dimarts, 21 d’abril del 2015

Pastís de Sant Jordi - coca cruixent de crema i maduixots


Aquesta és la meva proposta de Sant Jordi. Em fa l'efecte que és la festa que m'agrada més, símbol de primavera, plena de llum i de colors, roses i llibres. És una sort, viure a Catalunya per a poder gaudir-ne. Enguany, m'he decidit per un pastís de Sant Jordi fàcil de crema i maduixes. Altres propostes, dolces i salades, que podeu consultar en aquest blog són: Pastís de Sant Jordi fet amb mató, pastís de Sant Jordi amb pasta filo, pa salat de Sant Jordi,  roses de Sant Jordi de poma.

Enguany, com us deia, he optat per una coca de crema i maduixots que serà, espero, una bona delícia pre Sant Jordi per aquesta nit, que vénen a sopar la Lara i l'Aleix. També per demà he preparat una altra delícia de Sant Jordi, en aquest cas, per les mamis que, com jo, passarem el dia al taller de titelles que ha organitzat la Llar d'Infants Colobrers. Ja us explico els secrets al final de la recepta...

Ingredients:
Pasta de full
Crema pastissera (ingredients i quantitats aquí)
maduixots
fulles de menta per a decorar
Gelatina: pols de gelatina, aigua i 2 cullerades de sucre


Comencem tallant la massa, si és esfèrica, pels quatre costats, de manera que ens quedi una coca rectangular. Els talls sobrants ens serviran per donar forma a unes roses estupendes de pasta de full. Perquè no ens pugi la coca quan vagi al forn, col·locarem cigrons a la part que no volem que s'infli, perquè hi hagi pes. Com veieu a la fotografia.


Posem la coca al forn a 200 ºC i durant uns 20 minuts. Anem vigilant. Ara, preparem la crema pastissera. Infusionem el sucre amb la llet, la canyella i la pell de llimona. En un altre bol, desfem la maizena amb la resta de la llet, en fred, i també els rovells d'ou.


Ara, barregem la primera llet amb la segona. I tornem la barreja al cassó del foc, però colant-la, perquè no hi quedin impureses. Ho anem remenant, a foc baix, fins que la crema quedi espessa.


Mentre la crema es refreda una mica, tallem els maduixots a rodanxes.


Preparem la gelatina transparent, fonent dues cullerades de sucre amb 1/4 de litre d'aigua, i afegint la pols d'espessir. 


Ja ho tenim tot a punt, o sigui que comencem el farcit. Primer, posem la crema sobre la coca. Després, hi anem disposant les rodanxes de maduixots, formant les quatre barres. Finalment, per sobre, hi reguem la gelatina amb l'ajut d'una cullera i ho decorem amb unes fulles de menta.


Ho deixem refredar a la nevera i ja ho podrem servir!



... I el regal que us deia per les mamis de la llar d'infants va ser un bombonet com el que us vaig explicar aquí, però embolicats amb celofana i una rosa de paper feta per mi, també. :-))


Bon Sant Jordi! 
I felicitats a Jordis i Jordines!






10 comentaris:

  1. solo puedo decirte una cosa: Impresionante!!!! menuda pasada!!!!

    ResponElimina
  2. Bona idea fer les quatre barres per Sant Jordi perque jo aquesta coca la faig plena de maduixots o barrejada amb altres fruites.
    Quin detall més bonic el del bombó.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Uaua! quina queixalada li faria jo a aquest pastís..Bon Sant Jordi!.

    ResponElimina
  4. La coca cruixent fantàstica i molt addient per la diada....i el detall dels bombons..genial! Petons i bon Sant Jordi!

    ResponElimina
  5. Una bona proposta per al dia de Sant Jordi, la tindré en compte!

    ResponElimina
  6. Molt maca i molt bona per una fiada tan especial com Sant Jordi! Petonas

    ResponElimina
  7. Molt maca aquesta coca i bona. Bon Sant Jordi
    peto

    ResponElimina
  8. És un pastís tan senzill de preparar.... Boníssimi refrescant, unes bones postres per la Diada! Per cert, les roses que has fet, les de pasta de full i les de paper, m'encanten!
    Marta

    ResponElimina
  9. olee quina bona pinta Marina, la crema i les maduixes sempre casen (jo també les he combinat) i són ideals per posar color a la diada! bona diada de Sant Jordi! petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...