Aquesta és la meva primera entrada amb gust de primavera. Potser no pels ingredients però sí perquè es menja freda, que amb el bon temps ve de gust. La vaig fer l'altra dia, després de veure que tenia un tupper de faves a la nevera, que m'havien sobrat de l'última bullida que vaig fer. Així que, amb un plis plas, les vaig aprofitar d'aquesta manera.
Ingredients:
80 g de faves (per ració)
Menta fresca
Salmó fumat tallat fi
1/2 taronja
Oli d'oliva verge extra
Sal
Anet sec
Per perparar aquesta amanida caldrà bullir les faves, durant mitja hora, acompanyades amb unes fulles de menta fresca (si teniu la possibilitat de tenir un test amb menta fresca a casa serà molt fàcil tenir-la fresca, fresca). Jo sempre hi poso una mica de menta, de fet, en moltes receptes l'incorporen (les famoses faves a la catalana) perquè aromatitza molt el llegum i el fa més fresc.
Però bé, seguim el procés. Escorrem d'aigua les faves. A continuació, agafem el salmó tallat fi i el tallem a tires. L'enrotllem. Continuem pelant una taronja desprenent-nos de tota la part blanca que amarganteja. La tallerm a daus i la reservem.
I ja només ens queda emplatar, un cop les faves ja se'ns han refredat a temperatura ambient. Al fons del plat hi posarem les faves, després afegirem el salmó i la taronja i, finalment, amanirem amb oli d'oliva verge extra i una mica d'anet. I llestos!
P.D. Per cert, que si barregem el llegum amb vitamina C (en aquest cas, les faves amb la taronja) aconseguirem aprofitar més bé tot el ferro que porten els llegums. Ben acompanyats, ens beneficien! Això serveix amb altres llegums. Si, per exemple, hem menjat llenties, cigrons, mongetes, pèsols..., serà més recomanable menjar una taronja, maduixes, kiwi... per postres que no pas un iogurt. I si, com en aquest cas, ho barregem dins un mateix plat, ja tindrem feta la feina!
Amb aquesta recepta participo al ConcursMonsalmó
Collons, aquí cada dia puja el nivell de les fotos!! :)
ResponEliminaGràcies pel piropo, Òscar! Espera't quan comenci a fer anar el trípode, que ara ja m'he comprat! he he. Petons i bon cap de setmana!
ResponEliminaMarina, rico y fácil como a mi me gusta. Bon cap de setmana!
ResponEliminaBon cap de setmana, Conchi!
EliminaAquestes faves van perfectes amb la menta i a sobre combinades amb la resta d'ingredients fan una amanida ben bona.
ResponEliminaPetonets
Gràcies Carmen! Bon cap de setmana!
EliminaHas canviat el disseny, no?????????????
ResponEliminaA mi les faves m'encanten i aquesta amanida em sembla perfecte, l'he de tastar!
Petons i bon cap de setmana.
Sí, he canviat el disseny i he après una mica més com fer les fotos. T'agrada? petons i bon cap de setmana!
EliminaAi Marina! que no m'agraden les faves... però a l'Yves si! jajajajajaja. Molts petonets guapa
ResponEliminaMarina, una exquisida combinaciò
ResponEliminaBon cap de setmana!!!
Mira aquesta amanida i arredera un platet de tigres i el cel que s'esperi !!!!!!
ResponEliminaPetonets.
jaja! Que s'esperi, sí! petons mamilu
EliminaQuin àpat més primaveral, tinc els ingredients, falta que els vingui de gust el plat.
ResponEliminaPetons.
Quina bona pinta que fa aquesta amanida!!!!
ResponEliminaPetonets.
buenisima y a estas horas más............
ResponEliminafeliz fin de semana desde
karmucaycuquino.blogspot.com/
y little-id.com
No et coneixia! Encantada de saludar-te! Petons
EliminaOhhh! aquest plat promet i molt!!! m´agradat molt:) petons
ResponEliminaGràcies Sílvia! Bona setmana! Petons
EliminaMarina este plato tiene muy buena pinta.
ResponEliminaGràcies Trini. No t'havia vist mai, encara. Encantada de saludar-te! Petons
EliminaQue ràpida fent els deures del concurs! jeje jo tot just hi estic començant a pensar :) M'ha encantat la barreja d'aquesta amanida, i per aquí dalt tenen raó, molt bé les fotos!
ResponEliminaPetons i bona setmana!!
l'apunto! m'ha agradat, amb favetes no he fet mai cap amanida!
ResponElimina