diumenge, 16 de juny del 2013

Espirals de brioix farcits de melmelada de pastanaga



No fa pas gaire, us vaig parlar de la Melmelada de pastanaga, que a més de ser boníssima redueix molt poc en coure's, i per tant, amb una quantitat moderada us en sortiran prou pots de conserva. Molt recomenable, vaja, perquè no és gens difícil. 

D'altra banda, tampoc no fa pas gaire us vaig dir que em van regalar el llibre 'Brioixeria' de Xavier Barriga. I, de moment, ja he posat en pràctica dues receptes, a més de la que us presento avui, la dels espirals. Les receptes ja fetes són: Papallones de pasta de full i Napolitanes. Sobretot, les papallones han estat un èxit. Em consta que diverses blogueres i no blogueres també s'han animat a fer-les arran de al publicació al Tapa't. 

Avui... arriba la tercera recepta!!! Aviso que són unes pastes molt llamineres, no podreu evitar la queixalada! Això sí, se m'han torrat un pèl massa perquè quan eren al forn jo estava mirant La Riera... en fi, la tele, que no és mai una bona amiga a la cuina!! ha ha. Som-hi:

Ingredients per 7 espirals (a la recepta del Xavier Barriga les quantitats són per 14 espirals):
250 g de farina de força
5 g de sal
50 g de sucre
2 ous
50 g de mantega
60-70 ml d'aigua
25 g de llevat fresc
1/2 ratlladura de llimona
1/2 ratlladura de taronja
1/2 c. de canyella en pols
Melmelada de pastanaga per farcir (el Xavier Barriga ha farcit amb cabell d'àngel)
1 ou per pintar


Pastem tots els ingredients, excepte la melmelada. És bo recordar que se us pastarà millor si la mantega l'afegiu a mig pastar i el llevat no l'incorporeu fins al final de l'amassat. 





Ho deixem reposar 1/2 hora a temperatura ambient, tapat amb un drap, perquè dobli el seu volum, i després ho dividirem en 7 porcions, que posarem a la nevera durant 30 minuts.


Passat aquest temps, traurem les boles de la nevera i les començarem a estirar amb un corró, donant-los forma ovalada.


Quan ja estigui estirada, posarem el farcit en un dels extrems, així: 


Cargolem la massa fins a la meitat, fent que el farcit quedi enrotllat:


Retallem els marges de la massa per donar-li forma rectangular i tallem la resta de massa com si fossin unes serpentines, així:


Acabem de donar la volta perquè ens quedi la massa en forma de canut.


I ho pintem amb ou i sucre:


Ho deixem reposar una mica més perquè llevi altre cop i ho enfonem a 200 ºC i, atenció, només durant 8 minuts! Si us passeu es torren de seguida, com m'ha passat a mi..., he he. Que de bones, ho són igual, però ja no queden tan lluents. Passat aquest temps, hi podeu empolsar una mica de sucre glaç per a decorar. Què, us animeu? 
























29 comentaris:

  1. M´agrada molt aquests espirals de brioix.
    Aquest brioix es pot fer servir per la coca de sant Joan?
    Ahh la melmelada de pastanaga la provaré de fer aquesta setmana.

    ResponElimina
  2. Els brioxos segur que boníssims i amb la melmelada (que ja he tastat) deuen estar ufff!

    ResponElimina
  3. Quin gust quan un llibre dona tant de sí. T'han quedat uns brioxets la mar de llustrosos i el sucre de llustre ja disimula... perquè ho has dit, què sino, ni es nota. ;)

    ResponElimina
  4. Són un pecat capital! Els haurem de provar! I que versàtils, canvies el farcit i tens mil i una opcions a preparar!

    ResponElimina
  5. Quina xulada d'espirals, i amb aquest farcidet tan bo, m'encanten! Em sembla que m'acabaré comprant el llibre, aquesta setmana escapadeta a l'Abacus! :P
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. Oh Marina que bons aquests brioxos. M'agrada el farcit de mermelada de pastanaga.
    petons

    ResponElimina
  7. Marina, t'han quedat de pastisseria, el pas a pas perfecta.

    ResponElimina
  8. carai Marina aqui t'ho has currat bé, quina feinada! m'encanta el color que li dona la mermelada, es veu un contrast sorprenent! petons

    ResponElimina
  9. nena això sembla escandalosament bo! jejejj petons

    ResponElimina
  10. Quines espirals més ben elaborades Marina!
    I aquest contrapunt de la melmelada de pastanaga, amb el color que et trobes quan mossegues, quina pinta!
    Petons, bon inici de setmana!

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Ja vaig veure fa uns dies la teva recepta de melmelada de pastanaga que em va cridar molt l'atenció i la tinc a la llista de pendents, però ara ja em aquests espirals... no puc esperar més, he de provar-ho tot plegat ja!

    ResponElimina
  13. M'encanten! Aquesta tarda mateix els faig :) Gràcies!!!

    ResponElimina
  14. No sabria quines de les receptes d'en Barriga que ens has ficat fins ara escollir!!! Aquesta amb el farcit, però, crida molt eh!! aquests rotllets han d'estar boníssims! Potser m'animo a fer-los amb la melmelada de maduixes que vaig fer fa poc ;)

    ResponElimina
  15. Madre mía Marina, tienen que star super ricos. Solo con mirar las fotos dan ganas de darles un bocado y de los grandes.

    besiness

    ResponElimina
  16. Encara no tinc el llibre del X.Barriga!!!Grrrrr!!!
    Aquests brioxos...t'han quedat perectes! Saps que el briox és un d'aquells sabors d'abans que m'encanten. Es que ja no entro a les pastisseries,...? serà això!

    ResponElimina
  17. Després de riure amb la teva entrada anterior...que era molt ocurrent...topo amb aquesta. Em deixaràs alguna recepta per mi, per quan hem compri el llibre??' Veig que has agafat traça amb el brioix...;-D

    ResponElimina

  18. Marina; La pastanaga, aquesta gran desconeguda a la cuina... i d'aquesta manera queda tant i tant bé¡¡
    Salutacions¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  19. mmmm, la melmelada de pastanaga una passada i aquests brioixos... me'ls apunto!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. que buenas estas espirales con esta mermelada de zanahorias,te han quedado muy bien
    Peto

    ResponElimina
  21. T'han quedat preciosos i ben originals amb aquesta melmelada de pastanaga. De ben segur que són deliciosos
    Petonets

    ResponElimina
  22. Quin goig que fan aquestes espirals amb el farcit de melmelada de pastanaga.... tinc el llibre i encara no m´he animat amb aquesta recepta.. aviat, aviat!!! petons,

    ResponElimina
  23. El forn es molt ràpid a vegades, un minut de distracció i ja està fet. Segur que estaven molt bons aquests espirals amb la melmelada de pastanaga.
    Petons.

    ResponElimina
  24. Hehehehe Marina, jo també miro la Riera i algun cop m'ha fet despistar massa!! de totes maneres, segur que van sortir boníssims. I que originals amb la melmelada de pastanaga!! :) Petons i bona setmana!!

    ResponElimina
  25. Marina t'han quedat molt bé, t'asseguro que no els hi faria cap lleig :)
    El farcit amb la mermelada molt sorprenent, m'hauré d'apuntar el llibre a la llista de la compra.
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Guapa, t'han quedat espectaculars!!! Quina delícia!!! No he provat mai la melmelada de pastanaga i no saps les ganes que m'han agafat de provar-la!! Molts petons!

    ResponElimina
  27. Ups! No havia vist la teva entrada. Amb la pastanaga deu estar boníssim. Un dia d'aquests ho faré.
    A més es que tu hi poses les fotos pas a pas i resulta més entenedor. Jo sóc més barrip-barrap.
    N'he fet dos dies seguits perquè vaig anar repartint i després no me'n van quedar per nosaltres.
    I això de pastar la barreja, veure com va pujant, l'olor de la cuina ... Enganxa, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Sí que enganxa, sí!! he he he. N'haurem de tornar a fer, ja veig que tu i jo vam fer curt! Petons

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...