divendres, 20 de juny del 2014

Cuscús al curri amb llenties, verdures i pollastre


Aquest és un dels plats que vaig fer aquesta setmana pel tàper. En vam poder gaudir tant jo com el Manel, ja que el cuscús, si l'heu cuinat mai, és un ingredient que condeix molt i amb poc en teniu molt. La recepta és molt fàcil de preparar, ja ho veureu. Com sempre, l'ingredient principal és un, la paciència, ja que sí que és una mica llarg de preparar però sense passar-se (uns 45 minuts), però no és gens difícil! 

El curri és una barreja d'espècies que a casa ens agrada molt. No és que n'abusem, ja que és de gust tan fort que cansaria, però sí que n'acostumem a tenir dos o tres tipus diferents. Aquest cop, hem fet servir el Curri de Madràs. La resta d'ingredients són també molt mediterranis i fàcils de trobar. 

Ingredients:
Cuscús
1 pit de pollastre
pastanaga (1 o 2)
bròquil
llenties pardines (hem aprofitat les que havíem cuit dos dies abans)
1 ceba 
Curri de Madràs


Comencem preparant el cuscús. Com ho fem? doncs bullim aigua amb un pessic de sal. En un bol, a part, hi posem el cuscús sec. Quan l'aigua bull, l'aboquem a sobre del cuscús i deixem que la pasta absorveixi l'aigua. Passats uns 15 - 20 minuts, ja el tindrem a punt per a preprar, i perquè no ens quedi com una gargamassa, l'anirem separant rascant-lo amb una forquilla. Així queda ben separat i perfecte!


A continuació, tallem les verdures i l carn. La ceba, la pastanaga, el bròquil i també el pollastre. Procurarem que tot quedi tallat de mida igual. Primer, començarem a coure al wok la ceba i la pastanaga. Més tard, hi afegirem el bròquil.



Quan les verdures comencin a ser rosses i tovetes, hi podem afegir el pollastre i també el curri de Madràs.


En últim lloc, hi afegirem el cuscús i les llenties.


Ho remenarem bé perquè tots els ingredients s'integrin. Apagarem el foc i, un cop hagi reposat 5 minuts, ja ho podrem servir! O bé ens ho posem al tàper i ens ho emportem l'endemà per dinar, com vam fer nosaltres!













7 comentaris:

  1. Es muy versatil el cuscus y siempre muy agradecido y desde luego es genial para el tapper y mas ahora en el verano.Una combinacion de plato unico buenisima.
    Bon cap de setmana i bona revetlla de Sant Joan

    ResponElimina
  2. A mi també m'agraden els curris, el de Madràs el tinc. Un plat de cous-cous molt complert.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Darrerament m'he aficionat al cuscús, és un plat molt ràpid de fer quan arribes tard a casa, però jo faig "trampa" i en compro un preparat amb curri a la graneria on vaig habitualment. Ara provaré la teva recepta, perquè té un aspecte súper apetitós. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. aquest si que és un plat complet! em va genial com a idea de taper! benvinguda a l'estiu!! petons

    ResponElimina
  5. M´encanta perquè admet tanta varietat d´acompanyament...Deliciós.

    ResponElimina
  6. Aquets plats amb perden !!!!!!!....amb aquet toc especial...sensacional.

    ResponElimina
  7. Cous-cous de verdures amb curry de Madràs...això és un tupper de luxe!!! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...