dilluns, 5 de març de 2012

Flam de castanyes


Per què de castanyes, si ara no n'és el temps? Doncs perquè tinc per costum comprar fruits secs en una de les parades del Mercat Central de Sabadell on hi ha, pràcticament, de tot. I sovint hi compro castanyes seques, que després rehidrato a casa i que em menjo soles o bé que faig servir per acompanyar alguns estofats de caça.

D'altra banda, acostumo a fer-me els flams sempre a casa, perquè encara no he trobat cap marca de flams que m'acabi d'agradar del tot i perquè, la veritat, la textura i sabor que s'aconsegueix amb flams casolans no té igual. Aquesta vegada, per canviar una mica el flam, hi vaig barrejar les castanyes. La veritat és que m'hi van agradar molt. Us explico com ho vaig fer.

Ingredients (per a 4 flams):
2 ous
3/4 l de llet (si és fresca encara millor)
100 g de castanyes seques
4 c. sucre
4 c. de caramel

El que farem primer serà triturar les castanyes, prèviament rehidratades el dia anterior, amb una mica de llet. Jo vaig fer servir la batedora però si teniu un estri específic per a triturar encara us quedaran més fines. Després, incorporem la barreja amb la resta de llet, els ous  i el sucre, i tornem a batre. Agafem uns motlles de flam i omplim una safata per anar al forn d'aigua, ja que els flams es couran al bany maria. Abans d'abocar el líquid cru de flam a les flameres posarem una mica de sucre caramelitzat al cul dels recipients (jo vaig fer servir caramel royal però si teniu paciència i ganes el podeu fer vosaltres, que encara queda més bo).

A continuació, posem els flams al forn, a 180 ºC durant 20 minuts. I, finalment, ja els podrem treure del forn. Els deixem refredar a temperatura ambient damunt del marbre i, abans de posar-los a la nevera, els cobrirem amb una mica de paper de plata o paper film perquè no se'ns faci un tel desabradable. Veureu que la castanya ens queda repartida per tot el flam però que, els troços que ens hagin quedat més grossos, tindran tendència a acumular-se al fons, cosa que li dóna un punt cruixent interessant.


22 comentaris:

  1. Es veritat que el millor son els flams"caseros"... I aquest de castanyes es bona idea!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  2. Jo no soc gaire fan de les castanyes! pero aquest flam el provaria sense miraments t'ho asseguro!! te una pinta increible i el sabor em té encuriosida!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. vaja... pots posar-hi un altre farcit, segur que també deu quedar ben bo amb nous o avellanes! Petonet!

      Elimina
  3. Guaita'l! Et va quedar molt mono, Marina, i segur que boníssim! Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bo, va quedar. Per a repetir-lo! Perquè dels quatre que vaig fer ja no en queda cap! ;-)))))

      Elimina
  4. Aquesta capa cruixenta té que fer d'aquest flam un flam especial. Aixó es ho millor dels flams fets a casa, els fas totalment al teu gust.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, queda un gust ben diferent de caramel, amb la castanya. El millor, fet a casa! Petonet

      Elimina
  5. Ui, ui, ui, què bó! M'has donat una idea amb això d'hidratar les castanyes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs aquesta idea, Núria... m'has deixat intrigada! Petonet

      Elimina
  6. Mira que tinc imaginació, però fer un flam així ni de broma!!! fantàstic!!! petonets

    ResponElimina
  7. No n'havia vist mai cap com aquest, no es que sigui molt fan de les castanyes, però realment em crida l'atenció, ha d'estar molt bo.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que encara que no siguis de castanyes t'agradaria perquè canvia molt la textura! Petonet

      Elimina
  8. Ai nena, amb les fotos en tinc prou per a saber com t'ha quedat!
    Nani

    ResponElimina
  9. EIIIII !!!que tambè el vui tastar !!!!que te una pinta boníssima ....i ara tinc una ganaaaa!!!!
    petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja! M'has fet riure, amb aquesta eufòria! Un petó gros, Mamilu

      Elimina
  10. M'agraden moltíssim les castanyes i els flams també... o sigui que em quedo la recepta, que té una recepta boníssima!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs què tal, si la fas Sandra! Petonet

      Elimina
  11. Si n'ha de ser de fi aquest flam... No l'he probat mai, però a jutjar per la foto...deu ser deliciós!. A reveure!

    ResponElimina
  12. creo que una vez hice uno,pero ya ni me acuerdo,pero buenos si que son y mas caseros.La foto esta para comersela de un sorbo
    peto

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...