divendres, 5 de juny del 2015

Pizza amb scamorza affumicata, mozzarella i verdures


Així de bonica va quedar la pizza que el passat divendres vam menjar a casa, sopar informal d'aquests que tothom fa tard o d'hora, i nosaltres també. M'agrada fer pizzes i des que tenim la màquina Kmix encara més, he he he, i és que les masses es fan en un tres i no res. Us ho dic perquè no tingueu por a preparar-ne, amb màquina o sense, ja que és una d'aquelles coses amb les que es gaudeix. 

De pizzes, al blog, ja en tic publicades unes quantes, com aquesta de tofu, olives i samfaina, o la pizza vegetal, una capritxosa i de formatge fumat, pizza de bacallà fumat, anxoves i ruca, i una roquefort, ruca, nous i pernil. Fins i tot, hi podreu trobar una pizza libanesa amb provolone i una  falsa pizza, feta amb una base de coliflor. Aquesta pizza que us presento té la peculiaritat dels formatges, sobretot de l'scamorza affumicata, que s'elabora amb llet de vaca i és molt similar a la mozzarella, tant en gust com en textura. En aquest cas, però, és fumat i, per tant, desprèn una aroma potent que s'escampa per tota la pizza. 

Em sap greu però com que va ser un sopar improvisat avui no us mostraré les fotos del pas a pas. Això sí, us dono els enllaços a la recepta de la massa i la resta d'ingredients per si voleu fer-la a casa, vosaltres també.

Ingredients:
massa de pizza (veure aquí)
formatge scamorza affumicata
formatge mozzarella fresc
albergínia
xampinyons
tomàquet triturat
orenga
oli picant

El que heu de fer, sobretot, és estirar bé la massa. Si podeu, coeu-la només sobre una reixa, ja que les safates de forn i, sobretot, el silpat, mantenen la humitat de la massa i no deixen que es torri com cal. La quantitat d'ingredients dependrà del que vosaltres hi volgueu posar. Coeu la pizza a foc molt fort (250ºC, si el vostre forn ho permet) i espereu que es torrin les vores. Ja la tindreu a punt! Consumir aviat, ja que sinó l'efecte elàstic dels formatges es perdrà. Si us hi agrada el picant, tireu-n'hi! Bon profit!






5 comentaris:

  1. Ufff que pinta mas rica tiene Marina, esa pizza tiene que estar buenisima¡¡¡ besos

    ResponElimina
  2. doncs mira, aquesta vegada et canvio l'escamorza per la burrata! una vegada la vaig provar però no em va acabar d'agradar el toc fumat que té. la resta d'ingredients fantàstics, però! petons

    ResponElimina
  3. Quin descobriment l´scamorza affumicata...i el nom és la repera...jejeje. Quan l´he vist, i he pensat la Marina se m´ha estat tornant friki!! Aviam si algun dia tinc l´oportunitat de provar aquest formatge...la resta d´ingredients són de la meva devoció.

    ResponElimina
  4. Marina quina bona pinta, quan tingui un moment la faig!!!

    ResponElimina
  5. Aquesta scamorza afumicatta s'ha de tastar....a mi la mozzarella em torna boja...o sigui que aquesta altra varietat formatgera segur que també m'encanta! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...