dilluns, 3 de febrer del 2014

Tortellini de pasta fresca farcits de carbassa i parmesà


La setmana passada vaig fer pasta fresca a casa amb l'ajut d'una maquina de fer pasta que m'han portat els Reis d'Orient enguany i que encara no havia estrenat. Després d'haver passat una tarda ben entretinguda donant forma a diversos tipus de pasta italiana, avui us presento una de les que ja vam cuinar, simplement, afegint un punt de pebre, un punt de parmesà llescat i un punt d'orenga. Amb el cor farcit de carbassa i parmesà ja no hi cal gaire disfressa, si la pasta és bona i fresca. Feta a casa, a més a més, segur que em costaria posar-hi preu! 

El tortellini és una pasta italiana en forma d'anell de dimensions petites i farcida. El farcit més habitual és el de carn picada de porc, pernil cru, mortadel·la i parmesà. Tradicionalment, els divendres i per Quaresma se solien menjar farcits de verdures. Hi ha regions on també són les combinacions amb pollastre i bolets. Els tortelini són originaris de la regió de l'Emília, i especialment populars a Bologna i i Mòdena, on se serveixen amb brou o amb cremes. També hi ha els tortelloni, una varietat més gran que el tortellini, que habitualment es farceix de ricotta i espinacs. 

Ingredients: 
Tortellini de pasta fresca farcits de carbassa i parmesà en pols
Parmesà sencer, per llescar
Pebre negre o pebre blanc
1 gra d'all
orenga
oli d'oliva verge extra
sal


El que fem primer és posar aigua abundant a bullir, banyant-hi un all matxacat i afegint un pessic de sal. 


Quan l'aigua bull, hi afegim els tortellini, remanem un cop amb l'espàtula, i ho deixem coure a foc viu. No maregem gaire els tortellini, ja que si els remenem en excés se'ns podrien desenganxar de les puntes, tot i que essent pasta fresca això no passi tant com si la que comprem és seca.


En aquest cas, com que la massa de la pasta està estirada fins al nº 4 de la màquina de fer pasta, i això vol dir que tira a gruixuda, l'hem de deixar coure ben bé 6-7 minuts. Seguidament, l'escorrem però sense passar-la per sota d'aigua freda, sinó deixant que s'eixugui amb l'escorredora i prou. A continuació, posem la pasta en un plat i la condimentem amb els flocs de parmesà, l'orenga i el pebre.


La reguem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i ja la tenim a punt!


La ració

Tota la plata de pasta que en va sortir



14 comentaris:

  1. Que rica la pasta fresca siempre queda perfecta y con ese relleno, de escándalo. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  2. Yo poco a poco voy descubriendo las maravillas de la pasta rellena, creo que no la consumo tanto como ésta merece... Pero es que las típicas salsas me aburren, prefiero salsas menos clásicas pero que encajen más. Desde luego, si lleva parmesano en escamas, me tienes ganada... Un besote.

    ResponElimina
  3. Quina bona fila fa aquest plat Marina! El farcit d'aquest tortellini no l'he tastat mai, però segur que és boníssim, i acompanyat de parmesà... res més a dir!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Quin farcit més bó! I a més amb pasta feta a casa, quin regal més bé pensat t'han portat els reis!
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Quina delícia de pasta artesanal!! Un bon oli d'oliva sempre dóna el toc... :) Petonets!

    ResponElimina
  6. amb aquest amaniment tan simple, i estan d'escàndol!

    ResponElimina
  7. la pasta fresca rellena es muy buena y este relleno es de los mejores y con solo aceite,parmesano y oregano esta de escandalo¡¡
    Bss

    ResponElimina
  8. Aquests reis d'Orien es van portar! Això i que tens una mans privilegiades que converteixes en deliciós allò que toques! Uns tortellini brutals! Com tu dius, amb una pasta així no cal gaire condiment! Petons!

    ResponElimina
  9. Ültimament veig moltes receptes amb parmesà...imprescindible en un plat de pasta! Deu estar de muerte.

    ResponElimina
  10. Quina meravella, pasta fresca farcida casolana! L'altre dia en vaig comprar farcida amb carabassa I no vaig trobar-ne el gust enlloc. Aquesta teva sí que ha d'estar genial, amb el sabor de la carabassa com Déu mana. Petons.

    ResponElimina
  11. Jo també faig pasta fresca!!!! Però tinc pendent de fer la pasta farcida. Tinc l'accessori de fer raviolis....a veure quan l'estreno!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Qué delicia, adoro la pasta y a ti te ha quedado un plato impresionante!
    Un beso enorme

    ResponElimina
  13. Una combinació irresistible! Segurament la que més ens agrada si parlem de pasta. La dolçor de la carbassa, i un dels millors formatges, el parmesà, per fer uns boníssims tortellinis.
    Nosaltres no ens hem atrevit mai a fer pasta fresca, però veient la teva recepta s'haurà d'intentar...
    Una abraçada

    Manel i Cristina

    ResponElimina
  14. un plat de pasta com aquest i em fas feliç!! que bona que es la pasta fresca farcida! petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...