dimecres, 7 de març de 2012

Cassoleta de lluç amb patates amb pell


Tenia un lluç fresc sencer esperant-se per a ser cuinat. Ja feia dies que volia fer-lo però a mi, el lluç, com m'agrada més és al forn o a la cassola, i això requereix el seu temps, que encara no havia tingut. Així que ja fa uns dies m'hi vaig engrescar i això és el que en va sortir. El més important, és clar, és que era un lluç acabat de pescar, pràcticament, i això ja et dóna molt avantatge perquè quedi un plat ben bo!

Ingredients:
lluç sencer fresc i net
2 patates mitjanes
2 grans d'all
2 branques de julivert fresc
1 copeta de vi blanc
oli, sal i pebre

És molt fàcil de preparar. Jo faig les patates amb pell, m'hi agrada. El primer que faig és posar les patates laminades en una safata de forn. Les salo, les amaneixo amb oli i les coc al forn durant uns 10 minuts, però sense el lluç. No és fins desrpés que l'hi afegeixo, juntament amb la copeta de vi blanc, perquè el peix sempre necessita menys estona que les patates per coure's i així l'aconseguirem mantenir més tendre per menjar. A part, fem una picada d'all i julivert, que afegirem per sobre les patates un cop ja siguin cuites. I muntarem el plat. En aquest cas, en una cassoleta de fang que no es menja però que també he fet jo a les classes de ceràmica.

29 comentaris:

  1. Jajaja quina cara pobre lluç! el plat, fantàstic. m'encanta aquest tipus de menú!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai sí, pobre... ha quedat borni, Roser!! ha ha. Però era ben bo! petonet

      Elimina
  2. Quina por!
    No faig mai el lluç sencer, m'ho apunto! Estic d'acord que el secret d'aquest plat és tenir un bon lluç fresc acabat de pescar ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Lluç fresc, fresc... bé, no tan fresc que el pobre ha quedat ben calentó! Ja ho veus... he he, Petonet!

      Elimina
  3. Un molt bon plat de lluç amb patates, que amb la carona que fa esta dient mengem jejeje
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pobra carona que fa, oi? I era ben bo, Sión!!! Encantada de la teva visita matinera! Petons

      Elimina
  4. Marina, cada mañana me sorprendes, muy buen plato, el pescado al horno me gusta mucho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu también con tu visita. Gràcies Conchi per compartir coses bones. Petonet!

      Elimina
  5. Quina cassoleta més espectacular Marina! El peix té un aspecte inigualable, i les patates amb pell han de ser una delicia. Un plat festiu de 10, i ara que vé la primavera encara més ideal!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! per un bon dinaret a la terrassa, oi? Petonet!

      Elimina
  6. Quina cara de mala llet que té el lluç! Prefereixo la creppe, que fa una pinta boníssima ;) És broma, el lluç també fa molt bona pinta, però la cara tapa-li! Les patates... Nyaaaaam! Per cert, la cassola moooolt xula, eh?! Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Què vols fer-hi si el pobre lluç no ha sortit més guapo que els seus germans... però la vida és així, l'aneguet lleig pot convertir-se en el més bonic dels cignes! I et ben juro que pel gust, era molt bo!!! Gràcies pel piropo cassoler... a veure si en vaig posant més, que no en sé gaire, d'això de la promoció i un amic m'ha recomanat especificar-ho... petonet!

      Elimina
  7. Si a casa els hi poso el lluç senser, apreten a corre....jajaja
    Tot i així, el lluç al forn es boníssim,eh!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Ha de quedar molt bo així, les patates ben torradetes, no hi ha com un bon peix al forn.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Bueno, bueno...això és el que em portaràs? ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ja ja... doncs no! Surprise, suprise!!! Fins demà! petons

      Elimina
  10. Cullera, si sembla la Gioconda... miris per on el miris el tio et segueix amb aquest ulls de lluç! jajaja Té una pinta sensacional!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ja ja! Molt bona, Sandra! això vol dir que el llucet era femella com la Gioconda? Petonet

      Elimina
  11. un bon lluç acabat de pescar i una bonissima recepta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és el millor, sí. De la llotja de peix al plat!

      Elimina
  12. Nena, com has canviat amb les fotos...que bonica. El pobre lluç no podia ni riure...posava cara de lluç!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nani! Vaig fent proves amb les fotos després d'un taller on ens van ensenyar alguns trucs... he he. La frase feta que fas servir hi va de perles!!! Petonet

      Elimina
  13. un receta facil,sana y muy buena,te creeras que me he quedado un rato mirando la cara del pobre llucet que cabreo que tine contigo por guisarlo¡¡ ja,ja
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ensenya les dents i tot, Miquel! Ha ha. Petonet

      Elimina
  14. També m'agrada molt el peix d'aquesta manera. Les patates tenen un color torradet molt maco.
    Quines bones mans tens que has fet una cassoleta molt xula.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ana, a veure si fotografio més plats fets meus, que no els faig lluïr gaire... petonet!

      Elimina
  15. M´agrada molt el peix però fet al forn encara mes i amb aquestes patates!!!!ummm

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...