divendres, 5 d’octubre de 2012

Llibrets de moniato amb formatges



Avui us proposo una recepta que, problablement, podríem ficar dins el calaix de les receptes d'aprofitament. I per què? Doncs perquè aquest moniato està farcit amb retallons de formatge, aquells trocets que de vegades ens queden a la nevera i que se'ns van assecant, sense que ningú s'atreveixi a fer l'últim pecat, menjant-se'l. Els retallons de formatge, quan s'acosten a la crosta, ja no ens van bé per fer-los d'aperitiu, però si hi rumiem una mica podem treure'n profit. D'altra banda, continuo amb les receptes de tardor. El moniato és el tubercle que durant aquesta estació es deixa lluïr de veritat. Ja us vaig comentar fa poc que n'he comprat al mercat. I com que m'agraden moltíssim ja no podré parar... he he. Però anem al gra, la recepta:

Ingredients:
1 moniato
retalls de formatges variats
1 ou
pa ratllat o farina de galeta
oli i sal


El que fem primer és tallar a llesques el moniato, i el posem a coure durant 4-5 minuts al microones. Mentre, trossegem els formatges a talls fins. Així:


A continuació, batem l'ou i hi afegim un pessic de sal. També preparem el pa ratllat en un bol. Farcim dues llesques de moniato, disposant els diferents formatges a l'interior (una mica de cada):


Després, el banyem amb l'ou batut:


I després, per farina de galeta (pa ratllat):


Els punxem amb una forquilla o un punxó, perquè no se'ns separin les dues parts, i els introduïm en oli bullint.  Torrem banda i banda ( ja veureu que de seguida agafa un color torradet perquè el pa arrebossat es fregeix), ho traiem del foc i ho deixem reposar damunt d'un paper absorvent perquè deixin anar l'excés d'oli. Us recomano coure els llibrets un a un, així podreu controlar la cocció amb més atenció i tranquil·lament.

I ja ho tindrem a punt! Per a servir uns aperitius diferents, ben bons i que fan tardor!!


Els llibrets, ja fets, damunt d'un dels plats que vaig fer i esmaltar a ceràmica. 



Bon profit i bon cap de setmana!!!


29 comentaris:

  1. Molt original! S'haurà de provar aquesta recepta. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cinta! Prova-ho, el dolç del moniato i el salat del formatge lliguen força! Petons i bon cap de setmana

      Elimina
  2. Un emparedado original y sabroso, bicos

    ResponElimina
  3. Uauhhh!!! Moniato, que bo!! Bé, la veritat, el moniato a mí, m'encanta, sempre i quan no sigui el típic de tot sants (al forn). Així que sens dubte que el probaré ara que comença a arribar :)

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira, ja tens una altra possibilitat de recepta! Petons

      Elimina
  4. No l'he provat mai el moniato amb formatge, i té una pinta tan deliciosa!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! El contrast és molt bo, prova-ho!

      Elimina
  5. Bien Marina original y super buena esta combinacion ademas de facil,mejor imposible.
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  6. Em sembla brillant! TInc les dues coses a la cuina i ls dues coses em tornen boja... a veure si endevines que penso sopar?? :P

    ResponElimina
  7. Quin aperitiu més bo i viciós.... justament ahir vaig fer moniato amb patates rostits al forn. La veritat és que introduir-lo en plats salats és tot una descoberta, que bo!!

    ResponElimina
  8. quina bona idea! m'encanten els moniatos. bon cap de setmana artista

    ResponElimina
  9. Original, una bona manera de treure profit als moniatos, que a casa només m'agraden a mi.
    Petons.

    ResponElimina
  10. I com m'agraden el boniatos! El color, el gust, tot. Un plat original.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  11. Que emparedados tan originales, me gustan¡¡¡¡, un beso

    ResponElimina
  12. Original! segur que el contrast del dolç del moniato amb el formatge li dona un què diferent.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Marina, un aprofitament, diferent i genial

    ResponElimina
  14. alaaaaa havia vist llibrets de carbassó, albergínia...pero de moniato?' noia m'has ben sorpres i m'agrada moolt els tipus de formatge que hi has posat!! recepta guardada! petons

    ResponElimina
  15. No sé que me gusta más el plato o el librito...?Tooodo....dónde te inspiras Marina??..Nos encanta el boniato al igual que la calabaza,pero mi hijo se me resiste si no es en un plato atractivo,así que esta opción es ideal...ya sabes los chicos mueren por los libritos.

    Buen fin de semana ;))

    ResponElimina
  16. uua, mira que faig el moniato de totes maneres, però així no se m'havia acudit mai! Ho provaré, que ja saps que sóc fan del moniato ;)

    ResponElimina
  17. Ohhh d'on les treus aquestes idees tan bones? això ho hem de tastar!!! :)
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  18. Una recepta molt original ....m'encanten el boniatos ..així que amb el teu permís els copiaré.
    petons

    ResponElimina
  19. Que bons aquests llibrets!! Una manera molt original i poc habitual de menjar moniatos!! Els provaré!

    ResponElimina
  20. OHHHHH , OHHHHH, deliciosos, quina bona pensada, amb tornan boja els moniatos i ai`xi no els he tastat mai....quina idea mès genial !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  21. Sembla que hagi de ser una combinació deliciosa!!
    Nosaltres tenim ganes de provar una recepta similar, canviant el moniato per codonyat.
    ptns!!

    ResponElimina
  22. Eps, això m'agrada !!!...genial idea. Em de donar sortida al moniato que és boníssim. Bona feina Marina. !!!...i bones fotos.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...