divendres, 14 de desembre de 2012

Torró de coco i nous amb funda de xocolata


"Ara ve Nadal, matarem el gall i a la tia Pepa n'hi donarem un tall"... aix..., m'agrada el Nadal, i les tradicions que l'acompanyen. Les cançons, el cagatió, el pessebre, i... els torrons!! No tots, però m'agraden força, més que polvorons i altres massapans que també se serveixen a taula. Els torrons que més m'agraden (tothom té els seus preferits) són els d'Alacant i d'Agramunt, els de crema cremada i els de coco, sobretot si es combina amb xocolata. 

És per això que aquesta setmana he decidit fer el meu primer torró. Després d'haver-lo vist acabat reconec que és millorable, és clar, sobretot si hagués tingut un motlle on elaborar-lo i ficar-lo i, alhora, si el farcit hagués sigut més sec. En tot cas, el gust d'aquest torró és esplèndit, us ho asseguro. 

Per acompanyar-lo, he pintat unes nous amb spray daurat, que també fa Nadal, no??? Som-hi

Ingredients:
125 g de llet condensada
100 g de coco (si se n'hi posa més deu quedar més compacte, o sigui, més bé)
Nous trinxades i senceres 
Fruita confitada
Xocolata negra fondant


El primer que fem és barrejar el coco amb la llet condensada. Ja us ho he comentat, si no poseu tanta llet o bé hi afegiu més sucre us serà més fàcil de treballar. Jo us he posat les quantitats que vaig fer servir aquest primer cop. 


Després, hi afegim les nous trinxades.


Organitzem aquesta massa en forma de rectangle, fonem part de la xocolata fondant i el pintem per una sola cara. 



Un cop pintat, el posem al congelador perquè la xocolata prengui del tot. 


En aquest punt, amb l'ajut d'un ganivet desenganxem el torró de les parets i el girem. Fonem l'altra meitat de la xocolata i pintem el torró per l'altre costat, per sobre i per les vores. 

Aquí, la part de sota ja està pintada de xocolata, com ho hem fet abans.

Abans que la xocolata es refredi, el decorem amb unes nous senceres i unes tires de taronja confitada (que no he posat a l'interior perquè trobo que quedaria massa dolç). El tornem a posar al congelador 5 o 10 minuts més i ja el tindrem a punt! 



Ha sortit tan bo que no serà l'últim torró que faci. El proper, més difícil encara!! Bon Nadal. 










19 comentaris:

  1. Marina ho veus que amb aquestes recceptes no mantindrem la lineia noooo!! jaja, la veritat és que amb aquesta pinta que té el torró jo no em resistiria, ja faria dejuni l'endemà! ;)

    ResponElimina
  2. Com es respira el Nadal ja per la blogosfera!!! t'ha quedat un torró genial per ser que es el promer...quina categoria! Quina cremositat per dins...mmmmm com m'agraden els turrons!!!!jejjeje petons

    ResponElimina
  3. Ostres, doncs a mi m'ha encantat el torró que ens has adjuntat a aquesta magnífica publicació. M'apunto i em guardo ara mateix la recepta. Mmmmm! Quina pinta que té mare meva. Petonets ben dolços!

    ResponElimina
  4. Te pinta de ser molt bó ......i tranquila que segur que el proper si trobes la mida justa.
    Petons

    ResponElimina
  5. Hola Marina guapa tu

    Nena no tens pas mal gust, je,je, m´encanta la teva formula, te la copio....hummm

    mil petonets dolços, Susanna

    ResponElimina
  6. Ayyyyy, Marina!!!!
    Quin deliri de torró!!!!
    Petonets.
    Lourdes.

    ResponElimina
  7. què bó Marina, encara no he fet torró i aquest m´ha deixat babant:DDDBSTS

    ResponElimina
  8. T'ha quedat molt bé Marina!!
    Han d'estar molt bons els torrons fets a casa!
    El meu preferit és el de Xixona, però crec q optaré per comprar-lo!
    ptns!!

    ResponElimina
  9. que bons....i dins....la sorpresa! genials Marina! els de coco em sembla que no els he provat mai encara! petons

    ResponElimina
  10. Coco i xocolata... mmmmm.... boníssim! Aquesta combinació encara no l'he fet però aquest any m'animaré, segur!
    Petons

    ResponElimina
  11. Aquestes últimes receptes nadalenques són genials, Marina. Totes semblen fantàstiques!!!!!

    ResponElimina
  12. El torró de coco amb la capa de xocolata encara està més bo, si que es veu molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Olé!! Qué bo!!! Veig que al gener haurem de posar-nos a dieta.....jijiji! però com diria aquell....que nos quiten lo bailao! .....quin plaer....Petons!

    ResponElimina
  14. Oleeeé! Què bo!! Veig que al gener ens haurem de posar a dieta...jijiji!!! Però com diria aquell....que nos quiten lo bailao...quin plaer....

    ResponElimina
  15. Marina...el torró de coco és l'unic que m'agrada!!!!! i t'ha sortit estupendo!!!!!

    ResponElimina
  16. De petita era el torró que més m'agradava, segur que per la xocolata més negra que portava per sobre.. ! a veure si el faig, sembla ràpid i fàcil!

    ResponElimina
  17. Felicidades Marina, un turrón riquisimo. Tienes un blog muy muy bueno.

    ResponElimina
  18. Impressionant aquest torró. Deu estar boníssim. Me l'apunto a pendents.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...