Ai, que bones que són les vacances. Gairebé com una serp que muda de pell, les vacances regeneren ment i esperit. Tot torna, i la rutina també, que jo he començat avui, un dia estrany en què molta gent fa festa. Però malgrat el munt de papers que s'acumulen encara tinc un xic d'aquella mel "vacancera" i un record ben fresc de les roses que també vam tenir a la mà per Sant Jordi. És per això que avui he triat la rosa com ingredient protagonista, perquè encara tenia pendent publicar aquesta gelea que vaig elaborar amb les roses de l'àvia que m'havien sobrat de la decoració del pa de Sant Jordi.
Així, indirectament, endolceixo una mica aquest primer de maig, el mes més bonic de l'any... potser perquè és el mes en què vaig néixer... en tot cas, un mes primaveral perquè sí.
Ingredients:
100 g de flor de roses
2 llimones
750 g de sucre
Rulo de formatge de cabra
PPoseu les flors de roses dins d'un bol amb aigua i deixeu-les en remull durant 24 hores i coleu-ho. A continuació, ompliu en una olla l'aigua i el sucre i deixeu-ho coure fins que quedi un xarop ben espès. Quan el xarop faci bombolles grosses, tireu-hi l'aigua on les roses han estat en remull i el suc de llimona colat.
Deixeu-ho coure ddurant 15 minuts. Tot seguit, retireu l'escuma que s'hagi format a la part superior i poseu llla gelea en pots petits, procurant sempre omplir-los fins a la màxima capacitat. Després, tapeu els pots i deixeu-los refredar cap per avall per fer el buit. Podeu guarnir la gelea de roses amb unes fulles de rosa i col·olcar-la damunt d'un rulo de cabra. Fàcil, oi?
Ja imagino l'aroma de roses d'aquesta gelea tan romàntica... amb el formatge de cabra ha de combinar molt bé.
ResponEliminaEl maig és un mes preciós ;)
Fàcil i bó (jo cambiaré el rulo de cabra per un mató, un recuit o el que sigui. Però vaja, que lo important aquí és la gelea :))) )
ResponEliminauuuauuu ha de ser tot un descobriment aquesta gelea!! m'agrada la idea! petons
ResponEliminafácil i boniiiiiiiisim,
ResponEliminaBon dia del traballador
Hola guapa !!! mil gracies per les teves bonicas paraules....clar que som les millors ...ja,ja....faltarìa !!!! la teva entrada la trobu genial per gaudir del nostre aniversari...si esque som tot sensibilitat !!!!
ResponEliminaMil petons i que passis un gran día, tu desitgu de tot cor.
De res! M'has emocionat amb aquest escrit! Que passis molt bon dia, que encara que no sigui ni sant ni aniversari avui fa un solet ben bo! Petonet
EliminaMarina, quan feies aquesta gelea, quina olor feia la casa? Jo me l'imagino...
ResponEliminaNani
Dolça, dolça... sí!
Eliminauna rica jalea y muy aromatica, le has dado una buena salida a las rosas que te sobraron
ResponEliminapeto
Quin color més bonic i el sabor tan suau que deu tenir, clar que només es pot fer amb roses de confiança.
ResponEliminaPetons.
Això sí! Gràcies Anna.
EliminaQuè bo!!!!!una gran idea!!!moltes gràcies per aquesta recepta!!! :) petonets!!!
ResponEliminaHola! Acabo de descobrir el teu bloc i aquesta recepta, i crec que no tindré prou dies per fer totes les receptes que vull fer! Mmmmmm!!!
ResponEliminaUn dubte, per fer el xarop, poses la mateixa quantitat d'aigua que de sucre?
MErci!
Laia
Crec recordar que sí!! Gràcies per seguir-me, Laia! Espero que t'animis a fer-ne més! Una abraçada
Elimina