dilluns, 8 d’octubre de 2012

Melmelada de tomàquet i pebre amb sucre muscovado


Bon dilluns! Aquesta d'avui és una altra recepta elaborada amb productes de La Tavella. En aquest cas, amb els tomàquets que em van portar dins la cistella. No és una recepta gens difícil de fer i el resultat, us ho asseguro, té l'èxit assegurat. La curiositat d'aquesta melmelada, a més d'incorporar el pebre, és que està elaborada amb sucre muscovado.


Els sucre muscovado és un sucre de canya pur i integral, ric per la seva melassa natural formada d'elements altament nutritius: vitamines i minerals, però també fructosa i glucosa bio-assimilables per l'organisme humà. És una preciosa font d'energia. La varietat Muscovado és apropiada per a postres i rebosteria.de regalèssia, vainilla, mel o fruits secs.  La seva història a Europa es remonta a l'època en què els holandesos van arribar a l’Illa Maurici, la terra predilecta d'aquesta fabulosa canya de sucre. En aquesta llegendària illa, la cultura de la canya i la fabricació del sucre obeeixen a tradicions d'un savoir-faire únic al món. Primer es premsa la canya en molins de pedra volcànica per extreure el seu suc. Després es procedeix a la clarificació del suc en recipients de decantació. L'evaporació de l'aigua del suc depurat s'efectua a grans cossis de coure per permetre així la seva cristal·lització que es realitza de forma lenta, passant el suc per una sèrie de pastadores i centrifugadores. El xarop resultant d'aquesta operació, en altres temps exposat al sol sobre una plataforma de fusta, es col·loca en un assecador airejat. 

I si seguim amb la recepta, ens caldran els següents ingredients:
12-13 tomàquets de La Tavella
100 g de sucre muscovado
1/2 c. de pebre negre mòlt
Acompanyament: formatge brie o altres

D'entrada, tallem els tomàquets per la meitat i els ratllem. 



Hi afegim el pebre negre mòlt:


Després, posem el tomàquet en un cassó i també hi incorporem el sucre muscovado. De seguida se'ns tornarà de color marró fosc i la melassa començarà a fer el seu procés. Quan la melmelada comenci a gelificar (al cap de 1/2 hora - 3/4) parem el foc i posem la melmelada en pots de conserva o en un bol, si és per a consumir al moment.



I per a presentar-ho podem, per exemple, acompanyar aquesta melmelada amb un formatge brie. 












52 comentaris:

  1. Doncs la teva melmelada em sembla fantàstica i un altre forma d'atrapar l'estiu!
    Que bona amb el brie!

    ResponElimina
  2. Quin sucre! No n'havia sentit a parlar mai d'aquest. La melmelada t'haurà quedat exquisita... petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És com un caramel aqeust sucre, Roser! Prova'l i veuràs!

      Elimina
  3. Oh, quina pinta! El gust de regalèssia del sucre hi deu donar un punt fantàstic!
    Marta

    ResponElimina
  4. Cómo me recuerdan a mis últimos tomates del huerto!!. me encanta la mermelada de tomate y con el azúcar moscovado le ha quedado un color precioso. Buena combinación con el queso!!. Besos

    ResponElimina
  5. Molt interessant! Aniré a comprar sucre d'aquest i provaré a elaborar-hi receptes.

    ResponElimina
  6. Ostres, ostres! Si es que només veure-ho se m'ha fet la boca aigua... Bufff, quina super pinta que té. A veure si aquesta setmana en tinc un momentet i ho poso a la pràctica, jiji!

    Petonets de dilluns!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! M'encanta el teu entusiasme, Joel. Em sembla que ja t'ho havia dit! ;-)

      Elimina
  7. tengo azucar moscovado y realmente da un toque diferente y bien aromatico.Te ha quedado una tapa fantastica¡¡
    peto

    ResponElimina
  8. On haig d'anar per "jalar-me" aquests talls de formatge amb aquesta delicia de tomàquet?? Aquesta tapa mai falla...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Que bona que ets, Elena! Doncs no ho sé, potser podem fer un correu postal? :-) Petonets

      Elimina
  9. quin color més maco! no sembla pas de tomàquet. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, aquest sucre li canvia el color del tot!

      Elimina
  10. quines fotos! xulissim! i el gust ha de ser bonissim!!!

    ResponElimina
  11. Brie? Tomàquet? Sucre moscovat? Quan em convides? jejeje Genial! El que més gràcia em fa és imaginar-me com deu ser la convinació pebre-sucre-tomàquet... Segur que és ben curiosa! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Al final haurem de quedar un dia, tu i jo. Em sembla que tindríem conversa per estona!! Petonets, guapa

      Elimina
  12. Hola Marina, esta receta me la quedo que nunca hice mermelada de tomate y se ve muy buena, besos

    ResponElimina
  13. Marina, mira que hago mermelada de tomate, pero no se me ocurrió nunca poner pimienta, te lo copio. Besos.

    ResponElimina
  14. Mira que és bona la melmelada de tomàquet, i amb els que ens van enviar de la Tavella ja deu ser la bomba! Boníssima :)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, boníssima Sandra! Ja us he enviat la recepta del 15! Petonets

      Elimina
  15. No recordo haver provat el sucre moscovado.Ja m´hi fixaré bé. Amb les teves receptes m´he de posar a dieta...;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Arrisca't, val la pena! A botigues de dietètica segur que en trobes... he he

      Elimina
  16. Que bona la mermelada de tomàquet i combinada amb aquest formatget ha de ser.....mmmmmmmmmm!!! Felicitats!

    ResponElimina
  17. Caram, Marina, quina estupenda melmelada i que+ina presentació més bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lolines! La flor és un regalet! ;-)

      Elimina
  18. Qué bona queda amb el formatge aquesta melmelada i el seu toc de pebre.
    Petons.

    ResponElimina
  19. Una combinació molt arriscada però segur que molt bona!!
    No coneixiem aquest sucre!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Proveu-lo, i ja em direu! Té molt gust, i és aromàtic!

      Elimina
  20. Con azúcar moscovado,ha de tener un sabor bien peculiar,que ricoooo!!!!!!Y que lindo color tiene MArina.

    ResponElimina
  21. jo quasi sempre li poso sucre integral a les mermelades, li donen un toc més caramelitzat!! quina bona presencia! em ve molt de gust tastar-ne un trosset! petons

    ResponElimina
  22. Aixó es molt interesat...no mu puc perdre...aquesta melmelada te que ser la bomba !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Filla!!! que aquesta no la había vist!!! La propera vegada avisa!!! que porto el vi!!!ja ja!!! Muaks

    ResponElimina
  24. Genial combinació! Anem directes a la botiga a buscar el sucre :)

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...