dimecres, 26 de setembre de 2012

Pollastre amb prunes i pinyons reformulat, amb salsa de nous


Si voleu recuperar un clàssic de la cuina catalana però no teniu clar si tindreu prou temps per a dedicar a la cassola, necessari al receptari tradicional, avui us proposo una manera ràpida, bona i sana de gaudir d'aquesta barreja d'ingredients. A més, aconseguireu que el pit de pollastre, que sovint ens queda secot i insípid, quedi més amorosit. La recepta d'avui és molt, molt fàcil, i la podeu servir tant com una tapeta a trossets (com en aquest cas), com amb la peça sencera. Som-hi?

Ingredients (per 1 persona)
1 pit de pollastre mitjà
4-5 prunes seques
1 grapat de pinyons
Sal i pebre
Oli d'oliva verge extra
1 gotet de vi blanc

Per a la salsa de nous:
1 grapat de nous
1 rajolí d'oli d'oliva verge extra
1 pessic de sal

Comencem a preparar el pit de pollastre obrint-lo pel mig amb un ganivet. A l'interior, hi fiquem les prunes i els pinyons.


Després, ho enrotllem amb un fil i ho salpebrem. Ja em perdonareu, però no tenia cordills fins de fil i vaig haver de fer servir una cordeta, que pel cas, va bé igual ;-)


Ho posem a enrossir en una cassola amb oli. Fem volta i volta i quan ja estigui ros per fora hi afegim el gotet de vi blanc perquè també es cogui per dins. Després, el retirem i el tallem a làmines, si és que el volem servir com a tapa.


Finalment, preparem la salsa. Posem les nous, l'oli i la sal  a la batedora i triturem. I ja tenim la salsa, que ens aguantarà ben bé una setmana fora de la nevera.  Servim el plat col·locant els daus de pollastre, i regant-los amb la salsa.




Bon profit!

*** I avui també el plat de ceràmica és fet i esmaltat per una servidora... he he.

*** També aprofito per donar les gràcies a la Lolines per haver-me concedit aquest premi tant bonic!





21 comentaris:

  1. Aquest clàssic com dius tu, m'encanta!!! em recorda a festes, a Nadal, a fred... aiii! el faré... es veritat a vegades les receptes més fàcils i bones les oblidem...
    El que no havia fet mai es convinar les nous per la salsa... ho probarem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi dóna un gust torradet molt bo, Gemma. Si ho proves ja em diràs! Petons

      Elimina
  2. Marina quina bona idea per els pits de pollastre . Amb prunes i pinyons Unclàssic que mai falla i fet aixi com a tapa perfecte.
    petons

    ResponElimina
  3. A mi la carn de pollastre amb fruita seca em torna més que boja, hi queda tan bé! S'ha de reconèixer que jo no tinc tan estil partint el pit per la meitat, sempre se'm trenca jeje
    Petons ;)

    ResponElimina
  4. M'encanta presentat com a tapa, i fàcil de fer..!!! Amb el teu permis jo també ho probaré!!!

    ResponElimina
  5. Oh, justament l'altre dia vaig parlar amb el carnisser per demanar-li si em desossaria unes quantres cuixetes de pollastre per farcir-les així. T'ha quedat que fa mengera. Una tapa de primera!

    ResponElimina
  6. M'encanta i amb una "mini" copeta de cava...Tu si que ets valenta: ingredients per una persona..jo ni m´hi poso.

    ResponElimina
  7. Ohh aquesta la provaré, tant fàcil i deliciosa! Petons

    ResponElimina
  8. Molt ben reformulat, m'agrada molt la teva versió, ideal per un dinar de diumenge o de festa.
    Petons.

    ResponElimina
  9. és veritat, aquest pit queda molt amorós, i la salseta... senzilla i boníssima. una bona recepta, i un premi mooolt escaient ;-)

    ResponElimina
  10. Un clasic que m'encanta i mes amb la teva proposta

    ResponElimina
  11. M'agrada el pollastre amb les prunes em recorda els rostitis de la meva avia i aquests sabors sempre perduren.
    El plat es molt maco, que bé aprofites el temps!
    Enhorabona pel premi.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Què bona i què fàcil no? Ostres lo de la cordeta m'ha fet molt gràcia! Que apanyada que ets Marina!! Un petó, Marta

    ResponElimina
  13. un clasico que esta muy rico y mas con aires renovados
    peto

    ResponElimina
  14. Hola Marina guapa tu

    Nena et una tot terreny, un deliciós àpat amb un plat preciòs
    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  15. uooouu fa temps que no en menjo!! ara, la salsa de nous aquesta no l'he tastat mai, i saps que et dic? que me l'enduc ara mateix!! petons

    ResponElimina
  16. Una tapa o plat de diumenge, ta quedat fantàstic, fan ganes de menjar-se’l
    Petons

    ResponElimina
  17. Siii !!!! Una idea genial per fer els pits de pollastre que ningú vol perque són estopencs (la meva sogra dixit).
    Moltes gràcies, reina! Petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...