Mentre t'esperava, a mitja tarda i sense massa ganes de fer res concret, vaig mig inventar aquestes roses per a tu. De fet, no van ser del tot una invenció, perquè ja ho sabem, oi, que amb això de ser bloguera és fàcil que algun blog publiqui alguna recepta que et cridi l'atenció i t'animi a fer-la. És o no és? En el meu cas, va ser la Chus del blog Boníssim qui em va inspirar, quan va publicar unes roses fetes amb pasta de full que em van agradar molt, perquè eren fàcils de fer i ben boniques. Tenint aquesta idea al cap, vaig recordar que tenia unes làmines de pasta brick a la nevera que ja feia dies que m'esperaven. Així, doncs, les vaig agafar i, recordant de memòria la recepta de la Chus, vaig fer la meva. El resultat?...Doncs això ho haurem de preguntar al seu destinatari, que ves per on va arribar a casa just quan les roses van sortir del forn ;-)
Ingredients:
3 làmines de pasta brick
2 pomes
50 g sucre
50 g d'aigua
El primer que fem és l'almíbar, posant a escalfar el sucre amb l'aigua.
Seguidament, palem i tallem la poma, deixant uns talls primets.
A continuació, quan ja tinguem l'almíbar una mica espès, hi afegim la poma ja tallada. Ho bullim durant uns 5-6 minuts.
Passat aquest temps, apaguem el foc i comencem a elaborar les roses. D'entrada, tallarem la pasta brick en forma de rectangle.
A continuació, disposarem els talls de poma en vertical, que sobresurtin una mica de la pasta.
Quan tinguem tota la filera de poma col·locada (uns 3 o 4 talls per làmina de brick), doblegarem la pasta per la meitat. I un cop fet això, l'enrotllarem, de llarg. Aquí teniu les fotos descriptives:
Ara, és el moment de preescalfar el forn a 200 ºC. Un cop enrotllades les roses, les col·locarem sobre un silpat per anar al forn. I les enfornarem uns 12-15 minuts, fins que siguin daurades.
Quan les veiem daurades les traiem del forn i les deixem refredar. Les presentem com volguem. En aquest cas, jo ho vaig fer dibuixant una tija de rosa amb rotulador, de manera que semblessin unes roses quasi, quasi, reals...! I més dolces, em fa l'efecte!
Falta la foto del destinatari al arribar a casa, perque de ben segur li van agradar i molt aquestes roses tan maques.
ResponEliminaPetons.
Al destinatari les roses li van encantar, però aquest post inesperat encara més, l'ha emocionat. Moltes gràcies!
ResponEliminaQue maques, i bones! El destinatari segur que va quedar impresionat. Un peto.
ResponEliminaQuina cosa més super xula!!!! Super fàcil i que és un detall preciós i molt original per sorprendre al destinatari un dia qualsevol!! Només veure la foto me n'he enamorat!!! Molt molt maco Marina!
ResponEliminaque rosas tan bonitas Marina! lo voy a intentar con la pasta brick que tengo en la nevera!! a ver si me salen, jejej, bicos
ResponEliminaSegur que en Manel va quedar encantat amb aquest ram de roses tan vistós i tan llaminer.
ResponEliminaUNa idea molt bona, tan amb pasta brick com amb pasta de full.
Caram quina bona pensada!, aquest ram menjable és fantàstic!.Molt bonic!
ResponEliminaUmmmmmm una deliciosa y crujiente tentacion Marina, me encantan¡¡¡ besos
ResponEliminaM'encanta com has presentat les roses!!! I la pasta brick amb poma és una combinació boníssima!!
ResponEliminaPer Nadal vaig tastar uns facellets de pasta brick amb poma, empolsats amb sucre i cacau!!!
Un 10 a la teva recepta!
Petons
Marina, qué cosa más bonita que has hecho, me gusta mucho esta filo con manzana. Bss.
ResponEliminaM'alegra haver-te inspirat !!!
ResponEliminaPetons
Segur que el destinatari va estar encantat amb aquestes roses, tan ben presentades!!! molt maques, Mercè!! ara veig pel comentari que l'has emocionat i tot amb l'entrada! què bonic és l'amor!! petons!
ResponEliminaQuina cosa més bona i més bonica! I el destinatari, hem de suposar que encantat de la vida de l'arribada que l'esperava! Petons!
ResponEliminamolt maques i gustosas
ResponEliminaPerò quina recepta més visual!!!! Segur que eren boníssimes, però a nosaltres també ens ha encantat la combinació de gastronomia i disseny d'aquest plat.
ResponEliminaAbraçades!!
Manel i Cristina
com m'agrada la pasta brick!! fantastic postre guapa! petons
ResponEliminaEn què estaries pensant...rosa, rosae...;-D
ResponEliminaQuè bonic tot plegat, Maria! La idea de pintar les tiges és genial. I suposo que el Manel va quedar ben content! Petons.
ResponEliminaMolt maques les roses!! Per cert. Benvinguda a l'entretingut món de la il·lustració científica! . Ara tu em fas la competència a mi! :D :D
ResponEliminaNo apte per a diabètics. Vaia cursilada.
ResponEliminaQue coseta més delicada i més bonica i segur que riquíssima. Un detall amb molt de gust.
ResponEliminaB7sss
Quina idea tan senzilla, tan bonica... I deliciosa!
ResponEliminaQuin detall tan maco!! Ara m'has fet ganes de ser el Manel :-)
ResponEliminaQué boniques Marina!!!! Quina idea tan chula, i que ve que queden amb el dibuix!!!! Segur que van ser molt ben rebudes!!!! Me l'apunto!!!!!!
ResponEliminaUn dolç exquisit i mooooolt romàntic!
ResponEliminaPetons!
quina xulada!!! Post ideal per sant Jordi! ! Marta
ResponEliminaQuina preciositat Marina!!!
ResponEliminaCreastes unas rosas muy finas y desde luego deliciosas con esas manzanas en almibar.Desde ya te sigo y visitaré tu cocina para no perderme tus entradas.Besossss
ResponEliminaque suerte que tiene el Manel de tenerte y disfrutar de tu cocina,abrir la puerta y ver estas rosas comestibles recien salidas del horno con su olor,es una gozada¡¡
ResponEliminapeto
Caram, quina recepta més bonica i més de tot!!! Segur que "el destinatari" en va gaudir bona cosa!! (Qui no!!). T'ha quedat un plat de luxe!! Enhorabona!!!
ResponElimina