dilluns, 7 d’abril del 2014

Pastís Sacher d'aniversari


Aquest cap de setmana vam celebrar l'aniversari de l'Aleix, que va fer 23 anys. I és per aquest motiu que vam preparar un dinar que fes patxoca per a celebrar-ho amb ell i la Lara. D'entrada, teníem a punt uns aperitius de musclos en escabetx i uns seitons marinats fets pel Manel, unes xips de gustos, una amanida, formatge curat i uns talls de botifarra, unes olives... de segon, i plat principal, unes galtes de porc rostides acompanyades d'escalunyes confitades i purè de xirivia, també preparat pel Manel. I, de postres, el pastís sacher que avui us presento, i que en aquest cas vaig fer jo. 

Aquesta recepta és de l'Eva Arguiñano, tot i que n'he modificat les quantitats ja que les que s'indicaven a la recepta original em semblaven excessives. També hi he fet alguns canvis al farcit i a la decoració. Simplement. El pastís sacher té dos ingredients principals, la xocolata i la melmelada. Originalment, aquesta melmelada és d'albercoc, però veureu que jo he fet servir la de gerds, perquè justament és la preferida per l'Aleix, i si el pastís era per ell vaig pensar que segur que ens agradaria més així. Amb una o altra (d'albercoc o gerds) aquest pastís queda deliciós. Jo no hi posaria la melmelada de maduixes, per exemple, que és molt dolça i amb la xocolata no contrastaria.

Ingredients per la massa:
87 g de sucre
87 g de mantega
4 ous
87 g de xocolata (55 % mín.)
25 g de farina d'ametlla
50 g de farina de blat
melmelada d'albercoc o de gerds, en el meu cas

** falta la foto de la farina de blat, que em vaig deixar de fotografiar

Per la cobertura:
150 g de xocolata de cobertura
2 c. de mantega
4 c. de nata líquida
maduixots
boletes de xocolata cruixent 


Comencem a preparar la massa del pastís. En un bol, i amb l'ajut d'una batedora elèctrica de barilles, batem la mantega amb el sucre. Incorporem els rovells d'ou, un a un i sense deixar de remenar. Mentrestant, fonem la xocolata 55 % al bany maria, la deixem atemperar una mica, i també l'incorporem a la massa. Ara, a part, barregem la farina d'ametllles amb la farina de blat.


Ara, afegim les farines a la massa anterior i anem remenant, amb una llengua, fins que tot quedi ben integrat. Batem les clares a punt de neu i també les incorporem. Seguim remenant amb la llengua, suaument i fent moviments de fora cap a dins. 


Quan ja tenim la massa ben homogènia, l'aboquem en un motlle per anar al forn, prèviament untat amb mantega. Coem el pastís a 170 ºC durant 10 minuts i 30 minuts més a 165 ºC. Deixem atemperar i desemotllem.


Un cop tenim el pastís atemperat, el partim per la meitat i el farcim de melmelada de gerds.


El tapem, i comencem a preparar la cobertura. Primer, desfem al bany maria les perles de xocolata de fondre, hi afegim la mantega, la crema de llet i remenem bé, fins que la xocolata ens quedi ben lluent.


Repartim la xocolata de cobertura per sobre del pastís, ho fem a sobre una reixeta perquè així la xocolata que sobri caigui sola...


I ara... decorem al gust. Jo he fet servir unes perletes de xocolata de tres colors...


I uns maduixots...


Per últim, netegem els marges del pastís sacher i rebutgem la xocolata sobrera. Deixem el pastís a la nevera durant una estona, perquè la xocolata se'ns prengui i ja el podrem servir! En  aquest cas, amb unes espelmes originals i arrissades.





El tall...




I, finalment, l'Aleix bufant les espelmes i foto de família de tots plegats.

















22 comentaris:

  1. Ohhh Marina, la Sacher m'encanta!!!!! i t'ha quedat superbrillant i molt maca!!!! A mi tambè m'agrada mès amb una melmelada mès contrastada que la de pressec.
    Segur que l'Alex va estar supercontent!
    Petons i bona setmana!

    ResponElimina
  2. Una tarta clásica que siempre gusta. Besos!

    ANa

    ResponElimina
  3. Té molt bona pinta Marina! Segur que era deliciós. A mi també m'agrada molt la melmelada de gerds, crec que jo també l'hi posaria!

    Ostres llegint el menú m'he enportat una sorpresa, puré de xirivia! No l'havia sentit mai fins un viatge que vaig fer a França aquest carnaval, i justament el vaig preparar i penjar la recepta al bloc la setmana passada, quina casualitat!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. carai, pilar, quina casualitat! és molt bo el puré de xirivia, jo fa molt que en faig, i també en forma de crema. fa tres anys vaig publicar aquest en forma de gotets, a veure si t'agrada:

      http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2011/04/gotets-de-xirivia-i-broquil-amb.html

      Elimina
  4. Un pastís sensacional!!! Felicitats a l'Aleix!!! segur que li va encantar.
    Un petonàs

    ResponElimina
  5. Un pastis bonissim !! Felicitats a L'alex . Una foto guapissima.
    petons

    ResponElimina
  6. Muchas felicidades al cumpleañero una tarta muy rica para celebrarlo, que guapos todos¡¡¡ besos

    ResponElimina
  7. I a qui no li agrada la Sacher?....Et va quedar estupendo! a mi m´agrada més amb melmelada d´albercoc. Les espelmes són una canya...

    ResponElimina
  8. Osti quina bona pinta Marina! No pot ser millor pastís per a una celebració, segur que l'homenatjat va quedar encantat!

    Petons!

    ResponElimina
  9. Un pastís esplèndid...l'Aleix segur que va quedar encantat de trobar unes postres d'aniversari tan delicioses...ara que, després del magnífic dinar que descrius, hi va haver d'arribar ben tip!!! M'encanten les espelmes que va bufar...qué original! I la foto de família: genial!!! Petons!

    ResponElimina
  10. Es un pastís molt bo, durant un temps va ser el preferit a casa, sempre m'el demanaven.
    T'ha quedat molt maca, la melmelada de gerds li escau molt bé i segur que l'Aleix ha quedat encantat.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Una tarta fantástica, muy rica. Felicidades para Aleix!!

    ResponElimina
  12. Es uno de los pasteles que más me gustan, pero todavía no lo he hecho, moltes felicitats!!! Bss.

    ResponElimina
  13. Segur que li va agradar molt a l'Aleix! Fa una pinta boníssima Marina, aquest Sacher! A mi amb la melmelada tradicional d'albercoc m'hi agrada molt, però potser també em quedo més amb la de gerds, trobo que hi fa un contrast genial!

    Petons!

    ResponElimina
  14. Uff t'ha quedat per llepar-se els dits!! Petons

    ResponElimina
  15. A casa som fans incondicionals de la Sacher i, com vas fer tu, també acostumem a utilitzar la melmelada de gerds enlloc de la d'albercoc, és la preferida dels meus fills. Felicitats a l'Aleix i enhorabona als cuiners, Déu n'hi do la feina que vau fer! Petons.

    ResponElimina
  16. Uf, quin menú d'aniversari!! Però aquí el que em perd és la teva recepta del meu pastís preferit. El Sacher!! Quina bona pinta! I quina gana que fa venir. Ideal per un bon berenar!!!!

    Manel

    ResponElimina
  17. Amb aquest menu tant i tant bó, les postres estan al mateix nivell!!!! La sacher es la meva preferida.. Feliç aniversari al jove de la casa. Petons,

    ResponElimina
  18. Mare meva, aquest pastís té una pinta boníssima!! Segur que estava per llepar-se els dits. Moltes felicitats!!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  19. Con Manel y tu en la cocina salio un fantastico menu para el cumple del Aleix.Un autentico festin de buena comida y en buena compañia,que mas poder pedir.Me alegro mucho.
    peto

    ResponElimina
  20. La sacher un clàssic que m'encanta i he fet alguna vegada...sempre resulta!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...