dilluns, 6 de maig del 2013

Crema de dos colors (mongetes i pastanaga) amb seitó marinat


La d'avui és una recepta d'aprofitament. Però també és una recepta boníssima i fresca, que aprofitar ingredients no vol dir fer plats dolents, oi? Resulta que tenia una mongeta del ganxet acabada de bullir, i unes pastanagues que ja havien perdut la turgència. D'altra banda, encara guardàvem a la nevera uns seitons marinats de feia uns dies. Així que... vaig unir-ho tot en aquest duo de cremes que avui us presento. 

El producte estrella d'aquest plat, és clar, és la mongeta del ganxet, una mongeta que compta amb Denominació d'Origen Protegida i que creix al lloc on visc, al Valles, tot i que també la trobem al maresme. Si en voleu saber més:

Cliqueu aquí:


Com ho fem, per preparar aquesta recepta?

Ingredients:
mongeta del ganxet
pastanaga
brou vegetal
seitó marinat amb all i julivert
oli d'oliva verge extra


Bullim per separat pasatanaga i mongetes, afegint a tots dos cassons el brou vegetal. Després, ho deixem refredar una mica i ho triturem, també per separat.



Un cop fet això, ja podem muntar el plat. En aquest cas, en got. Podríem posar la mongeta a la base, i la pastanaga a sobre, i la divisió de cremes quedaria més fina. Però, en aquest cas, ho fem al revés ja que al capdamunt hi volem posar el seitó, i la crema de pastanaga no té prou consistència per a aguantar els seitons sense que aquests s'enfonsin. Posem, doncs, la pastanaga a la base. A sobre, la mongeta del ganxet. i per coronar, el seitó. Ho acabem amb un raig d'oli cru per sobre. Bon profit!








26 comentaris:

  1. Marina una buena combinación y bien sana y completa, que así en gotet queda de maravilla¡¡
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Quina bona idea per aprofitar coses que a vegades es queden a la nevera. M'agrada la combinació.
    Un peto

    ResponElimina
  3. Aquestes receptes d'aprofitament m'encanten, sovint donen un resultat millor que l'original. I la combinació de sabors ha de quedar ben bona!

    ResponElimina
  4. me encantan las recetas de aprovechamiento porque como en este caso siempre el resultado es un plato fantastico! una idea genial! bicos

    ResponElimina
  5. M'agrada! les cremes i els setons a sobre...hummmmmm!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Te ha quedado chulísmo y seguro que estaba bien rico, con estos seitons. Besos.

    ResponElimina
  7. I tant Marina, s'ha de aprofitar tot, que no estan els temps per tirar res... Una crema que m'ha fet venir ganes avui fe-ne jo una. Ben bona!!! Petons.

    ResponElimina
  8. Una combinació d'ingredients ben encertada, segur que está boníssima aquesta crema i és ben sana!! ;) De vegades quan aprofitem els aliments que ens queden a la nevera és quan surten les receptes més bones :)

    Petons Marina!

    ResponElimina
  9. Amb el que m'agraden a mi les cremes, aquesta doble que remates amb els seitons, és una idea perfecte!

    Petons!

    ResponElimina
  10. Que original Marina!!! I quina delícia! petons

    ResponElimina
  11. Quins ingrediens mes naturals i bons....deliciosa recepte amiga !!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. La cuina d'aprofitament i una imaginació desperta... què més volem? El resultat salta a la vista.

    ResponElimina
  13. Una passada de plat-got!!! Entra per la vista!!! Una abraçada Marina, i bona entrada de setmana!

    ResponElimina
  14. Sóc una devoradora del seitó marinat. El meu pare és qui té la mà trencada...Li ho comentaré la teva recepta per provar-la amb els seitons...uauuu!

    ResponElimina
  15. Marina, t'ha quedat un gotet ben complet, un bon xute d'energia i ben sa. LL`stim que a mi no m'agradin les mongetes però empraré la idea substituint-les per cigrons, que són la única llegum que menj.
    Besades!

    ResponElimina
  16. Les receptes d'aprofitament acostumen a ser molt bones, aquesta és un bon exemple. M'hi agrada mol el toc del seitó!
    Una abraçada,
    Isabel

    ResponElimina
  17. Una molt bona combinació!!! i aquesta crema presentada amb gotets queda estupenda!!
    Petonsss,

    ResponElimina
  18. M'ENCANTEN els plats de colorines! i amb el toc de peix....podria convertir-se en el meu sopar d'avui mateix! petons

    ResponElimina
  19. Uix quina combinació més bona!!! queda molt resultona i segur que boníssima amb el contrast de gustos!

    ResponElimina
  20. mongetes del ganxet .............. èxit assegurat

    ResponElimina
  21. Guaita tu, quina plat tan bo en podem treure de quatre restes de la nevera. M'ha agradat molt!!!
    Petons

    ResponElimina
  22. Molt bones aquestes cremes o purés I amb el toc del seitò m'encanta.
    petons

    ResponElimina
  23. Ah per certa gràcies pel teu comentari sobre les meves fotos ............ procuro anar aprenent dels que sous més profesionals I que feu unes fotos precioses.

    ResponElimina
  24. Autentica recepta d'aprofitament... A vegades, son mes bones que les receptes originals!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  25. Es un bon aprofitament, els dos sabors m'agraden i els seitons encara més.
    Petons.

    ResponElimina
  26. xo q cosa mas buena q te ha salido!!! y vaya mezcla de dos sabores tan espectacular q has hecho.
    me encanta la combinacion.
    saludos

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...