dilluns, 9 de juny del 2014

Mousse gelada de cireres


Tot i que no m'agradi menjar gelats molt sovint, sí que, quan els tasto, m'agraden els que em recorden el gust de la fruita. Per tant, no és que no mengi gelats, que m'agraden, però no per cada dia. No sóc de gustos com la vainilla o la xocolata, sinó molt més de fruites com les móres, el mango, la maduixa, el gerd, acompanyats amb gustos més cremosos com el iogurt o la llet merengada. Ara que ja fa dies que les geladeries han obert de nou les portes i tornem a tenir a l'abast tot el ventall enorme de sabors per tastar, és impossible resistir-s'hi, de tan en tan...

Si hi ha una cosa que fa que no tingui delit pels gelats és que són molt freds. És clar que, com el seu nom indica, ho han de ser, però a mi aquesta gelor a la boca em fa esgarrifar, segons com, i no sé si us passa a vosaltres, de vegades fa venir mal de cap. Aquesta vegada, doncs, m'he decidit per una mousse gelada, que per textura no provoca la sensació de gelor tan extrema. La recepta original l'he tret del semi-fred de maduixa que va publicar fa uns dies la Teresa de Com a casa, res! que em va agradar molt. I ara que és temps de cireres, i que n'havia rebut una caixeta, doncs res millor que posar-les al gelat!

Ingredients:
150 g de cireres
110 g de sucre
125 g de clares d'ou pasteuritzades
250 ml de nata per muntar (35% m.g.)
Concentrat de vainilla natural


El que fem primer és treure els pinyols de la cirera. Aquest pas és una mica entretingut, però amb el truc que ja us vaig explicar aquí, no trigareu gaire a treure'ls. Necessitareu la carcassa d'un boli bic.


A continuació, triturem les cireres amb la batedora, i reservem la crema a la nevera.


Ara, prepararem la massa cremosa. Ho treballem tot en fred, per evitar que se'ns tallin els làctics. Primer, posem les clares d'ou i el sucre en un bol, i ho batem bé, fins que les clares ens quedin ben muntades.


En un altre bol, hi fiquem la nata per muntar i l'aromatitzem amb unes gotes de concentrat de vainilla, o bé amb la carn de la beina, si en teniu. No utilitzeu vainillina, ja que endolciria massa la crema.


Un cop la nata està muntada, la incorporem al bol on teníem les clares muntades. Ho integrem bé, remenant amb una llengua, per no destruïr l'aire que ara tenim a la crema.


Ara, ja només ens falta incorporar la salsa de cireres, que havíem reservat a la nevera. La remenarem "a la bruta", és a dir, que es notin els filets rosats entre la crema blanca.


Finalment, introduïrem la crema en un motlle de silicona i ho reservarem al congelador, com a mínim, tres hores.


Quan ho tinguem a punt, ho traiem del congelador i ho servim en copa, acompanyant la mousse d'unes cireres fresques. Espero que us agradi!












18 comentaris:

  1. Doncs a mi si que m'agraden els gelats i les cireres, jeje, segur que aquest gelat està riquisimo !!

    ResponElimina
  2. Me pasa lo mismo que a ti no soy de helados pero probarlos si.Muy buen helado y con fruta y gusto natural mejor imposible.Fantastica copa
    Bon dilluns

    ResponElimina
  3. Molt bons els gelats de fruites!!! De totes maneres a casa ens agraden tots i en mengem tot l'any.
    Petons!!

    ResponElimina
  4. Ui, i tant que m'agrada, Marina! Els gelats de casa són molt més saborosos que els de compra, i saps del cert el que hi poses. Aquest ha de ser deliciós. Petons.

    ResponElimina
  5. Pinta molt bé, la posarem a la cua de receptes pendents tot tenien amb conta el temps de les cireres.
    Felicitats

    ResponElimina
  6. Un gelat deliciós1 a mi si que m'agraden els gelsts però els de fruita els que més, aquest segur que t'ha quedat boníssim! Una abraçada Marina!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Trobo que ha de ser molt bo i mes natural impossible! petonets

    ResponElimina
  8. Trobo que ha de ser molt bo i mes natural impossible! petonets

    ResponElimina
  9. Deu estar boníssim! T'ha quedat cremós.M'agradat el puntet de vainilla que porta.

    ResponElimina
  10. Jo els menjaría més sovint el gelats, em sembla que m'agraden tots, però toca controlar-se una mica.
    M'agrada aquesta textura tan cremosa que t'ha quedat Marina, d'aquest segur que repetiría.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Amb la calor que està fent és una recepta que ve molt de gust! a mi m'agraden força els gelats, però no en menjo massa sovint però! amb aquest de cireres faria una excepció segur! un petó!

    ResponElimina
  12. Doncs jo sí que sóc de gelats cada dia, m'encanten!!!
    Imagina't com gaudiria amb aquest gelat tan bo. i de cireres, que no l'he tastat mai!

    ResponElimina
  13. Que buena pinta, las cerezas son mi fruta de verano favorita. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  14. Aquesta mousse ha de ser una delícia...vellut al paladar!!! QUé bona! Petons!

    ResponElimina
  15. Ostres Marina, se m'havia passat! gràcies per l'enllaç, ho provaré amb cireres, que fa bona fila!!! petons

    ResponElimina
  16. Me l'apunto, que bo! A veure si ara que tindré més temps ho puc fer.
    Petonets.

    ResponElimina
  17. A mi els gelats m'encanten, però és cert que de vegades fan esgarrifar una mica i fins i tot fan venir mal de cap... per això penso que ha estat molt encertat donar-li aquesta textura menys gelada i el aportar-li aquest toc afruitat de les cireres tant bo ;)

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...