dilluns, 12 de maig del 2014

Pizzes casolanes (capritxosa i de formatge fumat)

Pizza de formatge fumat amb duo de pebrots

Pizza capritxosa

En aquest blog, els qui em seguiu ho sabeu, de tant en tant, s'hi publiquen pizzes. Sempre m'ha agradat, fer pizzes a casa. Són divertides de fer i, una cosa més important encara, hi pots posar tots aquells ingredients que més t'agraden. Com les preferiu, vosaltres? A mi m'agraden cruixents, amb la massa ben prima, i farcides generosament. Aquí en teniu una mostra, de les pizzes que podreu trobar al blog: pizza vegetal, pizza de roquefort, ruca i nous, pizza de tofu, olives i samfaina

Fa pocs dies en vaig tornar a preparar un parell, que ens vam menjar per sopar acompanyant-les d'una refrescant amanida. Una d'elles, la vam fer amb un formatge fumat que hem descobert aquest mateix any a l'Aldi, i que és una meravella de bo. L'havíem tastat cru. Però ara que l'hem pogut tastar calent amb la pizza encara m'agrada més! Aquí teniu com fer les dues pizzes:

Ingredients per fer la massa de les pizzes
Farina, aigua, llevat de forner i sal


Barregem els ingedients. Com veieu, vaig fer servir el llevat de la marca maizena, del que és llevat de forner deshidratat, per si no voleu o no heu pogut comprar-lo fresc al forner. Amassem bé, primer dins el bol per integrar els ingredients, i després sobre el marbre. La quantitat d'aigua dependrà de com xupi la farina, de l'època de l'any, etc, o sigui que us recomano que l'hi tireu a ull i que n'hi afegiu una mica, si creieu que és necessari. Us ha de quedar una massa molt elàstica.


Deixem reposar la massa durant 1/2 hora com a mínim. Després, la partim en dos i estirem les dues meitats, a punt per farcir.



Ingredients per la pizza fumada:
Formatge fumat tipus emental
tomàquet sofregit
pebrot verd 
pebrot vermell
ceba morada
carbassó
orenga
formatge d'untar (tipus philadelphia)


En aquest cas, mentre jo estirava la massa, el Manel va fer el saltat de verdures: pebrot verd, pebrot vermell, ceba i carbassó. Com sempre, li van quedar a punt per farcir. L'avantatge de ser una parella a qui ens agrada molt cuinar és que, sovint, formar tàndem és una acció natural quan som entre fogons, he he he, i això sempre està bé!

Comencem a farcir la pizza. Primer, la salsa de tomàquet, a sobre, el formatge fumat. A sobre el formatge, les verdures, i al capdamunt, una mica de formatge cremós d'untar per a donar-li aquell punt làctic tan i tan bo en una pizza. 



Finalment, també fa molt de pizza empolsar-hi una mica d'orenga en espècie.


Preparem l'altra pizza...

Ingredients per la pizza capritxosa:
Tomàquet sofregit
ceba
carxofes
olives negres 
tàperes
anxoves
orenga
formatge d'untar tipus philadelphia


Comencem a farcir. D'entrada, la salsa de tomàquet, ben repartida. A continuació, la ceba, les carxofes i les tàperes.



També hi incorporem les olives negres i les anxoves. També hi repartim unes canelles de formatge d'untar. I, finalment, com en l'altra pizza, hi empolsem orenga.



Ara, enfornem les pizzes. Procurem fer-ho en una mateixa safata o bé primer una, després l'altra. No les posem mai una a sobre de l'altra ja que la cocció no se'ns faria correctament ni gratinarien. 


Al cap d'uns 10 minuts, ja les tindrem a punt. Les serviem ben calentes. Bon profit!


























18 comentaris:

  1. Crec que ja he comentat algun cop que la pizza és el meu plat preferit, sóc així de selecta!! ;). Les dues opcions que ens portes m'encanten, però em quedo amb la del formatge fumat, el regust m'hi encanta! un petó!

    ResponElimina
  2. Què bones!!! a mi també m'agraden primes i cruixents i ben farcidetes.... Jo barrejo la farina amb semolina i queden molt bé.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Las pizzas caseras como estan tuyas son siempre divinas y a mi tambien me gustan delgadas y crujientes¡¡
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  4. Mmmmm! quina bona pinta aquetes pizzes Marina! Han de ser delicioses!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. A veure si trobo aquest formatge que segur que m'agrada.
    Al fer les pizzes cassolanes pots possar el que més t'agradi en les quantitats que vulguis, trobo que les que venen son molt llimitades, sempre es ho mateix.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Quina pintassa de pizes!!! queden bones, eh? mira aquest divendres em vaig saltar la dieta i també en vam fer per sopar... d'espinacs, formatge de cabra i un cop ja cuita pernil salat ben fi per sobre!!! no podia pas dir que no a una pizza casolana... petons

    ResponElimina
  7. És veritat que les pizzes casolanes sempre seran més bones, per la massa i pels ingredients, triats al gust.
    La de formatge fumat ha de ser molt bona, a mi tan l'idiazabal com el san simon m'encanten...

    ResponElimina
  8. Marina, jo també tinc claríssim quina triaria: la de formatge fumat! Segur que em transportaria a Alemanya i em portaria bons records! Un petó!

    ResponElimina
  9. mare meva!! mira que son bones oi les pizzes casolanes!! no pararies de menjar-ne!! les fas tu i sembla que hagin de guanyar un premi!! m'encnata la teva proposta, tot i que jo, com va bona formatgera, li posaria mooolt mes! jeje petons

    ResponElimina
  10. Marina, t'han quedat magnífiques!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. A casa ens encanten les pizzes cassolanes i en fem relativament sovint, de fet avui en tenim i és que tenim un xoriç extraordinari que ha de donar-li un toc deliciós!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Qué buenas Marina, a mi también me gusta hacerlas en casa, son tan ricas!! Sabes, no tengo ninguna publicada, tendre que arreglarlo!! Besos.

    ResponElimina
  13. Aquestes hores ni rastre de les pizzes, oi? primetes i amb cruixent de crec, crec...són divines. Jo sé que vas disfrutar molt fent-les....Qualsevol de les que has fet m´agraden.

    ResponElimina
  14. Mmmm, quin sopar, Marina! Jo em quedo amb la capritxosa, que no duu tant formatge. No hi ha res com una bona pizza casolana. Petons.

    ResponElimina
  15. M'encanten totes dues...ara ja no pararé fins a trobar aquest formatge fumat del que parles...crec que a Blanes tinc prop un Aldi...o sigui que quan hi vagi m'hi passaré! PEtons!

    ResponElimina
  16. Senyores pizzes Marina! Lo de la pizza fumada, un vici!

    Petons!

    ResponElimina
  17. vaya duo! no sabria por cual empezar! son deliciosas, bicos

    ResponElimina
  18. Me encantan las pizzas caseras con ingredientes "fuera del circuito comercial". La masa casera da sopas con ondas a las que venden por ahí, además. Toma cena rica. Un besote.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...