divendres, 22 de febrer de 2013

Pastís de mató de cabra amb xocolata desfeta




L'altre dia vam fer una excursió a Montserrat. Si no hi heu anat mai, o hi heu anat d'una altra manera, us diré que des de Monistrol es pot seguir un GR que et porta al Monestir amb només 4 km, pel camí dels Tres Quarts, que en diuen. Aquesta és una excursió que m'agrada fer de vegades, per estirar les cames, perquè no és llarga (amb una hora ets a dalt) i perquè si hi aneu en diumenge us trobareu tots els paradistes montserratins que venen els seus formatges, fruits secs, mels, pastissos i matons... Vaja, que això dóna ales per a pujar qualsevol muntanya, no?

Sempre que pujo a Montserrat els compro alguna cosa, als paradistes, sobretot mató, que m'agrada molt, moltíssim!!! Aquest cop en vam trobar un elaborat amb llet de cabra i ens el vam ficar dins el sarró (pagant, és clar) i cap a casa! L'endemà, en vaig fer aquest pastís. Us l'explico?

Ingredients:
325 g de mató de cabra (aprox)
3 ous
50 g de farina
10 g de llevat en pols
50 g de sucre morè
50 g de xocolata desfeta en pols



Comencem barrejant els ous amb el sucre i el mató. 


Un cop ho tenim ben barrejat, hi afegim la xocolata desfeta en pols.


Seguim barrejant, i també hi incorporem la farina i el llevat. 


Quan la massa ja és ben homogènia, ho aboquem en un motlle i ho coem al forn durant uns 20 minuts, a 180ºC.


Quan ja sigui cuit, ho podem comprovar amb el sistema de l'escuradents, el traiem del forn, el deixem reposar i, quan ja s'hagi atemperat, el desmotllem. El servim amb sucre glaç en pols per sobre i amb una mica de melmelada de mandarina, que en tenia feta de l'altre dia, o d'alguna altra fruita. Él pastís, ja ho veureu, queda molt cremós, l'efecte del mató... és clar!



I abans de marxar, unes fotos de l'excursió. Us animo a fer-la, si hi aneu aquest diumenge qui sap si fins i tot ho podreu veure nevat!!! 

Bon cap de setmana!





Bon cap de setmana a tothom!













25 comentaris:

  1. Ostres encara no he fet mai aquesta excursió, però després de veure les teves fotografies me n'has fet venir ganes! Té que ser ben maca i a sobre tenint aquesta botigueta de productes artesans ho fa encara més temptador!

    Aquest pastís no sembla gaire difícil de fer i el resultat així esponjós... ha d'estar boníssim! ;)

    Una abraçada i bon cap de setmana. I a veure si és veritat que ens neverà, perquè fa un dia avui...

    ResponElimina
  2. Quins postres de cap de setmana ens has deixat avui. Hum!

    ResponElimina
  3. Caram!! m'has fet pensar en la meva sogra... sempre explicava que de jove feien excursions a Montserrat per comprar mató, heheh sembla que la cosa ve de lluny!!

    El pastís de mató amc xocolata, boníssim!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Ha de ser boníssim!
    Fa anys i panys que no vaig a Montserrat. Un lloc molt bonic.
    Bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina
  5. El pastís té una pinta estupenda i la combinació d'ingredients no em pot agradar més!
    petons

    ResponElimina
  6. Carai noia!!! ara en menjaria un bon tros. Te dos ingredients que m'encanten la xocolata i el mató.De ben segur és boníssimmmm.
    patons

    ResponElimina
  7. Que bó !! Atra mateix n'agafaria un tros per berenar.
    Petons

    ResponElimina
  8. a mi m'encanta caminar de collbató al monestir!! és dur pero val la pena!! arribar i menjar mató , i tornar a baixar!!! aquest pastís t'ha quedat fantastic! li has donat molt bon us! petons

    ResponElimina
  9. Marina, quina delícia de pastís!!! El mató és un dels meus làctics preferits, i el que vénen els paradistes de Montserrats, un dels millors del món!!! I mató i xocolata, una combinació irresistible!!! Una abraçada Marina!!!

    ResponElimina
  10. Marina, así se puede terminar bien la semana, me refiero por lo dulce. Muy buena idea con tu mató por que ha salido un pastel delicioso.
    Anda, date otro paseo por Montserrat el Domingo que seguro lo veremos nevado, por que hoy hace mucho frío.
    Un beso y buen finde.

    ResponElimina
  11. Montserrat! Nosaltres vivim al costat :) Es preciós. Aquesta excursió encara no hem fet però ara m'has fet venir ganes, al meu gosset li encanta caminar per la muntanya.
    El pastís te una pinta super bona, no n'he fet mai amb mató de cabra, es molt diferent de la mató de vaca?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no. Jo diria que el de cabra és més cremós, més dens, i de gust més suau... boníssim també!! Un petó.

      Elimina
  12. Genial Marina!!! Quines ganes d'anar a Montserrat. Encara recordo el Montserrat a peu des de Tiana, ara seria incapaç. Però això era l'any 84!!!!El pastís me l'apunto a favorits. Petons.

    ResponElimina
  13. Fa tant temps que no vaig a Montserrat!!! Me n'has fet venir ganes....i aquest mató....deliciós! Bon cap de setmana
    Marta

    ResponElimina
  14. Hola Marina quina enveja pel pastís que fa una pinta genial i també per la visita a Montserra ho tenim pendent fa molt temps!!

    ResponElimina
  15. Jo nena, quina pinta més bona té!. La veritat és que el nostre estimat mató te moltíssimes possibilitats culinàries... seguirem investigant al respecte... :)
    Abraçades de teletubie

    ResponElimina
  16. una salida muy bien aprovechada vamos doblemente,primero por la caminata y el sensacional paisaje y despues en casa con este rico pastel de mató,divino
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  17. Conec el camí que expliques! És una excursió molt maca però això de que amb una hora ets a dalt dependrà de qui faci els 4 km de pujada... jejejeje! Jo tardaria una miqueta més ara!
    Sempre m'han encantat les paradetes amb mató de Montserrat em recorden a quan era petita i ja hi anàvem! Fa temps que no hi anem, pot ser una bona excursió per fer amb els nens!
    El pastís de ben segur boníssim!!! Petons!

    ResponElimina
  18. El mató de cabra no l'he tastat, però em fa l'efecte que ha de tenir un sabor més fort, encara que segurament al fer el pastís amb xocolata quedi més suau.
    Petons.

    ResponElimina
  19. No he anat mai a Montserrat i no he menjat mai mató de cabra!!! Les dues idees em semblen molt bones!!!jejejej tindré que aplicar-me.... Aquest pastis t'ha quedat de vici....com m'agradaria una mossadeta ara mateix!jejejj petons

    ResponElimina
  20. Només hi he estat una vegada i fa un munt d'anys! Ja veig que hi hauré de tornar. Un pastís de xocolata molt bo, amb el formatge deu quedar genial!
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Un premi fantàstic per una bonica excursió, seguríssim :)
    I fer-ne un pastís és un dels millors destins que podia tenir aquest mató, je je je...

    ResponElimina
  22. Quina pinta que fa aquests pastís... Haurem de fer aquesta excursió a veure si comprem una mica de mató... 4 Km... però.. quina pujadeta no?

    ResponElimina
  23. Neni!! Aquest me l'apunto però no sé on trobaré mató de llet de cabra...

    ResponElimina
  24. Uauuuh Marina!! quina combinació més increible!!
    M'agradaria provar-ne de mató de llet de cabra, segurament deu tenir un gust mes intens que el de vaca...
    ptns!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...