dilluns, 2 de desembre de 2013

Canelons de rap i marisc


Bon dilluns! A poc a poc, les festes de Nadal s'apropen. Hem deixat enrere un cap de setmana important, en el Gran RECAPTE ha estat protagonista. No conec dades oficials, però sí oficioses, i sembla que la quantitat donada enguany ha superat la de l'any anterior i també les expectatives del Banc d'Aliments. Enhorabona, doncs, a tots i totes. 

Aquesta recepta de canelons és per a totes aquelles persones que no sigueu massa amants dels canelons de carn quan arrriba Nadal o Sant Esteve com em passa a mi, dates en què ja anem molt ben servits i busquem algun primer plat que no ens infli del tot. Si voleu, us pot anar bé per combinar-los, fent una safata de canelons  de carn i una altra de peix, i cadascú que triï. A casa amb la família ho hem fet així algun any i ha triomfat. 

Ingredients: 
Plaques de canelons
Cues de rap
gambes pelades
surimi
1 got de vi blanc
1 ceba
2 pastanagues
1 pebrot verd
2 grans d'all
pebre negre en gra
sal

Per la beixamel:
Llet, mantega, farina, nou moscada i sal, formatge ratllat


Comencem bullint les plaques de canelons durant 10 minuts, i després les escorrem i les esvandim amb aigua freda per aturar la cocció. Les deixem esteses damunt una placa. 


Comencem a sofregir la ceba i el pebrot verd, tallats ben petits. 


Al cap de 5-7 minuts, hi afegim la pastanaga i els alls laminats. Ho salem.


Ho coem 10 minuts més i després hi afegim el rap, les gambes i el vi blanc. Deixem que s'evapori l'alcohol.


Hi afegim aigua fins a cobrir, ho salpebrem i ho tapem. Ho deixem coure 20 minuts més. Pocs minuts abans d'apagar el foc hi afegim el surimi tallat a rodanxes, hi anirà molt bé per potenciar el gust de peix.



Un cop cuit, separem el rap de la resta i el trossegem, traient l'espina.


Agafem les verdures, el marisc i el rap i ho triturem amb la picadora, tant gruixut o fi com ens agradi.



I, ara sí, comencem a farcir els canelons. I enrotllem.




A continuació, fem la beixamel i l'estenem damunt dels canelons.



Finalment, hi empolsinem formatge ratllat o en pols i ho enfornem al gratinador durant 7-8 minuts.


I ja els tindrem a punt!

















20 comentaris:

  1. Aquests canelons també són els escollits aquest any, per mi... Per variar una mica, ja que tampoc no acostumem a tenir gaires sobres del pollastre... Petons!

    ResponElimina
  2. Marina a casa ja son un clàssic per Nadal els canelons de peix. El faig molt semblants i passen d'allò més bé.
    Petons

    ResponElimina
  3. vaya delicia de canelones!!! me encantan!!! y encima con un relleno de lo mejor q hay.

    ResponElimina
  4. Mira que gairebé no menjo carne però els canalons clàssics de sant esteve són OBLIGATORIS :o)
    Però aquests em semblen genial per qualsevol altre moment del any !
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. A mi m'agraden els canelons amb tots el farcits possibles, m'encanten de totes maneres!! Aquesta recepta teva em sembla espectacular, ho tindre que provar ja que es veu molt festiva. petons

    ResponElimina
  6. Me encantan los canelones Marina! Y con mariscos son espectaculares! Te quedaron fantásticos!
    Un besito enorme y feliz seman

    ResponElimina
  7. Uns canelons més suaus i lleugers que els de carn. A casa ens passa el mateix, de vegades en fem quan ja hem menjat canalons de carn en una altra casa (per les festes és un anar i venir per les cases de la família). Bona idea la del surimi, la posaré en pràctica. Petons.

    ResponElimina
  8. A mi m'encanten els canelons Marina i aquests de peix fan una fila extraordinaria!!! a casa no hi ha gaire costum de canelons de peix pero veient aquesta recepta m'animo segur!

    ResponElimina
  9. unas canelones bien buenos de pescado y muy de estas proximas fiestas
    peto

    ResponElimina
  10. Una molt bona alternativa, els canelons són boníssims, i per mi els de marisc encara més.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Un canelons bonissims i molt suaus. M'encanten

    ResponElimina
  12. Molt bona idea això de preparar dos tipus de canelons!

    ResponElimina
  13. Jo també prefereixo els canelons de peix o de verdures, abans que els de carn.
    Aquests teus són ideals per un dia de festa grossa!

    ResponElimina
  14. A mi també m'agraden més!! els teus són de 10!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  15. M'ha agradat molt la recepta!!!, mai he provat canelons de peix, i tenen una pinta espectacular!!!
    Molt bona idea!!!

    Petonets

    ResponElimina
  16. Una bona alternativa per a no carregar-nos tant. Petonets.

    ResponElimina
  17. Els de carn són bons, però aquests han de ser delicadament deliciosos!!!

    ResponElimina
  18. que bons Marina! amb rap!! uff...mira que m'agraden els canelons de peix, molt més que els de carn la veritat! pero si a més li poses rap....de luxe es! petons

    ResponElimina
  19. Uns canelons de festa, realment. Quina bona pinta!
    Marta

    ResponElimina
  20. Una delícia de canalons!!
    Un petó.
    http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...