dimecres, 26 de febrer del 2014

Unes roses per a tu


Mentre t'esperava, a mitja tarda i sense massa ganes de fer res concret, vaig mig inventar aquestes roses per a tu. De fet, no van ser del tot una invenció, perquè ja ho sabem, oi, que amb això de ser bloguera és fàcil que algun blog publiqui alguna recepta que et cridi l'atenció i t'animi a fer-la. És o no és? En el meu cas, va ser la Chus del blog Boníssim qui em va inspirar, quan va publicar unes roses fetes amb pasta de full que em van agradar molt, perquè eren fàcils de fer i ben boniques. Tenint aquesta idea al cap, vaig recordar que tenia unes làmines de pasta brick a la nevera que ja feia dies que m'esperaven. Així, doncs, les vaig agafar i, recordant de memòria la recepta de la Chus, vaig fer la meva. El resultat?...Doncs això ho haurem de preguntar al seu destinatari, que ves per on va arribar a casa just quan les roses van sortir del forn ;-)

Ingredients
3 làmines de pasta brick
2 pomes
50 g sucre 
50 g d'aigua


El primer que fem és l'almíbar, posant a escalfar el sucre amb l'aigua.


Seguidament, palem i tallem la poma, deixant uns talls primets. 


A continuació, quan ja tinguem l'almíbar una mica espès, hi afegim la poma ja tallada. Ho bullim durant uns 5-6 minuts. 


Passat aquest temps, apaguem el foc i comencem a elaborar les roses. D'entrada, tallarem la pasta brick en forma de rectangle. 


A continuació, disposarem els talls de poma en vertical, que sobresurtin una mica de la pasta.


Quan tinguem tota la filera de poma col·locada (uns 3 o 4 talls per làmina de brick), doblegarem la pasta per la meitat. I un cop fet  això, l'enrotllarem, de llarg. Aquí teniu les fotos descriptives: 


Ara, és el moment de preescalfar el forn a 200 ºC. Un cop enrotllades les roses, les col·locarem sobre un silpat per anar al forn. I les enfornarem uns 12-15 minuts, fins que siguin daurades.



Quan les veiem daurades les traiem del forn i les deixem refredar. Les presentem com volguem. En aquest cas, jo ho vaig fer dibuixant una tija de rosa amb rotulador, de manera que semblessin unes roses quasi, quasi, reals...! I més dolces, em fa l'efecte!








30 comentaris:

  1. Falta la foto del destinatari al arribar a casa, perque de ben segur li van agradar i molt aquestes roses tan maques.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Al destinatari les roses li van encantar, però aquest post inesperat encara més, l'ha emocionat. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  3. Que maques, i bones! El destinatari segur que va quedar impresionat. Un peto.

    ResponElimina
  4. Quina cosa més super xula!!!! Super fàcil i que és un detall preciós i molt original per sorprendre al destinatari un dia qualsevol!! Només veure la foto me n'he enamorat!!! Molt molt maco Marina!

    ResponElimina
  5. que rosas tan bonitas Marina! lo voy a intentar con la pasta brick que tengo en la nevera!! a ver si me salen, jejej, bicos

    ResponElimina
  6. Segur que en Manel va quedar encantat amb aquest ram de roses tan vistós i tan llaminer.
    UNa idea molt bona, tan amb pasta brick com amb pasta de full.

    ResponElimina
  7. Caram quina bona pensada!, aquest ram menjable és fantàstic!.Molt bonic!

    ResponElimina
  8. Ummmmmm una deliciosa y crujiente tentacion Marina, me encantan¡¡¡ besos

    ResponElimina
  9. M'encanta com has presentat les roses!!! I la pasta brick amb poma és una combinació boníssima!!
    Per Nadal vaig tastar uns facellets de pasta brick amb poma, empolsats amb sucre i cacau!!!
    Un 10 a la teva recepta!
    Petons

    ResponElimina
  10. Marina, qué cosa más bonita que has hecho, me gusta mucho esta filo con manzana. Bss.

    ResponElimina
  11. M'alegra haver-te inspirat !!!
    Petons

    ResponElimina
  12. Segur que el destinatari va estar encantat amb aquestes roses, tan ben presentades!!! molt maques, Mercè!! ara veig pel comentari que l'has emocionat i tot amb l'entrada! què bonic és l'amor!! petons!

    ResponElimina
  13. Quina cosa més bona i més bonica! I el destinatari, hem de suposar que encantat de la vida de l'arribada que l'esperava! Petons!

    ResponElimina
  14. Però quina recepta més visual!!!! Segur que eren boníssimes, però a nosaltres també ens ha encantat la combinació de gastronomia i disseny d'aquest plat.

    Abraçades!!
    Manel i Cristina

    ResponElimina
  15. com m'agrada la pasta brick!! fantastic postre guapa! petons

    ResponElimina
  16. En què estaries pensant...rosa, rosae...;-D

    ResponElimina
  17. Què bonic tot plegat, Maria! La idea de pintar les tiges és genial. I suposo que el Manel va quedar ben content! Petons.

    ResponElimina
  18. Molt maques les roses!! Per cert. Benvinguda a l'entretingut món de la il·lustració científica! . Ara tu em fas la competència a mi! :D :D

    ResponElimina
  19. No apte per a diabètics. Vaia cursilada.

    ResponElimina
  20. Que coseta més delicada i més bonica i segur que riquíssima. Un detall amb molt de gust.

    B7sss

    ResponElimina
  21. Quina idea tan senzilla, tan bonica... I deliciosa!

    ResponElimina
  22. Quin detall tan maco!! Ara m'has fet ganes de ser el Manel :-)

    ResponElimina
  23. Qué boniques Marina!!!! Quina idea tan chula, i que ve que queden amb el dibuix!!!! Segur que van ser molt ben rebudes!!!! Me l'apunto!!!!!!

    ResponElimina
  24. Un dolç exquisit i mooooolt romàntic!

    Petons!

    ResponElimina
  25. quina xulada!!! Post ideal per sant Jordi! ! Marta

    ResponElimina
  26. Creastes unas rosas muy finas y desde luego deliciosas con esas manzanas en almibar.Desde ya te sigo y visitaré tu cocina para no perderme tus entradas.Besossss

    ResponElimina
  27. que suerte que tiene el Manel de tenerte y disfrutar de tu cocina,abrir la puerta y ver estas rosas comestibles recien salidas del horno con su olor,es una gozada¡¡
    peto

    ResponElimina
  28. Caram, quina recepta més bonica i més de tot!!! Segur que "el destinatari" en va gaudir bona cosa!! (Qui no!!). T'ha quedat un plat de luxe!! Enhorabona!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...