dimecres, 5 de febrer del 2014

Tallarines (linguini) de pasta fresca al pesto


Una altra recepta que no podia faltar al blog, si parlem de pasta fresca italiana, és aquesta al pesto, una salsa ben popular.  D'aquesta manera vam preparar els linguini que us vaig explicar a l'últim post, el de PASTA FRESCA. Si, a més que sigui o no popular, em poso a pensar perquè he triat aquesta recepta i no una altra, hauré de confessar que, d'alguna manera, és perquè bé deu ser la meva salsa italiana preferida! N'hi ha moltes d'excelents, que amb això de salses i ingredients ja se sap que els italians dominen el tema, però la de pesto crec que aconsegueix tres característiques que la fan especial: és intensa de sabor gràcies al parmiggiano que porta, és digestiva  i refrescant gràcies a l'alfàbrega, i és lleugera perquè amb poca ja fem el fet. I, per si fos poc, és tan fàcil de fer que qualsevol s'hi veuria amb cor.

Ingredients:
Linguini frescos (tallarines)
Parmesà - parmiggiano
oli d'oliva
pinyons
alfàbrega fresca
1/2 gra d'all
1 pessic de sal
formatge ratllat i oli d'oliva verge extra


La preparació és facilíssima. Només cal que triturem, plegats, els ingredients que tenim preparats. A mi m'agrada no triturar-los massa, perquè s'hi trobin els entrebancs de pinyons i formatge, però vosaltres mateixos.


A continuació, posem a bullir la pasta. Com que és fresca, amb 4 minuts en tindrem prou.


Un cop cuita,l'escorrem però sense esbandir amb aigua, i la tornem a abocar a la mateixa olla, on hi afegirem la salsa pesto i remenarem.


Un cop tenim la salsa integrada a la pasta ja ho podrem servir! Serà bo acompanyar-ho amb una mica de parmesà ratllat o en pols, per si algú se n'hi vol afegir, i també un setrill d'oli d'oliva verge extra, que si no falta sempre ens hi anirà bé!



Aquesta pasta també és ideal per emportar-nos dins la carmanyola. I és que freda també és ben bona! Així ho vam fer nosaltres, la vam posar en un tàper i ens la vam menjar al cim de la Mola! Què us sembla?







15 comentaris:

  1. Es cierto que es una salsa de lo mas agradecida, con poco trabajo un magnífico resultado. Ideal para acompañar la pasta fresca de la publicación anterior, que por cierto me pareció de lo más instructiva.
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. A casa tinc una fan de la salsa pesto!, tan ben explicada no crec que ningú en torni a comprar al súper!, jaja. Un plat completíssim i encertadíssim per carregar d'energia una sortida a La Mola!, una abraçada Marina!

    ResponElimina
  3. Plato sencillo pero rico a más no poder! Me encanta el pesto! Felicidades!

    ResponElimina
  4. Senzillament brutal, de les meves salses per pasta preferides, juntament amb la carbonara (la autèntica i la no autèntica, jajaja!!). I si a sobre acompanya a una pasta fresca tan bona, no es pot demanar més!

    Petons!

    ResponElimina
  5. M'encanta la salsa al pesto, jo la tunejo una mica i no li poso parmesà, que no m'agrada. A l'estiu és una de les salses que més fem, amb l'alfàbrega acabada de collir és tot un luxe. I amb pasta feta a casa, insuperable. Aquesta setmana gaudiré molt amb aquestes receptes de pasta que ens tens preparades, Marina. Petons.

    ResponElimina
  6. Amb aquesta salseta han de ser super bons !! Una bona idea per la carmanyola. Ara vaig a mirar l'anterior entrada de la pasta fresca:
    petons

    ResponElimina
  7. Quina pinta aquesta salsa i la pasta casolana, segur que ha de quedar ben bona. Ja m'agradria fer-ne, però si et dic la veritat em fa mandra :)

    ResponElimina
  8. Això és un dinar de luxe en un marc incomparable!!! Em fa gràcia perquè ma mare, que és de SAbadell, en parla sovint de la Mola!!! Petons!

    ResponElimina
  9. El pesto també és la meva salsa italiana preferida, està tan bo!! i m'imagino que amb aquesta pasta fresca casolana encara molt millor! un petó.

    ResponElimina
  10. huuuuuuuuuuuuy marina quina cosa més bona , com m'agrada la pasta amb el que sigui el pesto o amb la salsa que sigui o tan sols una mica d'oli i julivert . amb curri ja et dic que es una de les coses s m'agraden .. fantastic post . besades

    ResponElimina
  11. Fantástico plato, la pasta fresca es una pasada. Besos

    ResponElimina
  12. esta combinación es un clásico que me encanta y estoy seguro que en la cima de la Mola todavía te supo a divina¡¡La vista en la Mola degustando la pasta y la compañía es una experiencia tremenda¡¡
    Bss

    ResponElimina
  13. Quin luxe el pesto amb les tallarines cassolanes i a sobre menjats en plena natura.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Ens encanta el pesto. M'aagrada molt fer-ne a l'estiu que sempre tinc alàbrega fresca a la finestra.
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Aquesta recepta és de 10!! Què bo, tot plegat!!! Enhorabona!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...