dimarts, 5 de febrer del 2013

Conill amb escabetx de mandarina i herbes aromàtiques


Avui us proposo una altra recepta d'aquelles que duren i duren i duren... el conill és la carn que m'agrada més, per la textura, i evidentment, pel gust. M'agrada de tota mena de maneres, a la brasa, a la cassola, arrebossat, i en escabetx. L'altre dia vaig comprar un conill sencer i ja vam veure que allò no ens ho acabaríem tot per sopar, no... potser era excessiu? Així que vam coure les espatlles a la brasa i vam guardar la resta del conill a la nevera. L'endemà, que tenia una estona llaaaarga per estar-me a la cuina vaig decidir fer-ne un escabetx, que surt a compte perquè dura molts dies sense fer-se malvé. Aquesta vegada, un escabetx molt aromàtic de cítrics que si us animeu a fer no decep! Evidentment, hi vaig posar aromàtiques a dojo, que a mi m'hi agraden molt, al menjar, i sempre en tinc de fresques al balcó de casa. Som-hi!

Ingredients:
Conill (el que volgueu)
3 - 4 mandarines 
Farigola llimonera fresca
farigola silvestre fresca
menta fresca
orenga fresca
julivert fresc
1 branca de canyella
pebre negre en gra
ceba de figueres
5 o 6 grans alls
2 gots de vinagre de poma
2 gots d'oli d'oliva verge extra
sal 


Ja ho veieu, herbes aromàtiques per un tub! I és que si n'hi poseu... força, aconseguireu fer un escabetx més digestiu, amb les remeieres. Aquest escabetx és suau, no tan aspre com els que es fan amb vinagre de xerès o per a carns vermelles. I la fruita hi participa notablement, es nota al gust, ja ho veureu.

 Després d'aquest munt d'ingredients comencem a preparar el conill. D'entrada, posem els ingredients verds (és a dir, les herbes aromàtiques), l'oli, el vinagre i el suc de dues mandarines a la cassola. La tercera mandarina la pelem i  hi incorporem els grills sencers. 


Un cop ho tenim a la cassola encenem el foc i ho comencem a bullir, afoc fort. Quan arrengui el bull incorporem el conill. Jo també hi poso el fetge i els ronyons, que m'encanten, però si us fa mania no hi són obligatoris.


Quan tinguem el conill a dins abaixem el foc, que deixarem a mig gas, i taparem la cassola. ho deixarem coure a poc a poc durant ben bé una hora i mitja, perquè el conill es vagi confitant. Quan veiem que ha canviat de color i que, en punxar-lo, ja és ben tou, apaguem el foc i deixem reposar la cassola a temperatura ambient. Un cop passat un temps prudent posem el conill en un tupper i cap a la nevera, on ens aguantarà ben bé una setmana. Si volem, podem anar consumint el conill, calent, tebi o fred, com més us agradi, i fer servir la salsa resultant (l'excabetx) per a altres plats o guarniments. Nosaltres en vam posar per sobre d'una col i patata l'altre dia, per exemple. Bon profit! 










17 comentaris:

  1. Hola Marina, avui passo a desitjar-te bon dia. Encara que de ben segur deu estar molt bo, a casa el conill es una mascota i no el mengem.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mi sí que m'agrada molt, però ho pots fer amb pollastre, Ana. Petons

      Elimina
  2. Bon dia!! També m'encanten les herbes aromàtiques! A casa solen fer escabetx de peix, amb colflori, pastanagó... Encara que no és un plat habitual. A veure quan trobo una estoneta per provar de fer el meu primer escabetx, que ho duc endarrer!!! Besades!

    ResponElimina
  3. he de provar aquesta recepta, gairebé puc sentir l'oloreta des d'aquí... quina pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oloreta i gustet, Cinta. Sucar-hi pa és el millor que hi ha! he he. Petons

      Elimina
  4. una sorpresa molt agradable, aquest conillet, amb el gustet de la mandarina i les herbes. i això que dura una setmana a la nevera... només si hi poses un candau!

    ResponElimina
  5. Quina recepta tan espectacular!!! Un festival d'herbes! jejjeejj M'ha encantat, no n'he fet mai d'escabetx i aquesta recepta teva m'ha convençut, tinc que provar-la, que bo!! Gràcies i petons

    ResponElimina
  6. Que bo amb mandarina!! A mi el conill també m'agrada molt i a casa en fem sovint perquè la meva iaia en cria (em fan una mica de pena quan són petits, pobrets, i són tan monos!). De totes maneres escabetxat no l'he menjat mai! de fet, l'única vegada que he cuinat en escabetx van ser unes albergínies per la recepta del 15!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs així encara més bo, Bet! Si el conill és criat a casa segur que encara és més gustós!

      Elimina
  7. ostres!! mandarines, canyells!!!! m'agrada molt aquest escabetx!!! amb el que m'agrada el conill!! el faré! petons

    ResponElimina
  8. un buen escabetx y bien aromatico y gustoso sin lugar a dudas y le muy bien a una carme como la del conejo Marina.
    peto

    ResponElimina
  9. mmm.. ha de quedar super aromàtic i gustós! N'he fet amb taronja, amb mandarina encara ha de quedar més bo.

    ResponElimina
  10. a mi el conill m'encanta però l'escabetx.... bé serà qüestió de provar aquest que és molt diferent!

    ResponElimina
  11. No l'he fet mai així el conill ...........i ha de ser bonissim.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...