dijous, 13 de desembre del 2012

Lluç amb salsa de vainilla i prunes


Us proposo un plat lleuger i molt, molt aromàtic. Feia temps que tenia ganes de fer servir la vainilla, l'autèntica baina, en un plat salat, i ara fa uns dies se'm va acudir fer-la servir per aquest llucet que us explico ara mateix.

Ingredients:
2 talls de lluç amb pell
2 cebes de Figueres
2 pastanagues
1 baina de vainilla
1 got de vi blanc
prunes seques sense os
pebre negre mòlt
Farina per arrebossar el lluç
Oli d'oliva verge extra gust suau


Comencem el plat tallant les pastanagues i la ceba a la brunoise, i les sofregim amb oli d'oliva. Enfarinem els lluços i els afegim al sofregit, amb el vi blanc.


A continuació, afegim les prunes. També obrim la baina de vainilla i l'afegim. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure durant 20 minuts.


Finalment, deixem que el plat reposi uns 2-3 minuts i servim.



Bon profit!







34 comentaris:

  1. Espectacular el toc de vainilla! A mi també m'agrada posar-la en plat salats, dóna un contrast deliciós, eh?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un plato bien sano, sí señora. El toque de vainilla me parece muy original. Besos.

    ResponElimina
  3. això de la salsa de vainilla m'ha deixat ben bocabadada!!! saps que m'encanta!!??? jeje ha de donar-li un toc molt original! cap al receptari que va! petons

    ResponElimina
  4. A no rompernos tanto el tarro pensando en el menú de navidad. Aquí tenemos uno.
    Petonets Marina

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  5. Riquísimo plato!!!! Me apunto la receta!

    ResponElimina
  6. Tindre que provar això de la salsa de vainilla, deu donar-li un toc una mica diferent i ben bo
    Petons

    ResponElimina
  7. No he posta mai prunes al peix. Ni vainilla! Això s'ha de tastar. Un magnífica combinació.
    Nani

    ResponElimina
  8. Doncs em sembla una proposta genial i boníssima. Que tinguis un bon dimarts! :)

    ResponElimina
  9. No se m'hagués ocorregut mai posar vainilla en un plat salat... em pregunto quin sabor li deu donar, una nova recepta per provar gràcies! Petons

    ResponElimina
  10. Que estupendo plato de pescado, tomo nota ¡¡¡ besos

    ResponElimina
  11. M'agrada aquest punt de dolç als plats tradicionals salats! mmmmmm....és com posar melmelada a tot arreu...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mica sí... als qui ens agraden les melmelades... això és un vici!! ha ha ha. Petons

      Elimina
  12. Aaahh!! M´has rematat amb la salsa de vainilla...Per cert, ho tenieu molt amagat el tema del taller de melmelades...Quan agafi el Narcís em sentirà. Ja no sóc vip...buah!

    ResponElimina
  13. la vainilla casa muy bien donde la pongas y esta receta es muy buena y bien aromatica Marina
    peto

    ResponElimina
  14. No se m'hauría acudit fer servir la vainilla amb el lluç, però ha de donar-li un sabor espectacular.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Ha de quedar una salsa molt suau però al mateix temps molt aromàtica, ideal per acompanyar un peix!
    ptns!!

    ResponElimina
  16. ¿SALSA DE VAINILLA???. SEGUR QUE BONÍSSIM AQUEST PLAT

    ResponElimina
  17. Quina cosa més original!! Ha de ser boníssim i un plat ben diferent al que estem acostumats! Un plat de 10!

    ResponElimina
  18. mmmm ha estat el menjar d'avui, diumenge, i boníssim!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh, quina il·lusió!!! M'alegro que us hagi agradat!!! Suau, oi? Petons!!!

      Elimina
  19. Quina bona pinta Marina, no se m'hagués acudit mai preparar el lluç així!

    Segur que està boníssim, aquest caurà!

    Petons!

    ResponElimina
  20. Ostres t'una pinta magnifica, un dia d'aquest el faré, no ho dubtis.....
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...