dimarts, 6 de març de 2012

Crêppe farcida de salmó fumat i salsa tàrtara


Quan comença a fer més calor és quan els plats freds ja vénen més de gust. Tot i que aquests dies ha tornat a refrescar, el d'avui ho és, de fred, tot i que bé hem de coure alguna cosa (la crêppe). No necessitem massa ingredients i la combinació resulta boníssima. Vaja, així ho trobo jo cada cop que n'he fet i menjat. Per aquesta crêppe farcida necessitem:

Ingredients per a la crêppe:
1 ou
3-4 c.s. de farina
1/4 l llet aprox
1 xic de sal
1 c.s. d'oli d'oliva verge extra

Per al farcit:
2 làmines de salmó fumat
Salsa tàrtara (explicada aquí)

Opcional:
Fulles d'enciam per a decorar
Cogombrets
cebes en vinagre

Doncs bé, el que farem d'entrada és preparar la salsa, que com haureu vist a l'enllaç anterior, bàsicament porta maionesa, cogombrets confitats i picats, cebes matxacadess, tàperes, ou dur picat, sal i pebre i unes gotes de vinagre de llimona. I ens queda una cosa així:

Seguim preparant les crêppes. Els ingredients de la massa, també explicats més amunt, s'han de deixar reposar ben bé una hora a la nevera. No em pregunteu perquè però quan era petita ja em van dir que es feia així, reposat, i la veritat és que es nota en la textura, un cop cuit. En aquest cas, jo els faig amb la 'supermàquinadefercreppes', de la que n'estic ben contenta perquè em salva més d'un sopar de mandra... Si no la teniu, també podeu coure les crêppes en una paella, untant-la prèviament amb una mica de mantega perquè no se'ns enganxi.
I pràcticament arribem al final. En aquest cas, com que no volem que el salmó ni la salsa tàrtara se'ns coguin, muntarem la crêppe fora del foc, en un plat on posarem la làmina de salmó, al centre farem un caneló de salsa i enrotllarem. El resultat és aquest d'aquí sota. Tant en la versió sencera de crêppe com en format tapa, per compartir-lo!

Crêppe sencera


La tapa - ració

26 comentaris:

  1. Sensacional, fàcil, resultón i molt bo! La combinació del farcit m'encanta.

    ResponElimina
  2. Amb el que m'agrada aquest plat, hem quedo amb la creep sensera...jaja.
    No la comparteixo amb ningú.....
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avui tinc les Gemmes ben despertes, eh? Les primeres a comentar!! Moltes gràcies! Petonet

      Elimina
  3. tremendo esta crep asi,apetece un montón y en plan tapa tambien,molt bo Marina
    peto

    ResponElimina
  4. Aquesta es una combinació deliciosa, sobretot al estiu, però jo també la menjaría ara que f més fresca, el salmó m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, amb la fred també són ben bones oi Ana?

      Elimina
  5. Les crepes salades queden molt bones, sens dubte la recepta sencera es la millor jeje.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Cris, jo no sabria triar si m'agraden més dolces o salades... Totes bones! Petons

      Elimina
  6. Per mi, si no et fa res, la crepe sencera!
    Petons.

    ResponElimina
  7. Marina, una crepe rica, rica y una solución de cena rápida y fácil, me gusta. Besos y gracias por estar siempre ahí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu també per venir-me a veure tan sovint!! Petonet

      Elimina
  8. Pero pero pero com pot la gent parlar de la crepe concreta, quan el que a mi m'ocupa la ment de forma absoluta és l'estri crepera meravellós!! Jo en-vull-en-necessito una !! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ho has dit! és estupendo. Jo el vaig comprar per Internet fa uns 3 anys però no em facis dir on... ;-)

      Elimina
  9. Les creps m’agraden molt, però las de salmó son les meves per excel•lència, la propera vegada provaré amb la salta tàrtara. La crepera deu ser súper practica, jo també en vull una.
    Petons

    ResponElimina
  10. Marinaaaaaaaaaaa! Com has millorat amb les fotos! Enhorabona. Els creps molt bé, també.
    Nani

    ResponElimina
  11. i tens la màqina i tot! que professional!!! té molt bona pinta. petonets

    ResponElimina
  12. Ohhhh de luxe aquesta crepe, i no saps com m´ha agradat la maquineta, és una passada!!! petonets

    ResponElimina
  13. LA salsa tártara es la que más me agrada para el salmón,así que has hecho un crepe de escándalo.Y tienes razón cuando viene el buen tiempo son tapas ideales acompañadas con una cervecita.

    Un saludo

    ResponElimina
  14. Una crêpe perfecta de salmón con esa salsa que tan bien le acompaña. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  15. Ohhhh! Marina d´aquest ja em post fer una quants!!!! m´encanta quest farcit!!! MUaks

    ResponElimina
  16. Quines creps !!!!luxe total !!!!amb una copeta de bon cava....ummmmm....semble que mi trobi..ja,ja....
    Petonets.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...