dimecres, 10 de desembre del 2014

Nyoquis de patata violeta i de carbassa amb salsa pesto de ruca


Ja feia temps que tenia ganes de fer nyoquis a casa. M'agraden, els nyoquis, però sempre els he comprat fets, i m'agrada treballar amb les masses (com ja haureu pogut comprovar si és que visiteu de tan en tan aquest blog). Així que aquesta vegada vaig ajuntar ambdós plaers, el d'elaborar la massa i el de menjar-me-la.

La idea de fer nyoquis de carbassa ja la tenia clara, ara que encara és temps d'aquesta cucurbitàcia. En canvi, la idea dels nyoquis de patata violeta va venir després, ara fa pocs dies, quan vam veure que a l'Aldi en tenien un assortit. De fet, vam comprar les patates per a fer-ne xips per un dinar on hi havíem convidat la meva germana i el seu company, perquè són violeta i això sempre fa bonic. Però ens en van sobrar prou com per a rumiar-ne un altre plat.

Em va venir al cap de seguida, la idea d'aprofitar aquestes patates meravelloses per a fer uns nyoquis liles. I combinar-los amb els de carbassa, de color taronja. Per a regar-ho tot, no volia una salsa que emmascarés aquests dos colors, així que vaig escollir una salsa que m'agrada molt i que és una de les que explico quan vaig a impartir els cursos de conserves arreu; el pesto de ruca. Us ho explico tot ara mateix.

Ingredients pels nyoquis de carbassa:
225 g de farina
450 g de carbassa
1 rovell d'ou
1 pessic de sal

Ingredients pels nyoquis de patata violeta:
300 g de patates
150 g de farina
1 ou
1 pessic de sal 

Ingredients pel pesto de ruca:
ruca fresca
pinyons
formatge parmesà
1/2 gra d'all
oli d'oliva verge extra
1 pessic de sal


Aquí tenim els dos colors amb els que jugarem. Hem bullit la carbassa en un cassó, i les patates en un altre, perquè no se'ns barregin gustos i perquè les patates amb pell a mi m'agrada més bullir-les soles. 

Heu vist quin color més bonic que tenen les patates, un cop bullides?

Ara, preparem les dues masses, en dos bols separats. Com veieu, les quantitats de farina són en proporcions diferents si es tracta de la patata o la carbassa. N'hi ha més per fer els nyoquis de carbassa; això és, perquè la carbassa té més quantitat d'aigua i li cal més farina per espessir la massa.


Ho preparem, com ja he dit, en dos bols. En un, hi triturem la patata. Ho podeu fer amb l'aixafador de mà (el meu cas) o amb la batedora. Seguim, incorporant la farina, l'ou i la sal. Tenim la massa i la deixem reposar una estona, mentre fem l'altra massa.


Fem la massa de carbassa, seguint els mateixos passos que ja hem utilitzat per fer la massa de patata.



Ara, agafarem la massa de patata violeta, la dividirem en porcions més petites i l'estirarem en forma de xurro. Si heu fet mai ceràmica l'operació us semblarà familiar, ja que és el mateix procediment que farieu per fer un gerro fet a mà, sense torn. A mi em va fer aquesta sensació, ja que fa un temps feia classes de ceràmica.

Un cop fet el xurro, el tallem en porcions d'uns dos dits de llarg i, amb la forquilla, marquem les ratlles típiques dels nyoquis. Fem el mateix amb la massa de la carbassa. 


Ara, ja els tenim a punt per coure. La cocció del nyoqui és molt i molt curta, d'un minut tan sols. El que farem serà posar aigua a bullir amb una cullerada de sal. Quan arrenqui el bull hi tirem els nyoquis i sabrem que són cuits quan comencin a surar. No falla! Els que encara no suren és que encara no estan a punt. Els aneu traient amb l'escumadora. 

Per fer la salsa ho teniu fàcil, només cal triturar amb la batedora tots els ingredients que us he indicat més amunt. 

+ l'all, l'oli i la  sal

Aquesta serà la salsa que farem servir per a regar els nyoquis. Espero que us hagin agradat! 







10 comentaris:

  1. M´encanten els nyioquis i aquest amb les patates violtes queden molt vistosos, i dolços els de carbassa. Petonets i bona setmana.

    ResponElimina
  2. Queda un plat molt maco amb els colors de les patates violetes i la carbassa i amb un pesto molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quin plat més original i vistós Marina! Ha de ser un plat rodó, que bo!! Jo fa temps que també li tinc ganes als nyoquis, a veure si en preparo aviat ;)

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  4. Colorida receta de nyoquis y con la salsa pesto de rucula le va genial¡
    peto

    ResponElimina
  5. Marina, a mi també m'encanten els nyoquis. I aquests de dos colors son una preciositat.... la patata violeta és molt atractiva. Penso fer-los.
    No sabia que ja estaves "modo blog" ...feia temps que no et veía (Aquestes coses que fà el FB que de repent no veus a algu). Crec que ens veiem dissabte oi?
    Fins aviat!!!!

    ResponElimina
  6. Ja sé què fer amb la carbassa que tinc al rebost!!!! Gràcies per tantes grans idees!!!

    ResponElimina
  7. Si que són violetes!..no hi ha res com fer-se un àpat a mida....

    ResponElimina
  8. Un plat molt original i com no i també que bo.

    ResponElimina
  9. Unos ñoquis diferentes y seguro que muy deliciosos, nunca he probado la patata violeta, si la veo, me la compro. La calabaza me encanta, no se me había ocurrido usarla en los ñoquis. Gracias por compartir estas recetas tan originales.

    Saludos!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...