dimecres, 4 d’abril del 2012

Apfelstrudel i... bones vacances de Setmana Santa!


Bon dia! Avui és un dia especial. No perquè hagi passat res que així ho indiqui al món però sí perquè per fi tindré el primer petit parèntesi de l'any per a desconectar. Ei! Que la meva feina m'agrada molt, però encara més poder passar uns dies fora de casa. Abans de marxar, i per si en teniu ganes i temps durant aquests dies, us proposo un apelfstrudel, que a casa meva vaig fer en motiu de l'aniversari del meu germà, que vam celebrar diumenge passat. Anem al gra:

Ingredients:
2 plaques de pasta de full (l'original també es fa amb pasta fil·lo)
2 pomes granny smith
1/2 got de sucre refinat
2 c. de sucre morè
1/2 got de panses
1 llimona
1/2 got de mantega fosa
1/2 got de llet
1 pessic de canyella en pols
3 c. de pa ratllat
1 gotet de licor (rom o Pedro Ximenez, en aquest cas)

Per preparar aquest Apfelstrudel començarem pelant les pomes, les tallarem a dauets no gaire grans i les posarem en un bol, amb el sucre, el suc i pell de llimona i un pessic de canyella en pols. Ho deixarem reposar durant mitja hora. A part, posarem les panses en un got, amb un rajolí de rom o, com vaig fer jo, de Pedro Ximenez..

En una paella posarem el gotet de mantega fosa i hi afegirem el pa ratllat i una cullerada de sucre. Remenarem fins que el pa ratllat agafi un color daurant. Després, apagarem el foc. Muntarem el pastís fent el següent: primer, estirarem la pasta de full amb un curró (si fós pasta fil·lo no caldria) perquè aquesta pasta trenqui les capes que fan que s'infli quan es cou. Damunt d'una de les plaques hi posarem el pa ratllat, fent una primer farcit a la base, i damunt hi afegirem els daus de poma i les panses escorregudes. Queda així:


Seguim el procés fent l'estirament de la segona placa de pasta de full, també amb el curró. Després, pintem els marges amb mantega i la col·loquem damunt de l'altra placa amb el farcit. Segellem i pressionem amb l'ajuda dels dits o d'una forquilla, perquè quedi ben tancat. Pintem l'exterior de la pasta amb mantega i empolsem una mica de sucre morè. L'aspecte en cru és aquest:


Finalment, ho enfornem durant 40 minuts a 180 ºC. un cop passat aquest temps, obrim un moment el forn i ruixem mig got de llet per sobre de l'apfelstrudel. Enfornem 5 minuts més i ja el tindrem a punt per menjar! És un pastís que convé menjar el mateix dia, perquè segurament sabeu que la pasta de full perd el cruixent ràpidament a la intempèrie (i encara més a la nevera).  Podem servir la porció acompanyada d'una mica de nata muntada (amb la poma al forn hi queda prou bona) o bé una bola de gelat de coco o vainilla.

* Podeu veure més versions aquí: Programa Quins fogons!


Ara sí que me'n vaig. Esperem que tots i totes poguem gaudir del paisatge, del temps i de la companyia per tornar renovats i renovades!!

Bona Setmana Santa!

26 comentaris:

  1. Q gaudeixis molt, Marina! Fins la tornada!

    ResponElimina
  2. Bona Setmana Santa, guapa.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Disfruta y descansa a la vuelta más.

    ResponElimina
  4. Bones vacnces ....disfruta-les a tope:
    petons

    ResponElimina
  5. Ufffff !!!!de lo que mes m'agrada.......te un gust......entre això i la melmelada.....qui es posa a dieta !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Reina, ja he penjat el meu, també! Ara podem fer un mano a mano d'strudels! ;)

    ResponElimina
  7. Hola Mrina, quina bona pinta aquest apfelstrudel!

    Respecte la mona i els productes de comerç just, sàpigues que els productes que acostumen a comercialitzar són xocolates, cacau, cafè, sucre i melmelades de fruites exòtiques (pinya, mango, etc.); ingredients que no tenim aquí.
    Però la resta d'ingredients, com els ous o la farina, si són locals i de ben aprop, molt millor, i no hi ha comerç més just que consumir el què tenim al voltant.

    Si vols trobar més coses per fer la mona pots comprar-ne a la botiga online d'Alternativa 3,o bé a botigues d'intermon oxfam, o botigues de productes ecològics, com el Woki, a gràcia (no sé si ets de Barcelona...)

    Bona Mona!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Té una pinta fantastica! sembla mentida que encara ara mai n'he provat cap!!! m'apunto la teva recepta!! petons

    ResponElimina
  9. Bones vacances!!
    Nosaltres també tenim un strudel pendent de publicar, però de pera!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Nena, Marina, bones vacances! Aquest strudel bo, bo, bo.
    Nani

    ResponElimina
  11. A disfrutar!! nos quedamos con este rico apfelstrudel!!
    Besitos

    ResponElimina
  12. Marina ¡¡¡BONA SETMANA!!!!, gaudeix i descansa

    ResponElimina
  13. Deu ser boníssim, segur.
    Bona Setmana Santa!
    Manel

    ResponElimina
  14. Bona setmana que t'ho pasis molt bé. L'apfelstrudel està molt bo, jo el faig un xic diferent i ens agrada molt, un xic contundent, però boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Oh quina recepta tan bona! Ens has maravellat amb aquesta proposta que porta fruites, tal i com ens agrada a ESfruita!


    Avui al bloc ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, et proposem unes albergínies farcides de verdura que lligarien a la perfecció amb l’arrós que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i fer-hi una ullada.

    www.esfruita.com/assessorem/alberginies-farcides-de-verdura

    Ah i bones vacances de Setmana Santa!

    ResponElimina
  16. Aquest pastís és una delícia en totes les seves versions, felicitats al teu germà i que vagi molt be aquest dies de descans.
    Petons

    ResponElimina
  17. Dimecres vaig fer un recull de receptes per fer aquestes vacances i aquesta estava entre elles, me va encantar només veure la fotografia, avui l'he fet, ha estat boníssim, les instruccions i les fotos m'han ajudat molt. Tan bona pinta tenia que com sol passar a vegades no he tengut temps de fer la foto, l'hauré de repetir per penjar-lo al meu blog, no crec que tardi molt.
    Que passis bon dia de Pasqua.
    Petonets.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...