
Eliminadivinos te han quedado,me encantan aunque mis favoritos son los rellenos de crema
ResponEliminapeto
A mi també m'encanten els de crema però per ser els primers, no m'he volgut arriscar... petons!
EliminaQuins bunyols o brunyols amb més bona pinta, per començar a menjar i no parar.
ResponEliminaLa fulla de ceràmoca es molt maca, al principi pensava que era de fusta.
Petons.
Van quedar bons, sí, amb el perill de no poder parar... he he
EliminaApa Marina, t'envio una bona rialla, tan quedat genials i la fulla ja no cal dir-ho.
ResponEliminaUna abraçada
hola Núria! gràcies per la visita.
EliminaLa OPERACIÓN BIKINI tindrá que esperar el torn....que aquets bunyols no m'els perdu !!!!!ja,ja,ja....petonets.
ResponEliminaFANTASTIC EL TEU BLOG, MENSUALMENT EL MIRO JE JE. SI VOLS PARTICIPAR AMB EL MEU SORTEIG DEL BLOG? GRACIES
ResponEliminaMAITE
WWW.ETIAMETIAM.BLOGSPOT.COM
Què bons els bunyols de vent! encara que aquesta temporada només n'he fet una vegada... s'ha de començar a traure alló que hem posat... si es pot!!petó
ResponEliminaun petó!
EliminaMarina, yo tampoco los he hecho núnca, pero esta semana mi madre me ha dado su receta. Estos tuyos tienn una pinta... parece que los estoy oliendo. ¿Sabes que tenemos dos cosas en común? La cocina y las manualidades. Besitos.
ResponEliminaJa em diràs què tal Conchi!
EliminaT'han quedat genials, que n'arriben a ser de bons!
ResponEliminaPetons
Sandra
gràcies!
EliminaFa 2 anys els vaig fer per primer cop seguit les instruccions de la Súper-Gemma (la cuina de casa) i em va fer tantíssima il.lusió comprobar que quedaven bé que a partir d'allà ja em vaig atrevir amb tot...o gairebé tot. T'han quedat de fàbula!, aquest any els vull fer farcits de xocolata!...Una abraçada!
ResponEliminasegur que et surten bons!
EliminaMarina que bons t'han surtit aquest brunyols; ( jo sòc també sempr en'he dit brunyols) .... quines ganes tinc de fer-ne .............però jo sempre els faig per setmana santa .......jejejej
ResponEliminaPer ser els primers t'han quedat de fàbula..ara un parell ja m'els menjaria.
petons
Doncs si que ets complerta: els bunyols i la fulla, mare meva!
ResponEliminaM'encanta el nom de matafaluga.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
m'encanta tot Marina, els bunyols i el plat! estàs feta una artista. Moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets
ResponEliminaOstres Marina,
ResponEliminaT'han quedat fantàstics. Els de vent són els meus preferits. Jo també els preparo però farcits de crema i també de xocolata, sense anís ni matafaluga però ben plens per dins... Ja els veuràs ben aviat. Una abraçada
Els meus també, els de vent són els millors. I porten sorpresa a l'interior... aire! Petons
EliminaAi brunyols! amb lo que m'agraden i mai he provat de fer-los. A veure si m'animo copian-te la recepta :D
ResponEliminaA mi els que més m'agraden són els de vent, per la textura i els farcits de crema, ni 'te cuento' !! , jeje. Petons !!
ResponElimina