dimecres, 10 d’octubre del 2012

Seitán amb salsa de ceps


Avui us proposo un seitán. Sóc força aficionada a aquest producte perquè, sense ser carn, ens aporta tot allò que ens cal per a estar forts i sans. I com que jo no sóc massa de carn el seitán em sembla una solució fantàstica que, a més, té molt bon gust! Si no l'heu provat mai us hi animo.

El seitán és una proteïna vegetal del gluten del blat que s'obté per procediments naturals i que s'elabora amb tamari, algues kombu i gingebre. És un producte amb molts beneficis i propietats i és el millor substitutiu de la carn, fins i tot és millor. A més, és molt fàcil de digerir, cosa que el fa molt indicat per nens, avis i totes aquelles persones delicades d'estómac.

És originari de la Xina. El seitán es produeix a partir de la farina de blat integral, és la proteïna del blat (gluten), que se separa del midó i del segó, després de pastar-los, rentar-lo i coure'l. No té greixos saturats ni colesterol i, per tant, redueix el risc de malalties cardiovasculars. També s'anomena "carn vegetal" perquè posseeix un alt contingut en proteïnes, a més d'olor, sabor i consistència similar a la carn. A més de tot això conté B2 i ferro, i moltes menys calories que la carn! Aquí teniu una recepta fàcil i gustosa per a gaudir del seitán: 

Ingredients:
Seitán filatejat 
Ceps secs rehidratats
125 ml de crema de llet
1 got del suc dels ceps
1 pessic de sal
1 pessic de pebre



El que hem de fer per a preparar aquesta recepta és molt senzill, tot i que una mica llarg. La nit abans, posem a rehidratar els ceps. L'endemà, els escorrem i en guardem l'aigua sobrant. Seguidament, posem els ceps en una paella, els salpebrem i els enrossim una mica. Després, hi afegim la crema de llet i el suc dels ceps. Remenem bé fins que s'espesseixi.

Després, tenim dues possibilitats. Afegir el seitán a la paella de la salsa, o bé coure'l a part, com vaig fer jo. Només cal fer-li volta i volta a la paella, perquè s'escalfi. I després el reguem amb la salsa de ceps. Podem decorar el plat amb una mica d'amanida.







34 comentaris:

  1. No he provat mai el seitán, però amb el que expliques i amb la recepta tan fantàstica que ens has plantejat em sembla que l'haurem de provar.... a casa som molt de provar coses noves així que no crec que trigui a provar-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs prova'l! Jo crec que t'agradarà, és sucós i té molt bon gust!

      Elimina
  2. Com més va, menys m'agrada menjar carn, no pas gens de gust. Una vegada vaig menjar seitán a un vegetarià i me va agradar, però no n'he cuinat mai, crec m'has despert les ganes de portar-ne a sa cuina de sa lluna.

    ResponElimina
  3. Sempre veia el seitan i no sabia d'on provenira, gràcies per il·lustrar-nos!!
    petonets

    ResponElimina
  4. No l'he tastat mai però la pinta la fa boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  5. Seitán... hi penso sempre menys quan vaig al super :S (quin cap!!)

    Tinc moltes ganes de probar-lo, i aquesta recepta em sembla sencilla y molt gustosa a la vegada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! La propera vegada, escrit a la mà! Alguna vegada he de fer aquest sistema per no oblidar-me de les coses, també... he he. petons!

      Elimina
  6. He parat molts cops al supermercat i me l'he estat mirant i remirant, però no m'acaba de convèncer la pinta tant rara que fa...jejej Encara que tal com el presentes tu i amb aquesta salseta te molt bona pinta! Algun dia l'acabaré provant... Petons

    ResponElimina
  7. no he probado nunca el seitan pero con esta salsa de ceps debe de estar divino
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo está! Molt gustós, amb tantes el tamari i el gingebre

      Elimina
  8. Em sembla que no n'he menjat mai. Serà qüestió de provar-ho, pels beneficis que aporta.

    ResponElimina
  9. Quina recepta més bona, Marina! Seguríssim que provaré de fer el seitan així, jo no menjo gens de carn ni peix, així que en consumeixo sovint...Per acabar de fer el plat sense greixos animals, et proposo canviar la crema de llet per una crema vegetal, jo faig servir la de soja, té la mateixa textura que la de llet...MMMMMMMMMM!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho provaré, Àngels! No he comprat mai crema de soja perquè em semblava que no aconseguiria la textura... et faré cas! Petons i gràcies pel consell!

      Elimina
  10. Esta salsa me encanta, pero el seitan tampoco lo he probado. Bss

    ResponElimina
  11. Marina, del seitan, no sóc molt amant però d'aquests bolets i de la salseta, només puc dir-te, espectacular.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No t'agrada el seitán...? Vaja, a mi sí. La salseta es pot acompanyar amb una altra cosa, és clar! Per exemple, amb bacallà? ;-) Petons

      Elimina
  12. El seitán m'agrada d'aquesta manera, amb una bona salsa perque tingui més sabor.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Un cop vaig provar el seitan, però no em va acabar d'agradar massa, suposo q va ser xq té poc gust.
    Però clar, si ho acompanyem d'una salsa de ceps, aqt problema queda més q solucionat!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és estrany, eh? El seitán té molt gust. El que té poc gust és el tofu, que sí que s'ha de condimentar més... petons

      Elimina
    2. Tens tota la raó Marina!! M'he confós de ple mab el tofu.
      Com ja veus, no som massa d'aquest tipu de productes.
      Però si dius que té tant de gust l'haurem de provar!!
      ptns!!

      Elimina
  14. ostresss!! a mi el seitan m'agrada mooolt pero mai ser com cuina'l. I tinc ceps deshidratats al congelador que tampoc mai ser que fer-ne!!! noia pero quina idea m'has donat! avui ja ser que sopar!! jeje petons

    ResponElimina
  15. HAy que insistir con estos productos,la gente a veces no les da la oportunidad que se merecen y cuando se los presentas así se sorprenden muy gratamente...en casa comen tofu y no lo saben,les encanta...tendrías que ver la cara cuando lo ven en la nevera.
    Me llevo esta recetaza.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, de vegades tenim por al desconegut i a provar coses noves. Però si ho disfrassem, o simplement ens hi atrevim, podem tenir una grata sorpresa, oi? Petons

      Elimina
  16. Eps, molt bona presentació....fa ganes de sucar el dit, jeje.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...