dilluns, 24 de setembre del 2012

Amanida d'enciam, figues, seitons i formatge amb vinagreta de mel (productes La Tavella)


Avui us presento una recepta i un projecte. Comencem pel projecte: LA TAVELLA. un indret on hi trobareu productes saludables, frescos i de qualitat, respectuosos amb el medi ambient i compromesos amb les persones.

Fa uns dies vaig rebre la proposta del Marc (que també s'encarrega de la comunicació de La Fageda). Em va explicar un projecte molt interessant, a mi m'agrada especialment perquè fa uns anys que imparteixo cursos d'hort urbà ecològics i diguem-ne que la meva sensibilitat i interès en aquest sentit és alta.... A la TAVELLA, a més, puc contribuir a fomentar aquell terme que s'ha posat de moda: KM 0. I això ens ho diuen ells mateixos:

"A La Tavella només conreem fruita i verdura ecològica certificada, que comercialitzem directament, juntament amb altres productes de proximitat i de temporada i de l’economia social. Les nostres finques es troben a Cànoves i Samalús i Santa Maria de Palautordera (El Vallès Oriental) i a Vic, Calldetenes i Tavèrnoles (Osona), amb un total de 10ha. conreades. A La Tavella col·laborem amb la preservació de les varietats autòctones de fruites i verdures, les més saboroses i de més rendiment, posant en valor el treball i l’experiència de la pagesia."


Havent llegit això no vaig dubtar en donar-los suport i, en la mesura del possible, difondre allò que té tan valor, i més potser en els temps que corren, perquè empreses d'aquest típus tenen seriosos problemes per a tirar endavant. A la TAVELLA no només hi ha "consciència de producte" sinó també un compromís social i humà important:

"La promotora de La Tavella és la Fundació Viver de Bell-lloc , entitat sense ànim de lucre constituïda al 1982. Amb seu a Cardedeu, el seu àmbit d'actuació assistencial es circumscriu a la comarca del Vallès Oriental. L'any 1988 la Fundació Viver de Bell-lloc va posar en marxa el centre especial de treball Viver de Bell-lloc per tal d'oferir una alternativa laboral adient a persones amb risc d´exclusió. L'Entitat compta avui amb una plantilla de més de 100 treballadors, la major part són persones amb algun tipus de discapacitat, i dur a terme un ampli ventall d´activitats: serveis forestals, jardineria, viverisme, pintura viària i vigilància de zones d´aparcament restringit. El 2012 el projecte suma dues adhesions molt importants: la Fundació Tac Osona i la Fundació Tallers de Catalunya. Entitats amb les que Fundació Viver de Bell-lloc col·labora des de fa molts anys i amb les que comparteix missió i valors. Amb aquestes incorporacions La Tavella es consolida des d’un punt de vista empresarial i com a instrument d’integració sociolaboral."

Així, com us deia, vaig rebre amb molt de gust un cistell mixt de fruita i verdura aquesta setmana passada i, en veure el producte, us puc ben assegurar que a la TAVELLA es fan les coses bé, es cuiden les hortalisses fins que arriben al consumidor, i es deixen créixer i madurar com cal. Encara no ho he tastat tot, però ja tinc algunes idees al cap, i moltes ganes de posar-m'hi. Quina bona pinta!!!


En veure tot aquest bé de déu de verdures, ous, fruita... (que jo sóc una mica com un mico, que menja molt verd) no vaig poder resistir-me, el mateix dia que ho vaig rebre, de preparar-me una fantàstica amanida amb aquest enciam ecològic que, com podeu veure a la fotografia, està esplèndit.


Buscant per la nevera, m'hi vaig trobar uns seitons en vinagre, uns dauets de formatge arrebossats amb fines herbes, uns pinyons al rebost, i un pot de mel també ecològica. Les figues deien "menja'm, menja"m" així que les vaig convertir en l'ingredient principal d'aquesta amanida, al cente, a la que vaig voler donar forma de flor.





Què en penseu, ve de gust, oi?

Bon profit i moltíssimes gràcies a LA TAVELLA.

...Més receptes... aviat!



*** Apunt: per a la vinagreta de mel barregeu: 2 cullerades de mel, 1 c. de vinagre de xerès, 1 pessic de al, i un xic de pebre.




41 comentaris:

  1. Bon día matinera !!! amb aquet be de dèu de surtiment !!! quina gana !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Conec La Tavella, he vist les seves plantacions, son uns productes de qualitat i es una empressa molt compromessa que ajuda a la integració social.
    Una amanida de luxe Marina amb bons productes i bons sabors.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un luxe que poguem comptar amb productes de qualitat, de proximitat i de responsabilitat social, oi?

      Elimina
  3. Hay que aprovechar que estamos en epoca de higos para preparar esta magnifica ensalada, bicos

    ResponElimina
  4. Quina pinta aquesta amanida! I amb productes de molta qualitat!
    La combinació ha de ser super gustosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho és, gemma, i els productes són frescos i gustosos. Com va anar amb el pep? Mua

      Elimina
  5. M'agrada molt la fruita a les amanides, plat rodó!! :)

    ResponElimina
  6. quina amanida mes maca, sembla un sol!! m'encanten els produces ecologics, tot te tan de gust, oi? petons

    ResponElimina
  7. Marina, moltes gràcies per la teva felicitació!!! Volia escriure't al teu mail però no l'he trobat...de tota manera perfecte, perque així he pogut veure aquest amanida tan xula!!!! que sana i bonica... Felicitats per la labor que feu totes aquestes persones que esteu per la terra i la sostenibilitat des de el cor. Amb motiu del Premi Cuina vam coneixer disabte la cooperativa Sambucus tambè molt interesant...segur t'haguera agradat, tot i que poder ja els coneixes. Un petò!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola abril! Em sembla que el meu correu el pots trobar, si entres al meu perfil. Però m'ha agradat que passis per aquí! Em sona el sambucus, pero mai els he visitat. Serà qüestió de fer una excursió! Mua

      Elimina
  8. Ole, ole!! Quina super amanida et vas marcar! Nosaltres també vam rebre la cistella de la Tavella, de moment hem provat els tomàquets, les pomes i les figues, boníssim tot! Avui toca fer algun plat especial, que jo estic encantada amb tot el que hi ha!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les pomes també m' han encantat, i tant! La feina és guardar-ne una mica, oi? A mi em volen, hehe. Ja estaré pendent de la vostra proposta! Petons

      Elimina
  9. Eps , amb aquesta taula al jardí dona gust presentar la cistella...jeje. Bona recepta i bona col.laboració.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies albert! Encantada de saludar-te i compartir la proposts.

      Elimina
  10. na amanida de tardor ideal.
    Enhorabona per aquests fantàstics productes.
    BONA DIADA DE LA MERCÈ

    ResponElimina
  11. quina iniciativa tant bona!! Em sembla genial! I l'amanida sense paraules!! Quina pinta! Petons

    ResponElimina
  12. Uau, doncs t'ha quedat molt bé! i aquesta fruita i verdura tenen una pinta espectacular!! Petons

    ResponElimina
  13. Marina, una recepta deliciosa! Felicitats! I gràcies per acceptar aquesta col·laboració plegats :) Demà ens en fem difusió a les nostres xarxes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies tornades. És unplaer col.laborar en projectes com el vostre. A veure si així podem fer un granet mès de difusió! Una abraçada

      Elimina
  14. una cistella asi es un lujo divino y esta ensalada que has preparado,rica,rica.como siempre decimos con productos de buena calidad y de KM 0 mejor
    peto

    ResponElimina
  15. Una receta muy buena, nunca he probado los higos en ensalada. Felicidades por tu blog que acabo de conocer me quedo por tu cocina, Te invito a visitar mi blog. Besos

    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  16. Després d´un cap de setmana de BTT...si que m´ho jalaria. Figa i formatge és una delícia.

    ResponElimina
  17. Hola Marina, avui també i fet una amanida amb figues.
    El teu post m'ha fet il·lussió, ja que conec el Viver de Bell·lloc de Cardedeu, la meva filla va estar treballan amb ells una bona temporada.
    L'hi passaré el teu post.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh!! Doncs a mi també em.fa molta i.lusió saber-ho! Això vol dir que coneixes el tema de primera mà...! Petons

      Elimina
  18. Quina bona pinta que fa aquesta amanida!! Es clar que amb els productes que porta com no!! Petonets

    ResponElimina
  19. Oohhhh yo quiero una cesta así...a que es una maravilla?.Que buenas hortalizas y frutas.LA ensalada a mi gusto 10 % MArina ;))

    ResponElimina
  20. Visqui l'agricultura ecològica i de proximitat! VEig que ets de les meves! :D

    ResponElimina
  21. guardan una miqueta, que jo en vull! quina amanida!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...