dilluns, 25 de febrer del 2013

Carbassons farcits de calamars i formatge amb tap de pa


Bon dilluns. Aquesta és una setmana que començo amb energia gastronòmica. Ahir diumenge vam tenir la sort de poder gaudir d'una jornada al Fòrum Gastronòmic i la veritat és que, quan vas a esdeveniments d'aquests, les neurones se't disparen i comencen a venir idees, i més idees, que voldràs aplicar algun dia a casa. Finalment, potser acaben en no res però, de vegades, t'ajuden a perdre la por i a fer invents culinaris que no són trets de cap recepta ni res de res. És el cas d'aquests carbassons, que van sorgir del no res. Bé, d'una fotografia. I a partir d'aquí vaig inventar-ne el farcit i tota la resta. El resultat és molt bo, són uns carbassons lleugers, complexos en gustos, i no massa difícils d'elaborar.

Ingredients:
1-2 carbassons
1 calamar
ceba tendra
pebrot vermell
formatge de cabra rul·lo
1 ou
pa ratllat


Comencem la preparació tallant el carbassó en trossos d'uns quatre dits. Després, els buidem amb l'ajut d'un ganivet o d'un buidador. Netegem i tallem a trossets el calamar, la ceba i el pebrot, i ho comencem a sofregir. També ho salpebrem. A mitja cocció hi afegim la carn del carbassó que hem tret abans. Seguim sofregint. Al cap d'una estona hi incorporem el formatge de cabra, tallat a trossets. Continuem sofregint. En total, és un sofregit que ens dura ben bé 25-30 minuts. Un cop ho tenim tot ben enrossit, i el formatge desfet, parem el foc i farcim els carbassons. Aquí teniu el procés visual:


A part, farem la tapa. L'he batejat així però podeu posar-li el nom que volgueu. La fem amb pa ratllat, ou i sal. Barrejant tots els ingredients. Així:


Després, amb la pasta que en resulta, feu unes petites boles, que després aixafareu en forma d'esfera. Les col·loqueu damunt dels carbassons, que després aniran al forn. 


Ho enfornem tot durant 15 minuts a 180 ºC, fins que veureu que la tapa de pa s'enrosseix i que els sucs del farcit ja banyen el plat. Aleshores, ho traieu del forn i ja ens ho podrem menjar! Si volguessiu el carbassó més cuit, el podeu bullir prèviament, abans de tota la preparació. Però certament és que a mi, i al meu company, el toc cruixent del carbassó ens agrada força. Bon profit i bon dilluns!!








19 comentaris:

  1. Tienes razón , Marina, va muy bien ver a los demás para cojer ideas, se ven muy ricos, la mexcla me gusta mucho con el queso. Buena semana!!

    ResponElimina
  2. La verdura farcida fa molt goig quan la presentes a la taula, i francament aquesta recepta a més de quedar bé és sana i ben gustosa. Quina enveja em fas havent anat al fòrum gastronómic!
    ;) Petons!

    ResponElimina
  3. Tiene que ser una delicia, qué rico y bien presentado. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  4. Quina delícia el farcit! I la tapa una idea molt bona jejjeje petons

    ResponElimina
  5. Bona recepta per començar la setmana, si senyora. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  6. esta receta no se me escapa, me ha encantadoooo ¡¡. besicos

    ResponElimina
  7. Que bo Marina!! Mai he fet carbassó farcit però en tinc força ganes així que segur que quan els faci adoptaré la teva recepta!!

    ResponElimina
  8. tot el que porti carbassó m'encanta Marina!!! molts petonets i bona setmana

    ResponElimina
  9. uala quina presentació tan maca!! i que bons han de ser aquests calamars facits!! petons guapa!

    ResponElimina
  10. Si que has començat la setmana amb energia, si!! Una molt bona idea!!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Genial Marina, la faré un dia d'aquests segur. I molt senzilla, de les que m'agraden. Quan tens nens petits van molt bé aquestes receptes. Petons.

    ResponElimina
  12. Ja he vist alguna foto del Fòrum, vau gaudir de valent, eh? Aquests carbassons han d'estar boníssims amb aquest farcidet!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  13. Marina, ens veurem dissabte eh! Enhorabona per haver gaudit del Forum. A veure si ens podem veure al proper.
    Uns deliciosos carabassons. Fins dissabte,
    Nani

    ResponElimina
  14. Bon farcit!!! si senyor, que gustos! Petonets

    ResponElimina
  15. M'agrada molt el farciment, però aquesta tapa que has possat en deixa bocabadada.
    Petons.

    ResponElimina
  16. M'encanta el carbassó però de vegades em canso de menjar-me'l sempre de les mateixes maneres. Farcit de calamar no l'he tastat mai, ho hauré de provar!
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...