dijous, 27 de febrer del 2014

Coca de llardons i cabell d'àngel - Dijous Gras -


Avui és Dijous Gras i, com marca la tradició a casa nostra, menjarem botifarra d'ou, truita i coca de llardons. M'encanta, la botifarra d'ou i, tot i que en podem trobar tot l'any, no sé què ho fa que només n'acabo menjant per aquestes dates carnavaleres. De gustos, de botifarres, també n'hi ha per donar i vendre: de calçots, d'escalivada, de formatges, de verdures, de ceps, de sobrassada, i fins i tot n'he vist aquest any, de xocolata i taronja! 

Avui no parlo de botifarres sinó de la coca de llardons amb pasta de full, que ja sabeu que també la podem trobar de pa de brioix, més esponjosa. L'any passat ja vaig publicar-ne una feta només amb llardons, la trobareu aquí, però enguany l'he variat una mica i hi he afegit cabell d'àngel, ja que en tenia de sobrer a la nevera d'unes altres postres. Vaig veure, a més, que la Sión de Fem un mos també l'havia fet, enguany, amb cabell d'àngel, i em confirmava que quedava molt bona. Així que, amb tot a punt, em vaig posar en marxa.

Ingredients:
1 làmina de pasta de full
llardons
cabell d'àngel
pinyons
sucre
1 ou (per pintar i segellar)


El que fem primer és tallar la massa, fent que ens quediin dues plaques de la mateixa mida, la que anirà a sobre i la que anirà a sota. Amb els retalls que us sobrin podeu fer una altra preparació, com uns llacets de pasta de full, per exemple. 


Agafem una de les meitats i hi disposem el cabell d'àngel. No us he indicat quantitat de cabell d'àngel que us fa falta perquè això dependrà de si us agrada una coca ben farcida o poc. Poseu-n'hi tant com volgueu. A continuació, hi escampem per sobre els llardons esmicolats. A continuació, batem l'ou i pintem les vores de la placa de pasta de full, perquè quan la cobrim amb l'altra meitat, ens quedin ben segellades.


Ara que ja la tenim coberta, tanquem les vores i premsem la part superior amb un corró. Podríem no fer-ho, però a mi m'agrada tenir-la premsada perquè així, durant la cocció, la pasta de full no se'ns infla tant i ens queda més primeta, tipus coca. A continuació, pintem amb ou batut, hi posem el sucre i, finalment, també hi afegim els pinyons. 


Ara, preescalfem el forn a 220 ºC. I quan hagin passat cinc minuts, hi posem la coca i abaixem la temperatura fins a 200 ºC. La deixarem coure uns 15-20 miuts. Aneu-la controlant que no se us torri massa. 


Un cop passat aquest temps, ja la tindreu a punt. La podeu consumir immediatament o bé fer-ho l'endemà. No us recomano que l'allargueu més perquè la pasta de full perdrà el cruixent a mesura que passi el temps. Bon profit i bon Dijous Gras!!













21 comentaris:

  1. Marina que bona aquesta cosa, amb el cabell d'angel !!! Jo l'any passat també la vaig fer amb pasta de full, i aquest any volia fer un experiment però no se si hem donarà temps.
    Bon Dijous Gras !!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Boníssima!! i mira que és senzilla de fer, oi? per aquest dijous gras ja no hi arribo... però potser m'hi animo el cap de setmana, que no l'he feta mai i me n'has fet venir ganes! Un petó!

    ResponElimina
  3. Marina t’ha quedat fantàstica
    Petons

    ResponElimina
  4. Quina pinta, Marina!!!! amb cabell d'angel i llardons no l'he fet mai. Bon dijous gras! Petonets

    ResponElimina
  5. Bon dijous gras!! Jo faré la de l'any passat, és que el cabell d'àngel no és que m'encanti...Gràcies com sempre per les teves recomenacions!!!

    ResponElimina
  6. Les teves fotos cada vegada són millors i fan venir més gana. I la coca... no tinc paraules!

    ResponElimina
  7. deliciosa coca!!! es ver la foto y entrarme ganas de preparar una igualita a la tuya!!! si es q me encanta!!!

    ResponElimina
  8. Una fantàstica coca per la diada dels llardons com dieu al Vallès...! Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Una coca boníssssima!! M'agrada molt com has aprofitat les puntes que sobraven!
    Bon dijous gras!
    Petons

    ResponElimina
  10. Hola Marineta! Jo la faig sense cabell d´àngel, però se que es fa, a la meva mare li agrada molt però a casa no li puc posar perquè als nens no els hi agrada. Te una pinta fantàstica. Ptons

    ResponElimina
  11. Ummmmm, que pinta !! , Mai li he posat cabell d'àngel a la coca de llardons, però ja he vist alguna mes, hauré de provar-la, malgrat el xut calòric, jeje. Un petó !!

    ResponElimina
  12. Quin gran temptació! T'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  13. Marina, ara mateix la faré, ho tinc tot!!

    ResponElimina
  14. Aquesta tarda he recordat que avui és dijous gras. Una mica més i a casa meva és queden sense coca!!
    La teva ha quedat fantàstica!

    ResponElimina
  15. Dijous gras de gordus, gordus...je, je,je..

    ResponElimina
  16. Qué bona Marina! Aquest any també la he fet amb cabell d'ángel i en comptes de pinyos he possat per sobre sésam caramelitzat, un toc cruixent.
    Petons i bon dijous gras!

    ResponElimina
  17. El Dihous Gras, no podia faltar una coca de llardons i tan bona com aquesta

    ResponElimina
  18. No tinc per costum fer coca de llardons però la planteges tan ben plantejada que...igual m'animo!!!!
    Petons, Marina!
    Olga

    ResponElimina
  19. T 'ha quedat perfecta! Quines ganes de clavar-hi queixalada... I això que la de llardons ni la da cabell d'àngel són les meves favorites... Però juntes sembla boníssima!

    ResponElimina
  20. Un dijous gras de luxe!! La coca és boníssima!! He quedat bocabadada amb tanta varietat de botifarra d'ou... On les has vist? Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Castellar del Vallès, Carme! Hi ha molt bones carnisseries ;-))

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...