dijous, 2 d’abril del 2015

Mona de Pasqua de pa de pessic



Doncs sí, us presento la mona d'enguany, que a més de ser un bon pastís per a commemorar el dilluns de Pasqua, també m'ha servir com a regal d'aniversari de l'Aleix, el fill del Manel i germà de l'Arlet, que celebra 24 anyets. Vam celebrar l'aniversari aquest dimecres 1 d'abril, la data del naixement de l'homenatjat, i vaig decidir fer-li un pastís de xocolata farcit de melmelada de fruites del bosc que La Fageda em va regalar i que sé que és un gust que tan li agrada, acompanyat amb la xocolata. El resultat el teniu aquí. 

Ingredients pel pa de pessic ( reccepta del blog, aquí)


Us resumeixo el procés, tot i que el trobareu clicant l'enllaç que us he indicat més amunt. El que barregem primer són les clares amb el sucre, després hi afegim la farina i, finalment, la mantega. Aquest cop, també he incorporat una mica d'oli d'Aromatiks, que hi ha quedat molt bo!


Ingredients per la mona de Pasqua:
Pa de pessic
1 rajola de xocolata fondant
Melmelada de fruits del bosc
ametlles laminades
ous de xocolata
pollets (els nostres, fets a casa!)
plomes


El que fem primer és tallar el pastís en dues meitats, de través, i untar-lo amb la melmelada de fruits del bosc. Després, el tornem a tapar.


Ara, fonem la xocolata al bany maria. 


I procedim a folrar el pastís amb aquesta xocolata. Ens podem ajudar d'una espàtula específica per això, ens serà de gran ajuda. També hem de folrar de xocolata els marges del pastís. A continuació, els arrebossem amb ametlla laminada. Un cop cobert el lateral del pastís, passem a arrebossar la part de sobre.


Finalment, decorem la mona al nostre gust. En aquest cas, jo hi he posat uns pollets que hem fet a casa amb uns cotó fluix de colors, unes felpes i uns escuradents grocs. També hi he posat uns mini ous i unes plomes, que no poden faltar en una bona mona, oi? En el moment de servir, hi he afegit unes espelmes perquè l'Aleix pogués bufar ben fort! 

Bona Pasqua!




I si el que esteu buscant és una mona de Pasqua tradicional, la dels ous amb massa de pa, aquí teniu la que vaig fer l'any passat, farcida de cabell d'àngel. Espero que us agradi! 









5 comentaris:

  1. Senzill, molt bo i a més vistós!
    Felicitats a l'Aleix i molt bon cap de setmana!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!! A veure si un dia em decidesc a fer-ne de les tradicionals!! :D

    ResponElimina
  3. Totes fan bona pinta.. ! un trosset de cada...! petó

    ResponElimina
  4. Molt bona! Com una sara però amb xocolata!
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...